Nie potrzebny napęd, tylko obudowa USB, w która wkładasz napęd wymontowany z laptopa, kosz kilkudziesięciu pln.
Szukaj
Nie potrzebny napęd, tylko obudowa USB, w która wkładasz napęd wymontowany z laptopa, kosz kilkudziesięciu pln.
U mnie w pracy dyskietek używamy dużo. Starsze maszyny nie posiadają wbudowanej pamięci. Rozwiązaniem są emulatory USB wdrażane powoli bo nie wiadomo kiedy nastąpi ten dzień, że dyskietki nie będą dostępne. Nowsze po 2000 r. Już jakąś tam pamięć mają, a do tego większość już ma usb. Najnowsze to można już łączyć z siecią.
Mój napęd DVD i tak zmierzał chyba ku schyłkowi bo dużym szczęściem było wypalenie płytki. Wczoraj żeby windowsa nagrać musiałem starego PC-ta odpalić.
A to ciekawostka, jeśli to nie tajemnica to gdzie się uchował taki sprzęt ciągle funkcjonujący, wiem że w służbie zdrowia jest tego sporo, w policji czy w armii też bywają... niestety takich zaległości nie nadgoni się szybko.
Miałem na myśli m.in. wtryskarki bo akurat w branży przetwórstwa tworzyw sztucznych poruszam się od dawna![]()
@siemalysy Jak tam sprzęt? LR śmiga?![]()
D300s D750 D5500 EPL5 z kitem NEX5 w rezerwie![]()
HejSprzęt śmiga. Uruchomienie laptopa trwa teraz chwilę. Programy odpalają się szybciej. Jestem zadowolony. Co do Lr. Chodzi i to całkiem nieźle. Chociaż i tak uważam, że po ostatniej aktualizacji na Classic CC chodzi gorzej niż poprzednia wersja. Dokładając do tego problemy przez jakie musiałem przechodzić po instalacji aktualizacji czyli dodatkowy plik do katalogu wrzuciłem żebym mógł z Lr korzystać. Teraz wiedziałem już co jak i gdzie to poszło sprawnie. Różnice widać przy uruchomieniu i zamknięciu Lr, Ps, a nawet AutoCada. Wcześniej po wyłączeniu Lr przez długi czas nie mogłem uruchomić żadnego programu, przeglądarki, a nawet zdjęcia. Teraz robię to bez problemu
![]()
Ostatnio edytowane przez siemalysy ; 04-01-2018 o 14:53
Ile ten dysk kosztuje?
Jest w promocji i to nawet 10zł taniej niż kupiliśmy https://www.x-kom.pl/p/382690-dysk-s...-nand-oem.html
No to w moim przypadku przesądzone, czekam na Ryzen 2xxx i podziękuję Intelowi.
Dorzucają ramkę 2,5 mm?
Skontaktuj się z nami