Coś im się chyba pochrzaniło. Nie słyszałem, by ktoś dodawał zasilacz sieciowy do zestawu. A ładowarka do FZ-100 nazywa się BC-QZ1.
Szukaj
Coś im się chyba pochrzaniło. Nie słyszałem, by ktoś dodawał zasilacz sieciowy do zestawu. A ładowarka do FZ-100 nazywa się BC-QZ1.
Pewnie nic się nie pochrzaniło a ten zasilacz sieciowy to po prostu wtyczka do ładowania przez aparat. A co do cen to niektóre rzeczy się nigdy nie zmienią. Odkąd jestem na tym forum, a jestem już kilka lat, ludzie cały czas podniecają się cenami w preorderach i wołają drogo, poszaleli, wariaci, hieny itdAle znalazłem też pierwszą skazę na diamencie. Cieszyłem się, bo wczora przeczytałem, że oba gniazda na SD niby miały być z tych szybszych a dziś na klipie zauważyłem, że chyba tylko pierwszy slot obsługuje szybsze karty
![]()
Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 28-02-2018 o 18:34
U Niemca cena podobna, w UK trochę taniej.
A7RII można kupić za ten pieniądz, więcej Mpx ale chyba nic poza tym...
Napisałem ogólnie, bo preorder rządzi się swoimi prawdami i mało ma wspólnego z ceną rynkową. Nie ma się co sugerować ceną od jakiegoś Janusza. Jeśli komuś się bardzo spieszy to kupi, a jeśli ktoś chce taniej to musi poczekać pół roku, rok albo do blak frajdeja.
Piszesz tak jakbyś dziś usłyszał o Sony a przecież dają to gówienko zamiast ładowarki nie od dziś. Nie używam tego, bo to pewnie upierdliwe, wolę chińską ładowarkę za 3 dolary, ale jakby co to można tym ładować drugi akumulator w tym samym czasie. Mnie bardziej interesuje ta Z bateria i ładowarka do niej. Są już jakieś zamienniki? A jeśli tak to czy są coś warte?
Ale takie Fuji z ostatnim modelem dało dużo atrakcyjniejszy przelicznik ceny w $.
A Sony sporą górkę zrobiło ponad 1$=1€
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Skontaktuj się z nami