Szukaj
ja myślę że jeszcze przez długi czas w 2008 D200 nie potanieje bo i tak będzie tanie w stosunku do D300 - prawie o połowę.
NIKON...
chyba zanim zdąży d200 potanieć do niewiadomo jakiego poziomu to prędzej zniknie ze sklepów bo nie pamiętam aby jednocześnie można było kupić d200 i d100 albo 20d i 30d.
Ok, w D300 kilka bajerów, ale co z czułością 100? Coś tu panowie w nikona kręcą, co to znaczy "boost"?
Po D300 spodziewałem się raczej ISO 50 a nie ISO 200..
Ze specyfikacji wynika, że do studia przesiadka D200-> D300 jest niezbyt interesująca..
watku nie przeczytalem od poczatku ale temat jest conajmniej ciekawy i w duzym stopniu nawiazuje do tego co ja mam zamiar zrobic.O co chodzi? jak ktos czytal "jakies nowosci" od polowy wie, ale juz tlumacze
d200 dzieki premierze d300 ewentualnie stanieje, co gorsze, jezeli d200 bedzie ciagle produkowany nie stanieje d300 co nie jest dobra wiadomoscia ani dla osob z i bez bardziej zasobnego portfela.
W jakis nowosciach ,w cudzyslowiu naskoczono na mnie (bo byly to konstruktywne uwagi) ze chce zmienic swojego d50 na d300 i zaopatrzyc sie w zestaw jasnych szkiel zeby dany zestaw starczyl mi na te kilka dobrych lat, czy to beda 4 lata czy 6 , bo mam nadzieje,bede mial mozliwosc finansową.
Zmierzam do tego iż. Molgbym nabyc obecnie tanszego d200 i robic nim przezajebisciewy****iste zdjecia zaopatrzajac sie najpierw w jasne dlugie i stale szkla (bo potrzebuje do koncertow i portretow).
ALE gdybym kupil obecnie nikona d200 i trzymal bym go przez te 5 lat.pomijajac wszelakie wymiany migawki i inne naprawy. Technologicznie byl bym ,przepraszam, w dupie.
D300 oferuje technologie ktorej d200 nei posiada,jak np bardzo przydatne wifi czy cholernie wysokie ISO, a czy dobre? okaze sie za pare tygodni napewno jak pojawia sie testy i sample.
i o to sie rozchodzi ,o nic wiecej, o technologie. JEzeli ktos uwaza ze d200 wystarczy mu technologicznie to i tak zrobi nim lepsze zdjecia niz nie jaki bogaty rozpieszczany dzieckak ktory dostal 1d mark 3 od rodzicow bo rzucila go dziewczyna. A uwierzcie. Sa tacy. i to czesto we wlasnym otoczeniu
czy d 200 czy d300 - TO NIE MA ROZNICY.
jedyna roznica jaka jest to ta jaka mamy w glowie.
czy chcemy zainwestowac w przyszlosc.
czy wystarczy nam terazniejszosc.
Skontaktuj się z nami