Close

Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 142

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    ksh
    Gość

Domyślnie

Ja na 128GB siedziałem długo i zawsze te 30GB miałem wolne ale trzeba o tym myśleć, 256GB jest optymalne bo można dużo wpakować już na dysk z dodatkowych rzeczy.
    DVD ostatni raz używałem jakieś siedem lat temu, wiec dla mnie to już muzeum tak samo jak dyskietki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    ...
    DVD ostatni raz używałem jakieś siedem lat temu, wiec dla mnie to już muzeum tak samo jak dyskietki
    U mnie w pracy dyskietek używamy dużo. Starsze maszyny nie posiadają wbudowanej pamięci. Rozwiązaniem są emulatory USB wdrażane powoli bo nie wiadomo kiedy nastąpi ten dzień, że dyskietki nie będą dostępne. Nowsze po 2000 r. Już jakąś tam pamięć mają, a do tego większość już ma usb. Najnowsze to można już łączyć z siecią.

Mój napęd DVD i tak zmierzał chyba ku schyłkowi bo dużym szczęściem było wypalenie płytki. Wczoraj żeby windowsa nagrać musiałem starego PC-ta odpalić.

Domyślnie

Jak ktoś poszukuje to z dysków w okolicach 250GB i 350zł jest jeszcze ADATA ultimate SU800, a jak Goodram to tylko iridium pro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Ja na 128GB siedziałem długo i zawsze te 30GB miałem wolne ale trzeba o tym myśleć,
    Bywają sesje, że mam kilkadziesiąt GB do zrzucenia. Więcej niż te 30 o których piszesz

Cytat Zamieszczone przez siemalysy Zobacz posta
    .. Wczoraj wrzuciłem SSD 256 GB w miejsce poprzedniego dysku HDD Segate 500 GB. HDD powędrował w miejsce napędu DVD. .
    Czyli masz 750 GB - to już jest OK

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    Ja nie mam DVD nawet w stacjonarce.
    jak potrzebuję coś nagrać, to podpinam napęd na USB.
    Ale ja nie mam odtwarzacza DVD do filmów, więc laptop się przydaje.
    O tym zewnętrznym napędzie myślałem. Ale w końcu kupiłem SSD 500 GB i zostawiłem napęd w laptopie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Nie potrzebny napęd, tylko obudowa USB, w która wkładasz napęd wymontowany z laptopa, kosz kilkudziesięciu pln.

ksh
    Gość

Domyślnie

A to ciekawostka, jeśli to nie tajemnica to gdzie się uchował taki sprzęt ciągle funkcjonujący, wiem że w służbie zdrowia jest tego sporo, w policji czy w armii też bywają... niestety takich zaległości nie nadgoni się szybko.

Domyślnie

Miałem na myśli m.in. wtryskarki bo akurat w branży przetwórstwa tworzyw sztucznych poruszam się od dawna

Domyślnie

@siemalysy Jak tam sprzęt? LR śmiga?
    D300s D750 D5500 EPL5 z kitem NEX5 w rezerwie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frogi Zobacz posta
    @siemalysy Jak tam sprzęt? LR śmiga?
    Hej Sprzęt śmiga. Uruchomienie laptopa trwa teraz chwilę. Programy odpalają się szybciej. Jestem zadowolony. Co do Lr. Chodzi i to całkiem nieźle. Chociaż i tak uważam, że po ostatniej aktualizacji na Classic CC chodzi gorzej niż poprzednia wersja. Dokładając do tego problemy przez jakie musiałem przechodzić po instalacji aktualizacji czyli dodatkowy plik do katalogu wrzuciłem żebym mógł z Lr korzystać. Teraz wiedziałem już co jak i gdzie to poszło sprawnie. Różnice widać przy uruchomieniu i zamknięciu Lr, Ps, a nawet AutoCada. Wcześniej po wyłączeniu Lr przez długi czas nie mogłem uruchomić żadnego programu, przeglądarki, a nawet zdjęcia. Teraz robię to bez problemu
    Ostatnio edytowane przez siemalysy ; 04-01-2018 o 14:53

Domyślnie

Ile ten dysk kosztuje?

Strona 11 z 15 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni