Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Dolina Przysowy

Domyślnie Dolina Przysowy

Fuji

Domyślnie

Fajne, ładnie naświetlone, dobry kadr. Dobra fotografia.
    Wielka Niedźwiedzica po lekkim tunningu ale ogólny odbiór z mojej strony bardzo pozytywny.
    D7000+S17-50/2.8+S70-200/2.8+S30/1.4
    było: D90, N18-105, N50/1,8D, N70-210D

Domyślnie

Bardzo trudno zrobić dobrą nocna fotografię. Tu widać ciekawie wyszukaną miejscówkę gdzie drzewa i ich odbicie w rzece gra pierwszorzędną rolę. Do tego lekko zachmurzone niebo z chyba najbardziej rozpoznawalną konstelacją nieba północnego. Naprawde fajna fota. To co można by poprawić to widać walkę z szumem na niebie. Wynik nie do końca zadowalający i może udałoby się nieco jakości odzyskać. Nie jest to jednak czynnik decydujący o finalnym pozytywnym odbiorze zdjęcia.

Domyślnie

Kiszka kompletna, miejsce z potencjałem ale przy lepszej pogodzie, bez wiatru. Niebo zmasakrowane obróbką.
    D300s D750 D5500 EPL5 z kitem NEX5 w rezerwie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nbogdan Zobacz posta
    Fajne, ładnie naświetlone, dobry kadr. Dobra fotografia.
    Wielka Niedźwiedzica po lekkim tunningu ale ogólny odbiór z mojej strony bardzo pozytywny.
    No właśnie po tuningu
    Cytat Zamieszczone przez krunz Zobacz posta
    Bardzo trudno zrobić dobrą nocna fotografię. Tu widać ciekawie wyszukaną miejscówkę gdzie drzewa i ich odbicie w rzece gra pierwszorzędną rolę. Do tego lekko zachmurzone niebo z chyba najbardziej rozpoznawalną konstelacją nieba północnego. Naprawde fajna fota. To co można by poprawić to widać walkę z szumem na niebie. Wynik nie do końca zadowalający i może udałoby się nieco jakości odzyskać. Nie jest to jednak czynnik decydujący o finalnym pozytywnym odbiorze zdjęcia.
    Dzięki Panowie za wskazówki. Mimo, że trochę już focę ciężko mi się nieraz zdystansować, a mam tendencję do przesadzania z obróbką.
    Cytat Zamieszczone przez frogi Zobacz posta
    Kiszka kompletna, miejsce z potencjałem ale przy lepszej pogodzie, bez wiatru. Niebo zmasakrowane obróbką.
    Tak, tak miejsce ma potencjał. Nie zawsze się jest we właściwym czasie. Tak się podjarałem pierwszym zdjęciem nocnym, że jak zobaczyłem gwiazdy to postanowiłem mocno je wyciągnąć i fakt przesadziłem z tą obróbką. Teraz to widzę, wcześniej mi się podobało
    Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez basket Zobacz posta

Tak, tak miejsce ma potencjał. Nie zawsze się jest we właściwym czasie...
    To są dwa bardzo istotne problemy przy takich fotkach - miejsce i odpowiedni czas - pogoda, łysy albo jego brak, zimno... Do tego dochodzą jeszcze okoliczności poboczne - jest pogoda odpowiednia a nie ma się czasu albo chęci akurat... Potem jeszcze trzeba zebrany materiał obrobić, co jest też nie mniejszym problemem od pozostałych...
    D300s D750 D5500 EPL5 z kitem NEX5 w rezerwie