Close

Strona 1010 z 1914 PierwszyPierwszy ... 105109109601000100810091010101110121020106011101510 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 10 091 do 10 100 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
    Lampy pewnie nie ma bo pewnie chcieli obniżyć wagę korpusu aby pokazać że jednak jest lżejszy 100 gram niż "konkurencyjne" d750
    Dokładnie. Teraz Nikon chciał to samo powtórzyć z D850, ale mu nie wyszło

Domyślnie

Co do dodatkowych bateryjek, zazwyczaj nosi się je w kieszeni, torbie i czym tam jeszcze.
    Nie zwiększają one bezpośrednio ciężaru aparatu trzymanego w ręku, ani go nie powiększają

Domyślnie

Ale wtedy w kieszeniach szybciej robią się dziury.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    Dla mnie tu jest fatalne.
    Canon proponował w opcji do tego szkła okulary 3D.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Ale wtedy w kieszeniach szybciej robią się dziury.
    .....

Domyślnie

No tak, to znany powszechnie z forów fakt wyciekania kwasu z baterii Sony
    Psioniczni.pl Don't panic! Stay psionic!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarz Zobacz posta
    Brak lampy to nie wada. W tym przypadku to cecha, która może być minusem, ale nie wadą.
    A czy brak nóg to wada, czy cecha??

Zależy.
    Odpowiedź brzmi - dla człowieka, to wada, bo tych nóg zawsze będzie brakować, gdyż normalnie występują i są potrzebne.
    Dla dżdżownic natomiast to cecha. Dżdżownice nigdy nóg nie miały i nie są im potrzebne. To jedna z ich cech.

Brak lampy to wada. Część aparatów, większość aparatów ją ma. Nie trzeba nikomu tłumaczyć, jakie są zalety i wady użycia lampy wbudowanej. Gdy wybierzemy się jednak z przysłowiową ciocią na zdjęcia, może się okazać, że po zmroku tylko ona wróci z jakimikolwiek zdjęciami, wykonanymi kompaktem, zaś twardziel z wypasioną lustrzanką lub równie wypasionym bezlustrem obejdzie się smakiem. Zdarzyło mi się, że wziąłem aparat bez lampy, a gdy się już ściemniło, w jednym pomieszczeniu bez okien, nie miałem jak zrobić zdjęć inwentaryzacyjnych. Także ten, teges, nikt nie zna dnia ani godziny.
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Widzisz, a dla mnie wadą jest coś, co działa/zachowuje się niezgodnie z przeznaczeniem czy zamiarem producenta, coś o czym nie wiem przed zakupem a co ogranicza używanie danej rzeczy. Przykłady? Zawieszanie się lustra, chlapanie olejem, luźne sanki lampy itd. O braku lampy wiem, jestem tego świadom (nikt tego nie ukrywa) więc dla mnie to cecha. I tyle. A każdy niech interpretuje sobie słowo "wada" tak jak mu wygodnie. Mnie nic do tego, jedynie wyraziłem co myślę o "wadach".

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FelTom Zobacz posta
    ... Gdy wybierzemy się jednak z przysłowiową ciocią na zdjęcia, może się okazać, że po zmroku tylko ona wróci z jakimikolwiek zdjęciami, wykonanymi kompaktem, zaś twardziel z wypasioną lustrzanką lub równie wypasionym bezlustrem obejdzie się smakiem. Zdarzyło mi się, że wziąłem aparat bez lampy, a gdy się już ściemniło, w jednym pomieszczeniu bez okien, nie miałem jak zrobić zdjęć inwentaryzacyjnych. Także ten, teges, nikt nie zna dnia ani godziny.
    I wtedy wyciągasz telefon i robisz Cioci zdjęcia z flashem
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Wada jest wtedy kiedy lampa nie działa poprawnie lub jej specyfikacja jest niezgodna z deklaracją producenta. Brak lampy to cecha danego modelu. To chyba oczywiste.
    Bez lampy można przecież fotografować.
    Co innego np. hamlce w samochodzie
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Strona 1010 z 1914 PierwszyPierwszy ... 105109109601000100810091010101110121020106011101510 ... OstatniOstatni