Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 93

Wątek: D200 vs D300

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Kyo
    caly czas iedzialem cicho, ale mnie troche przycisnelo
    od kilku dni wszedzie cie pelno i wypisujesz non stop to samo. kazdy watek. robisz sie po prostu okropnie monotonny i troche nudnawy.

bez urazy, pewnie jestes niezwykle milym facetem, ale ten sposob nabijania postow jest tak widoczny, ze az smieszny.

oczywiscie to jedynie moje zdanie, a raczej prosba. gdybys mogl zastanowic sie trzy razy zanim cos napiszesz, pozniej podjac decyzje, a dopiero pozniej pisac.

prosze nie mow mi tylko bym pokazywal szczegoly bo po raz wtory przez to samo nie dam rady przejsc. juz sie dosc umordowalem.

przepraszam wszystkich, ktorych urazilem moja wypowiedzia. ciebie tez kyo przepraszam, ale wszystko ma swoje granice.

gorace pozdrowienia
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mrozu Zobacz posta
    Szybkie pytanie, szybka odpowiedz. Jak myślicie, od kiedy i o ile zacznie spadać cena D200? Planuje zakup D80, choć teraz, gdy D300 jest taki wypaśny dwusetka napewno poleci w dół, co może mnie nakłonić do jej kupna. Jak myślicie, czy do października może coś drgnąc?
    Jeśli wahasz się pomiędzy D80 a D200 - wybór jest jeden: D200.
    Pomiędzy D80 a D200 jest tak naprawdę sporo dużych różnic - zwłaszcza na poziomie konstrukcyjnym - oczywiście na korzyść D200, o czym wielu kolegów forumowiczów woli nie wiedzieć (uważając że D80 to 8 cud świata).
    Co do spadku ceny D200, myślę że spadnie max o 10% - 15% (czyli do poziomu ok. 3.899 - 4.100) za nowe body, i to najwcześniej pod koniec listopada, bo w przedziale cenowym D300 będzie od niego dużo, dużo droższy - pewnie na poziomie ok. 7.5 k, a dla modelu D200 to schyłkowy czas. Być może na wiosnę będzie ich (D200) toszkę na Allegro, i tam może się zdarzy za ok. 3 k w "bardzo dobrym stanie", ale w sklepie za nówkę - min. 3.899.
    Żeby D200 spadł do poziomu 2 k za body w dobrym stanie ??? Najwcześniej na gwiazdkę 2009. To bardzo udany model i nie wszyscy od razu będą je wyprzedawać by dołożyć 2-gie tyle na D300.
    2x Fuji S5 Pro; MB-D200, Tokina 12-24 /4; Tamron 17-50 /2.8; Nikkor 18-105 /3.5-5.6 VR; Sigma 70-200 /2.8 APO HSM; Sigma Macro 50 /2.8; Nikon SB-900 i SB-800, Manfrotto, i conieco drobiazgów.

Domyślnie

taa, tylko jak ktoś przedobrzy z czekaniem to na d200 będzie musiał polować, zostana jakies wyprzedaże wystawowe i inne nie wiadomo co

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matka997 Zobacz posta
    taa, tylko jak ktoś przedobrzy z czekaniem to na d200 będzie musiał polować, zostana jakies wyprzedaże wystawowe i inne nie wiadomo co
    To już sprawa refleksu się klania i wyczucia.
    No nie ma nikogo chętnego na zakład ?

Domyślnie

ja myślę że jeszcze przez długi czas w 2008 D200 nie potanieje bo i tak będzie tanie w stosunku do D300 - prawie o połowę.
    NIKON...

Domyślnie

chyba zanim zdąży d200 potanieć do niewiadomo jakiego poziomu to prędzej zniknie ze sklepów bo nie pamiętam aby jednocześnie można było kupić d200 i d100 albo 20d i 30d.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Po nowym roku , albo chwilę przed body D200 nóweczka za 2999zl - wpomnicie moje słowa. Ja czekam cierpliwie.
    Ja sie moge założyć Powiedzmy, ze do 10 stycznia.. Moim zdaniem cena nie spadnie poniżej 3 tys. pln za NOWE BODY D200 Z POLSKIEJ DYSTRYBUCJI
    O szesciopak browaru Stoi?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Ja sie moge założyć Powiedzmy, ze do 10 stycznia.. Moim zdaniem cena nie spadnie poniżej 3 tys. pln za NOWE BODY D200 Z POLSKIEJ DYSTRYBUCJI
    O szesciopak browaru Stoi?
    a idźcie wy wszyscy w plener ...

Domyślnie

Ok, w D300 kilka bajerów, ale co z czułością 100? Coś tu panowie w nikona kręcą, co to znaczy "boost"?
    Po D300 spodziewałem się raczej ISO 50 a nie ISO 200..
    Ze specyfikacji wynika, że do studia przesiadka D200-> D300 jest niezbyt interesująca..

Domyślnie

To już sprawa refleksu się klania i wyczucia.
    Otóż jestem tego zdania, że przy zgadywance cenowej powinno się brać pod uwagę zakup w sklepach. Na ALLEGRO można kupić taniej ale też można władować się na minę. Biorżc pod uwagę cenę ostatniej puszki ze sklepu, z gwarancją NIKON POLSKA IMO nie jesteś dobrym prorokiem.
    "...co to za życie jak się nie ma czasu na życie..."

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów