Close

Strona 15 z 19 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 188
    sv
    Gość

Domyślnie

canon jest cwany; nowa 40 i nowy ds były już gotowe od jakiegoś czasu i tylko czekały na to, żeby nikonowi zepsuć humor.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    canon jest cwany; nowa 40 i nowy ds były już gotowe od jakiegoś czasu i tylko czekały na to, żeby nikonowi zepsuć humor.
    To, czy 40D popsuje Nikonowi humor zależy głównie od D300, który wejdzie za 3 dni. A 1Ds nie ma na razie konkurenta w stajni Nikona i cholera wie kiedy będzie miał... Szczególnie patrząc na niepokojąco bezczelną cenę tego korpusu.

sv
    Gość

Domyślnie

być może 40d wszedł po to, żeby nikon musiał opóżnić premierę i podciągnąć to i owo w specyfikacji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    To, czy 40D popsuje Nikonowi humor zależy głównie od D300, który wejdzie za 3 dni. A 1Ds nie ma na razie konkurenta w stajni Nikona i cholera wie kiedy będzie miał... Szczególnie patrząc na niepokojąco bezczelną cenę tego korpusu.
    a 24. sierpnia Nikon pokaze nowe d35
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Canon 1Ds2 też kosztował w momencie wejścia na rynek 8k$ i bynajmniej specjalnie nie potaniał (obecnie 7k$).
    Hmm nie wiem czemu wydawalo mi sie ze kolo 6k $ stoi. Jesli rzeczywiscie utrzyma sie ta cena to sprzet w Polsce bedzie raczej w ograniczonym zakresie kupowany a czesciej jak to zreszta i dzisiaj ma miejsce pozyczany do konkretnych projektow.

Domyślnie

być może 40d wszedł po to, żeby nikon musiał opóżnić premierę i podciągnąć to i owo w specyfikacji
    Premiera za 3 dni - raczej za wiele nie zmienią...

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    a 24. sierpnia Nikon pokaze nowe d35
    Aż tak daleko w pesymiźmie bym się nie posunął

Domyślnie

zrobią d35x

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    zrobią d35x
    Będzie semi-pro i pro. Tako rzecze Makoto Kimura
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 22-08-2007 o 00:15

Domyślnie

na Twoim miejscu to raczej bym się modlił o to, żeby d3 był niezły, bo przesiadka na mareczka + szkła to już niezła inwestycja

Ja też bym się cieszył z ewentualnego udanego debiutu D3, bo to w końcu jedyna możliwość żeby canon zszedł trochę z tych 8.000$
    toż sie modlę , a inna mozliwość o ile D3 i mareczek nie spełnią oczekiwań to jednak ścianka MF.
    na szczęscie mam co sprzedawać.
    Mi do szczęścia nie trzeba wiele. Wystarczy 70-200/2.8 IS i 85/1.2, jak swoje graty sprzedam, to na to wystarczy. Ciekawe czy bedę żałował. Odpuściłem jednak 5D będąc przyzwyczajonym do Nikona i dla mnie te 12 MP to było za mało, a 16 MP miało kosmiczną cenę. Zobaczymy co mi nikon da. U canona dodatkowo poza droższym body (od d200) był droższy 85 mm - bo w wersji 1,2. Nie przesiadając sie zaoszczędziłem kilka tys. Zobaczymy czy nie będe musiał teraz dołożyc więcej (albo nawet duuużo wiecej).

jak fajnie sie zgadzamy. to jednak mozliwe? Chciałbym dobrego debiutu D3X, a jak canon potanieje to i nikon nie moze byc za drogi.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Aż tak daleko w pesymiźmie bym się nie posunął
    eee, to był optymizm - zawsze mogą zrobić d10 zgodnie z projektem Odiego

Strona 15 z 19 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów