Close

Strona 17 z 19 PierwszyPierwszy ... 71516171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 188

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurgen Zobacz posta
    McKane myślałem, dla tak oczytanego faceta ironii nie trzeba podkreślać uśmieszkiem i puszczonym oczkiem.
    Ale widać nie w ilości siła ......
    Ja naprawdę jestem ciekaw jak to sie będzie spisywać i to nie w niszowej dziedzinie fotografowania książek, a w fotografii przyrodniczej.
    Wycieczki osobiste sobie daruj oczytany kolego.
    Problem w tym ze piszac o incydentalnym charakterze fotografowania pozycji ksiazkowych i przyrownujac go do wpadania raz na rok do wody ze sprzetem wcale nie zakladales ze masz do czynienia z oczytanym facetem a wrecz przeciwnie. Jak ktos kto wykorzystujac wg Ciebie sporadycznie aparat do tego celu moze byc oczytany ?

Poza tym dobry fotograf nie musi swojego zdjecia opatrywac komentarzem tak samo jak dobry pisarz nie musi ironii podkreslac usmieszkiem.

Nastepnym razem zeby byli ironicznie i poszlo adwersarzowi w piety napisz cos takiego "Ja ksiazki z biblioteki czytam w przeciwienstwie do tych co tylko fotografuja" albo "Nie musze czytac ksiazek w bibliotece bo sam je pisze" Pozdrawiam

Domyślnie

Dałes popis. Na nic dobry pisarz, jak się nie umie czytac między wierszami.
    A książki ja po prostu kupuję.
    Porównujac jedno do drugiego chciałem zaznaczyć, że tak jedno jak i drugie wystepuje incydentalnie.
    Przeczytaj mój post uwaznie, zresztą możesz go sfotografować
    pozdrawiam

I jeszce jedno. Zawsze zakładam, że mam do czynienia z ludzmi inteligentnymi.

dziękuje za rozmowę.
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Czornyj: te dwa obrazki nie dzieli jakaś przepaść jakości i myślę, że dodatkowe 5 mpx tę niewielką różnicę mocno zmniejszy lub zniweluje zupełnie. Rozpiętość tonalna nowego ds'a też będzie większa (14 bit). na razie to gdybanie, trzeba poczekać na jakieś rozsądne sample.

nawet jeżeli niewielka różnica pozostanie, to i tak wygoda małego obrazka raczej przesądza o wyborze (o cenie nie wspominam).
    Poprawcie mnie jeśli się mylę , ale 14-bitowa głębia koloru świadczy raczej o ROZDZIELCZOŚCI tonalnej, a nie o ROZPIĘTOŚCI. O tej drugiej decydują cechy fizyczne i techniczne matrycy (min. fizyczne wymiary elementu światłoczułego). Przy wzroście Mpix spodziewam się raczej SPADKU rozpiętości tonalnej.
    14-bit wynika z zastosowanego przetwornika A/D.
    Dużo sprzętu, mało czasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurgen Zobacz posta
    Dałes popis. Na nic dobry pisarz, jak się nie umie czytac między wierszami.
    A książki ja po prostu kupuję.
    Porównujac jedno do drugiego chciałem zaznaczyć, że tak jedno jak i drugie wystepuje incydentalnie.
    Przeczytaj mój post uwaznie, zresztą możesz go sfotografować
    pozdrawiam

I jeszce jedno. Zawsze zakładam, że mam do czynienia z ludzmi inteligentnymi.

dziękuje za rozmowę.
    hehe widać że nie studiowałeś oczytany gościu i widać że nie masz pojecia o pozycjach których nawet na ksero nie mozna wynieść z biblioteki ....

do mckana to masz lata świetlne jeśli chodzi o wiedzę oczytanie i podobne wartości jeśli tak bełkoczesz

PS miałem juz nigdy sie nie odezwać na tym forum ale czekam do piatku na swoje wielkie buchchchcachchchacha

Domyślnie

ta... Nie można na ksero więc można fotokopię... Dobre, dobre... A dlaczego nie można na ksero wynosić ? W ogóle to dlaczego nie można kserować książek, robić sobie na użytek własny kopi programów komputerowych z nie swoich licencji, no wyjasnij mi gościu ?? Widzę że mądry gościu jesteś, to pewnie to wiesz ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    ta... Nie można na ksero więc można fotokopię... Dobre, dobre... A dlaczego nie można na ksero wynosić ? W ogóle to dlaczego nie można kserować książek, robić sobie na użytek własny kopi programów komputerowych z nie swoich licencji, no wyjasnij mi gościu ?? Widzę że mądry gościu jesteś, to pewnie to wiesz ?
    zapewne wiesz że ksiażki mogą mieć więcej niż np 100 czy 200 lat ? i akurat z mojej wiedzy wynika że kolega Mckane może sie takimi zajmować ....

i nie jest trudno wydedukować że takiej ksiazki nie kładzie sie na ksero ale focić bez lampy można ....

zapene wiesz że prawa licencyjne i autorskie co do książek utworów muzycznych i innych wygasają w zależności od kraju pochodzenia po 25, 50 , 100 latach ? ...

sami pyskacze zadnej wiedzy.... pewnie absolwenci marketingu i zarządzania po wyższej szkole biznesu
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 22-08-2007 o 11:46

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    A dlaczego nie można na ksero wynosić ?
    np. starodruki, albo inne papiery które są cenne albo grożą zniszczeniem - tak podejrzewam
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wrrum Zobacz posta
    Poprawcie mnie jeśli się mylę , ale 14-bitowa głębia koloru świadczy raczej o ROZDZIELCZOŚCI tonalnej, a nie o ROZPIĘTOŚCI. O tej drugiej decydują cechy fizyczne i techniczne matrycy (min. fizyczne wymiary elementu światłoczułego). Przy wzroście Mpix spodziewam się raczej SPADKU rozpiętości tonalnej.
    14-bit wynika z zastosowanego przetwornika A/D.
    Piersze zdanie moim zdaniem TAK. Natomiast dalej IMO są już zbyt daleko idące wnioski... (na dwoje baba wróżyła)

Pozdrawiam
    AK
    => całe życie zastanawiam się co tutaj umieścić <=

Domyślnie

Jurgen nie bardzo rozumiem o co się denerwujesz. Z wypowiedzi McKane jasno wynika, ze w bibliotece fotografuje książki, nie wynika natomiast, ze je czyta. Cóż, jak to mawiali Rzymianie: boję się człowieka fotografującego książki ..
    McKane a teraz osobisty OT. Pisząc pierwszy post w tym topicu chciałeś pokazać, jaki z ciebie błyskotliwy interlokutor, obdarzony lekkością pióra i poczuciem humoru. W momencie, kiedy pozwoliłem sobie na żart o Rosomaku i Twardym, okazało się, że bez dodatkowych emotikonów twoja błyskotliwa inteligencja (efekt wielogodzinnego fotografowania książek w bibliotece) nie pozwoliła ci dostrzec w tym humoru i ironii i odebrałeś to śmiertelnie poważnie. Cóż, prawdziwe poczucie humoru, to umiejętność śmiania się z samego siebie. A teraz jeszcze czepiasz się jurgena

Domyślnie

BTW, obecność popmarkta i chamskość jego wypowiedzi świadczą, że mamy dużą szansę na pełny przegląd elity intelektualnej canon board ...

Strona 17 z 19 PierwszyPierwszy ... 71516171819 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów