Szukaj
Fajne, ładnie naświetlone, dobry kadr. Dobra fotografia.
Wielka Niedźwiedzica po lekkim tunninguale ogólny odbiór z mojej strony bardzo pozytywny.
D7000+S17-50/2.8+S70-200/2.8+S30/1.4
było: D90, N18-105, N50/1,8D, N70-210D
Bardzo trudno zrobić dobrą nocna fotografię. Tu widać ciekawie wyszukaną miejscówkę gdzie drzewa i ich odbicie w rzece gra pierwszorzędną rolę. Do tego lekko zachmurzone niebo z chyba najbardziej rozpoznawalną konstelacją nieba północnego. Naprawde fajna fota. To co można by poprawić to widać walkę z szumem na niebie. Wynik nie do końca zadowalający i może udałoby się nieco jakości odzyskać. Nie jest to jednak czynnik decydujący o finalnym pozytywnym odbiorze zdjęcia.
Kiszka kompletna, miejsce z potencjałem ale przy lepszej pogodzie, bez wiatru. Niebo zmasakrowane obróbką.
D300s D750 D5500 EPL5 z kitem NEX5 w rezerwie![]()
No właśnie po tuningu![]()
Dzięki Panowie za wskazówki. Mimo, że trochę już focę ciężko mi się nieraz zdystansować, a mam tendencję do przesadzania z obróbką.
Tak, tak miejsce ma potencjał. Nie zawsze się jest we właściwym czasie. Tak się podjarałem pierwszym zdjęciem nocnym, że jak zobaczyłem gwiazdy to postanowiłem mocno je wyciągnąć i fakt przesadziłem z tą obróbką. Teraz to widzę, wcześniej mi się podobało![]()
![]()
Fuji
To są dwa bardzo istotne problemy przy takich fotkach - miejsce i odpowiedni czas - pogoda, łysy albo jego brak, zimno... Do tego dochodzą jeszcze okoliczności poboczne - jest pogoda odpowiednia a nie ma się czasu albo chęci akurat...Potem jeszcze trzeba zebrany materiał obrobić, co jest też nie mniejszym problemem od pozostałych...
![]()
![]()
D300s D750 D5500 EPL5 z kitem NEX5 w rezerwie![]()
Skontaktuj się z nami