Close

Strona 1053 z 1914 PierwszyPierwszy ... 5355395310031043105110521053105410551063110311531553 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 10 521 do 10 530 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Jak nie? Szkło dostosowane do FE więc bez marnych narożników i farbowania brzegów, powiększenie wycinka kadru przy ruchu pierścienia ostrości, dane exifowe, brak przelotki, ostrzenie z ludzkiej odległości... ja własnie czekałem na małe 18-21mm (do dopełnienia kompletu z 35/85mm), i to mi chyba siądzie
    A to jakoś focus peaking inaczej działa z obiektywami bez elektroniki? Ja akurat jestem na etapie zakupu Sony A7 + skopara 21, ale nie wiem czy LTM, czy LM . Dla mnie te ficzery nie są tak ważne. Poza tym nie wiadomo jeszcze kiedy to wyjdzie i ile bedzie kosztować, ale zapewne wiecej niż obecny skopar a podatku od nowości nie chce mi się bulić.

Domyślnie

FP będzie działać tak samo, ale kolega pisze o powiększeniu fragmentu zdjęcia przy ruchu pierścieniem ostrości, tak z automatu. Niektórzy wolą takie rozwiązanie a do tego potrzebny jest obiektyw, który będzie szeptał aparatowi do uszka, że jest i pozdrawia serdecznie.

Domyślnie

No i starsze szerokie szkła dalmierzowe nie są dobre na A7kach. Inwestować w FF aby potem mieć problemy z zafarbami części kadru i marnymi narożnikami przy wcale nie tak tanich szkłach moim zdaniem bez sensu. Przy tak szerokich nie ma nawet uzasadnienia małej głębi ostrości.
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Ja jestem wyznawcą bulionu ze szpondra(?). Sekretem jest jeszcze bardziej powolne gotowanie. Albo zupy z rybich łbów. Nie jest może tak smaczna jak wołowa, ale za to nie trzeba po niej od razu kłaść się na OIOM.
    Wołowy doskonały, można też wszystko razem.... w stosownej kolejności.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Umbra Zobacz posta
    Chińczyk też już coś pokazał:
    https://www.youtube.com/watch?v=8P5irosYUnA
    Oni się wszyscy tak podniecają jakby mieli kontakt z wyższą cywilizacją.
    Z każdym modelem bardziej.

Ktoś przyglądał się temu sampielkowi przez lupkę? (oczy modelki).

https://www.dpreview.com/sample-gall...tos/5655951041

Edit: Albo temu?

https://www.dpreview.com/sample-gall...tos/5447055330
    Widać wyraznie paski.
    To chyba jest związane z punktami af i jakoś to można zamaskować, ciekawe, czy ze szkodą dla jakości obrazu.
    Póki co jest nieciekawie.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Ktoś przyglądał się temu sampielkowi przez lupkę? (oczy modelki).

https://www.dpreview.com/sample-gall...tos/5655951041
    Tak, oczy ma przekrwione, za dużo pije.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    Wołowy doskonały, można też wszystko razem.... w stosownej kolejności.

Oni się wszyscy tak podniecają jakby mieli kontakt z wyższą cywilizacją.
    Z każdym modelem bardziej.

Widać wyraznie paski.
    To chyba jest związane z punktami af i jakoś to można zamaskować, ciekawe, czy ze szkodą dla jakości obrazu.
    Póki co jest nieciekawie.
    Czy czasem nie jest to dokłądnie ten sam problem co w przypadku A9, a mianowicie banding związany z korzystania z migawki elektronicznej ?
    A7R3 + 14 F2.8 + 55 F1.8 + 28-75 F2.8 + 135 F2

Domyślnie

W tych zdjęciach trudno dostrzec
    różnicy w stosunku do poprzednich modeli
    która usprawiedliwiałaby różnicę w cenie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez damiroz Zobacz posta
    Czy czasem nie jest to dokłądnie ten sam problem co w przypadku A9, a mianowicie banding związany z korzystania z migawki elektronicznej ?
    I jak sobie z tym poradzili?

Cytat Zamieszczone przez vid3 Zobacz posta
    W tych zdjęciach trudno dostrzec
    różnicy w stosunku do poprzednich modeli
    która usprawiedliwiałaby różnicę w cenie.
    Zgadza się, w praktyce trudno dostrzec różnicę 7000zł.
    To są głównie usprawnienia w szybkości działania i obsługi, przydatne np. kotleciarzom.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez damiroz Zobacz posta
    Szczerze pisząc to wygląda to inaczej niż banding A9tki. A to z kolei wygląda jeszcze gorzej niż to sobie wyobrażałem (dramatyzm jak z faktu ): <<klik>>

Domyślnie

A7 funkiel nówkę można kupuić za 3200zł z polskiej dystrybucji, a ładną używkę za 2500zł.

Szczerze pisząc to wygląda to inaczej niż banding A9tki. A to z kolei wygląda jeszcze gorzej niż to sobie wyobrażałem (dramatyzm jak z faktu ): <<klik>>
    Aż pewnego dnia bezlustra stały się lustrami a lustra bezlustrami nie do odróżnienia.

Strona 1053 z 1914 PierwszyPierwszy ... 5355395310031043105110521053105410551063110311531553 ... OstatniOstatni