Close

Strona 6 z 37 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 361

Wątek: Nikon D3 - D300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Kyo - a od kiedy 640x480 (VGA) = 920.000???
    Hm. nie mam pojecia. W moim mniemaniu do upchanie danej ilosci punktow na danym obszarze co prowadzi do dokladniejszego odwzorowania?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariobigamista Zobacz posta
    oczywiscie ze nie ma jeszcze chocby kilku sampli ale powiedzcie w czym te z D3 moga byc lepsze z D300 zeby placic 10tysi wiecej,wiem FF,plastyka,przejscia tonalne itd
    prawda jest taka ze jak ktos zrobi swietne zdjecie takim D200 to fotka dobra jest i tyle,a mowienie ze gdyby ta sama zrobil lepsza puszka to by wydobyl kilka szczegolow wiecej chyba nie ma sensu

macie moze linka gdzie jest porownanie zdjec tych samych motywow z 5d vs np 30D?
    nie mam linka, ale mam doświadczenia. miałem równocześnie przez kilka tygodni 5d i 30d, fotografowalem nimi równolegle sluby. np. subtelna grę skąpego światła mogłem uchwycić na iso3200 w 5D, oczywiście bez lampy. z 30d było to raczej niemożliwe, bo zjęcie wyglądało jak papka. czasem właśnie tych kilka szczegółow wiecej decyduje o zdjęciu w tak specyficznej robocie jak ślubniaki

Domyślnie

ja zauważyłem że nie ma białego czujnika światła nad literką "k", może jest w niej ?
    D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kyo Zobacz posta
    Hm. nie mam pojecia. W moim mniemaniu do upchanie danej ilosci punktow na danym obszarze co prowadzi do dokladniejszego odwzorowania?
    Za wikipedia:

"Ze względu na to, że w wyświetlaczach o dużej rozdzielczości z matrycą aktywną, każdy wyświetlany piksel musi posiadać własne źródło światła (zwykle w formie diod TFT) wymaga to zastosowania minimum trzech takich źródeł o różnej barwie (zwykle czerwona, zielona i niebieska) na każdy wyświetlany piksel, co bardzo komplikuje produkcję takich wyświetlaczy i ogranicza ich maksymalną rozdzielczość."

3 punkty na piksel. To by sie jeszcze bardziej zgadzalo.

Tylko czemu podaja inaczej niz do tej pory? Marketing? Chec wywolania pierwszego wrazenia?
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

ja zauważyłem że nie ma białego czujnika światła nad literką "k", może jest w niej ?
    Nie. Jest teraz na matrycy

Domyślnie

Tylko czemu podaja inaczej niz do tej pory? Marketing? Chec wywolania pierwszego wrazenia?
    A kiedy podawali inaczej?

Domyślnie

Dzięki Admin za tą relacje. Aż mi ślinka poleciała . Niestety nie dam rady podskoczyć do łodzi ( pewnie i tak nie ma już dawno miejsc) na prezentacje a jestem pewien - zakochał bym się w D3... i to bez wzajemności. ALE KIEDY PIERWSZE SAMPLE !!??

Pozdrawiam,
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

ALE KIEDY PIERWSZE SAMPLE !!??
    Z tych aparatow niepredko...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin Zobacz posta
    A kiedy podawali inaczej?
    Ja juz nie rozumiem. Dla D80 nikon.pl podaje 230.000 punktow. Wiec wynikalo by, ze przez 920.000 punktow, tez rozumieja pikseli. Stoi to jednak w sprzecznosci z podawana dodatkowa informacja VGA. Czy ktos ma kontakt z Nikonem i moglby to zjasnic?

Dobrze by bylo, gdyby sie okazalo, ze rzeczywiscie rozdzielczosc jest tak wysoka...

PS. Zaczynam podejrzewac, ze 230.000 punktow oznacza po prostu 76.000 normalnych pikseli. Wtedy wszystko by sie zgadzalo, poza nomenklatura na dpreview (pixel). Na Nikon USA jest wszedzie dots. Ufff. Czyli rzeczywiscie duuuuuuzo wiecej niz w D80 czy D200.
    Ostatnio edytowane przez pn ; 24-08-2007 o 11:28
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

o mammoo a będzie jeszcze jakiś pokazik, bo tu się od wczoraj głowie ale nijak nie dam rady wwwrrrr (jak zwykle )

no prrroszę, prrroszę, prrrroszę!!! jeszcze jeden

a może Piotrze masz jakieś info na temat pokazów w innych miastach?
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Strona 6 z 37 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów