Szukaj
nie mam linka, ale mam doświadczenia. miałem równocześnie przez kilka tygodni 5d i 30d, fotografowalem nimi równolegle sluby. np. subtelna grę skąpego światła mogłem uchwycić na iso3200 w 5D, oczywiście bez lampy. z 30d było to raczej niemożliwe, bo zjęcie wyglądało jak papka. czasem właśnie tych kilka szczegółow wiecej decyduje o zdjęciu w tak specyficznej robocie jak ślubniaki
ja zauważyłem że nie ma białego czujnika światła nad literką "k", może jest w niej ?
D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...
Za wikipedia:
"Ze względu na to, że w wyświetlaczach o dużej rozdzielczości z matrycą aktywną, każdy wyświetlany piksel musi posiadać własne źródło światła (zwykle w formie diod TFT) wymaga to zastosowania minimum trzech takich źródeł o różnej barwie (zwykle czerwona, zielona i niebieska) na każdy wyświetlany piksel, co bardzo komplikuje produkcję takich wyświetlaczy i ogranicza ich maksymalną rozdzielczość."
3 punkty na piksel. To by sie jeszcze bardziej zgadzalo.
Tylko czemu podaja inaczej niz do tej pory? Marketing? Chec wywolania pierwszego wrazenia?
Nikon F-501, Canon 30D
Nie. Jest teraz na matrycyja zauważyłem że nie ma białego czujnika światła nad literką "k", może jest w niej ?![]()
A kiedy podawali inaczej?Tylko czemu podaja inaczej niz do tej pory? Marketing? Chec wywolania pierwszego wrazenia?
Dzięki Admin za tą relacje. Aż mi ślinka poleciała. Niestety nie dam rady podskoczyć do łodzi ( pewnie i tak nie ma już dawno miejsc) na prezentacje a jestem pewien - zakochał bym się w D3... i to bez wzajemności
. ALE KIEDY PIERWSZE SAMPLE !!??
Pozdrawiam,
AMI
D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)
Z tych aparatow niepredko...ALE KIEDY PIERWSZE SAMPLE !!??
Ja juz nie rozumiem. Dla D80 nikon.pl podaje 230.000 punktow. Wiec wynikalo by, ze przez 920.000 punktow, tez rozumieja pikseli. Stoi to jednak w sprzecznosci z podawana dodatkowa informacja VGA. Czy ktos ma kontakt z Nikonem i moglby to zjasnic?
Dobrze by bylo, gdyby sie okazalo, ze rzeczywiscie rozdzielczosc jest tak wysoka...
PS. Zaczynam podejrzewac, ze 230.000 punktow oznacza po prostu 76.000 normalnych pikseli. Wtedy wszystko by sie zgadzalo, poza nomenklatura na dpreview (pixel). Na Nikon USA jest wszedzie dots. Ufff. Czyli rzeczywiscie duuuuuuzo wiecej niz w D80 czy D200.
Ostatnio edytowane przez pn ; 24-08-2007 o 11:28
Nikon F-501, Canon 30D
o mammoo a będzie jeszcze jakiś pokazik, bo tu się od wczoraj głowie ale nijak nie dam rady wwwrrrr (jak zwykle)
no prrroszę, prrroszę, prrrroszę!!! jeszcze jeden
a może Piotrze masz jakieś info na temat pokazów w innych miastach?
|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
Pozdrawiam Tomek Kić
Skontaktuj się z nami