Szukaj
U mnie nowoczesność w domu i w zagrodzie, użyłem wagi kuchennej. Aktualny zestaw podróżny: NEX-6 + 16-70/4 + 10-18/4 to równe 960 gramów. W tym osłony i dekielki. Dokładając dość długi pasek, dzięki któremu mogę aparat zawiesić na skos przez klatę wychodzi 1045 gramów. Tyle zwykle mam w torbie lub przy sobie.
Podróżnego zestawu, prawie stałkowego, czyli NEX-6 + 10-18/4 + 20/2.8 + 35/1,8 lub 50/1,8 na razie nie zważę gdyż E20 pożyczyłem aktualnie koledze.
Może by mi ktoś doradził, dlaczego powinienem wybrać Sony A7 R III, a nie Nikon D850.![]()
Jakie szkła i zastosowanie?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Jest jeszcze A9 i D5
Sprawdziłem sugestie plus jakieś internetowe zestawienia/testy... no i jednak nie wygląda to wesoło co do cen, świetnie wypada fuji z tego co widzę albo jeszcze mniejsze oly/panas, no ale musi być fulfrejm i poleciłem D750 + T24-70 na początek plus zarejestrowanie się na forum, wiec oczekujcie kolejnych tematów "co kupić"![]()
Pytałeś o szeroki kąt i jasne stałki a poleciłeś "ciemnego", standardowego zooma? Ja już nic nie rozumiem.
A kto powiedział, że ma być Sony, nie Nikon. Nigdy bym się nie odważył na takie "doradzanie", zwłaszcza jak chodzi o taką kasę. Kupujesz, to co potrzebujesz, co Ci się bardziej podoba. Całe życie byłem nikoniarzem, miałem krótki ale "bardzo intensywny flirt" z Fuji, teraz siedzę w Sony. I wiem że do lustrzanek raczej nie wrócę ale nie dlatego, że bezlusterkowce są lepsze, tylko że wystarczają do mojego focenia i przy okazji sprawiają dużo radości (pleśniaki). Ale mogę podać przykłady (coraz mniej) gdzie posiadanie zaawansowanej lustrzanki jest koniecznością
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
cz4rnuch wysłałem Ci na prv pytanie, byłbym wdzięczny jak byś odpisał, bo mi się promocja kończy![]()
Skontaktuj się z nami