Miałem to szkło tylko kilka miesięcy, a że jestem amatorem, więc pewnie nie potrafiłem go wykorzystać. Wrzuć może jedno zdjęcie pomagające przekonać się do tego obiektywu.
Szukaj
Miałem to szkło tylko kilka miesięcy, a że jestem amatorem, więc pewnie nie potrafiłem go wykorzystać. Wrzuć może jedno zdjęcie pomagające przekonać się do tego obiektywu.
Poszukaj w wątku, było o nim parę razy, sam elaboraty o nim pisałem i sporo zdjęć z niego wrzuciłemNa flickrze masz pewnie z niego z parę tysięcy zdjęć...
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Ponad 40k na flickerze
R | 35 | 50 | 135
Dzięki za odpowiedź. Już szukam. @aldam. Jak wiem, co to Flickr. Pisałem o Twoim, jednym zdjęciu, które wprawiło by mnie w zachwyt i pozwoliło docenić niezwykłość FE 55/1.8. To aż taki problem?
Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 31-10-2017 o 12:01
Odpuść ten sarkazm .
Jakiś problem z tym, że ktoś może mieć inne zdanie .
R | 35 | 50 | 135
Też mam odmienne zdanie na temat braku charakteru w tym szkle. Nie jest to co prawda wariat w stylu heliosów ale fajnie pracuje ze słońcem, a jak bokeh za maślany to przecież można domknąć. Ale jak nie pasuje to co szkło potrafi to przecież za grosze można kupić coś 50letniegoAlbo loxię czy jakiegoś voigtlandery/zeissy, jest tego od groma gdzie 'charakter' widać tak że nie sposób go nie zauważyć.
coby jakieś zdjęcia w wątku były...
(fd85)
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Problemu nie ma żadnego. Piszesz, że obiektyw ma jakieś charakterystyki "Zeissa", które ponoć nie wszystkim się majaą podobać. Co masz na myśli? Potem poddajesz pomysł oglądania 40k zdjęć na Flickr. I jak tu nie być sarkastycznym... Ja tylko napisalem, że dla mnie to szkło było nijakie. Ot, można nim robić zdjęcia. A to już przecież nieźle.
Czy ktoś z was zmieniał A7 na A7 II? Czy warto dopłacić do wyższego modelu (w tym momencie to około 2tys zł)? Czy poza stabilizacją obrazu zmiany są znaczące?
Ostatnio edytowane przez draco_krk ; 01-11-2017 o 21:13
Skontaktuj się z nami