Close

Strona 18 z 19 PierwszyPierwszy ... 816171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 188

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAF Zobacz posta
    Jurgen nie bardzo rozumiem o co się denerwujesz. Z wypowiedzi McKane jasno wynika, ze w bibliotece fotografuje książki, nie wynika natomiast, ze je czyta. Cóż, jak to mawiali Rzymianie: boję się człowieka fotografującego książki ..
    McKane a teraz osobisty OT. Pisząc pierwszy post w tym topicu chciałeś pokazać, jaki z ciebie błyskotliwy interlokutor, obdarzony lekkością pióra i poczuciem humoru. W momencie, kiedy pozwoliłem sobie na żart o Rosomaku i Twardym, okazało się, że bez dodatkowych emotikonów twoja błyskotliwa inteligencja (efekt wielogodzinnego fotografowania książek w bibliotece) nie pozwoliła ci dostrzec w tym humoru i ironii i odebrałeś to śmiertelnie poważnie. Cóż, prawdziwe poczucie humoru, to umiejętność śmiania się z samego siebie. A teraz jeszcze czepiasz się jurgena
    To naprawde dobry kawalek tekstu Wbrew pozorom umiem smiac sie z samego siebie przy czym moim zdaniem dowcip o Rosomaku bylby lepszy i latwiejszy do zrozumienia bez emotikonow, gdyby odnosil sie do mojej wypowiedzi a nie do Twojej wlasnej Byc moze jednak moja ograniczona inteligencja nie pozwolila na pelne zrozumienie i to w tym tkwi problem.
    Generalnie poszlo w niezlego offtopa moze jak nikon pokarze swoje nowosci to dyskusja wroci na mniej personalne tory.
    W kazdym razie pozdrawiam

Domyślnie

BTW, obecność popmarkta i chamskość jego wypowiedzi świadczą, że mamy dużą szansę na pełny przegląd elity intelektualnej canon board ...
    żałosna ignorancja twoja i podobnych również jest wymowna

rozjumiem że uwagi jurgena i twoje są grzeczne i na miejscu ?

np:

jurgen:

Dałes popis. Na nic dobry pisarz, jak się nie umie czytac między wierszami.
    A książki ja po prostu kupuję.
    Porównujac jedno do drugiego chciałem zaznaczyć, że tak jedno jak i drugie wystepuje incydentalnie.
    Przeczytaj mój post uwaznie, zresztą możesz go sfotografować
    pozdrawiam

I jeszce jedno. Zawsze zakładam, że mam do czynienia z ludzmi inteligentnymi.

ty:

Z wypowiedzi McKane jasno wynika, ze w bibliotece fotografuje książki, nie wynika natomiast, ze je czyta. Cóż, jak to mawiali Rzymianie: boję się człowieka fotografującego książki

to rozumiem ze jest nie chamskie i na poziomie ?

no to nie zazdroszcze poziomu.

BTW ja nie przekrecan chamsko i z zacietościa 10 latka twojej czy innych ksywek ... co już jesz szczegolnym wyrazem cwaniactwa w dyskusji i chamstwa zwyczajnego ...
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 22-08-2007 o 12:18

Domyślnie

BTW, obecność popmarkta i chamskość jego wypowiedzi świadczą, że mamy dużą szansę na pełny przegląd elity intelektualnej canon board ...
    RAF, akurat wątek o nowościach Nikona albo 30D/D200 na CB jest wyjątkowo kulturalny i obiektywny, w przeciwieństwie do niektórych naszych
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

"do mckana to masz lata świetlne jeśli chodzi o wiedzę oczytanie i podobne wartości jeśli tak bełkoczesz

PS miałem juz nigdy sie nie odezwać na tym forum ale czekam do piatku na swoje wielkie buchchchcachchchacha"
    popmarkt język, który użyłeś w pierwszym zdaniu jest charakterystyczny dla osób, którzy wiedzy i oczytania nie posiadają, stąd też kiedy zobaczą kogoś, kto w życiu ma obycie i oczytanie, od razu im się wydaje, że "to lata świetlne" i "podobne wartości" - nie są bowiem w stanie ani zdefiniować tego o czym piszą, ani właściwie ocenić zasobu wiedzy (własnej i czyjejś). To tyle, jeśli chodzi o kwestie epistemologiczne.
    Po drugie, wypowiedzi w stylu "buchchchcachchchacha" wskazują, że oczytanie i obycie zdobywałeś albo na forum onet.pl lub faktycznie jesteś absolwentem marketingu, co imputujesz tutaj innym. Bo czytając Ciebie, to ja faktycznie nie wiele " rozjumiem"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    ta... Nie można na ksero więc można fotokopię... Dobre, dobre... A dlaczego nie można na ksero wynosić ? W ogóle to dlaczego nie można kserować książek, robić sobie na użytek własny kopi programów komputerowych z nie swoich licencji, no wyjasnij mi gościu ?? Widzę że mądry gościu jesteś, to pewnie to wiesz ?
    To akurat jest temat na ogolnopolska debate zwiazana z regulacjami prawnymi Zyjemy w takim pieknym kraju gdzie urzednik panstwowy jest ponad prawem i niestety czasami dostep do pewnych ksiazek jest tak obwarowany ograniczeniami ze trzeba byc supermanem zeby chociazby 1 strone dostac powielona. Czasami wiec trzeba siegac po inne metody.

Z drugiej strony natomiast Łódzka Biblioteka Uniwersytecka zezwala na fotografowanie ksiazek w czytelni i nikt nie pyta czy foci sie jedna strone czy wszystkie. Nie byloby problemu z czytaniem tego na miejscu gdyby ten zalosny przybytek funkcjonowal caly rok bez przerwy. Ale to by bylo zbyt piekne i w sierpniu np jest caly czas zamknieta co uniemozliwia prowadzenie dzialalnosci naukowej akurat w okresie w ktorym jest na to najlepszy moment (przynajmniej dla mnie). Trzeba sie wiec jakos ratowac bo inwestora badan naukowych g... obchodzi jak pracuja biblioteki on chce wynikow

Domyślnie

"do mckana to masz lata świetlne jeśli chodzi o wiedzę oczytanie i podobne wartości jeśli tak bełkoczesz

PS miałem juz nigdy sie nie odezwać na tym forum ale czekam do piatku na swoje wielkie buchchchcachchchacha"
    popmarkt język, który użyłeś w pierwszym zdaniu jest charakterystyczny dla osób, którzy wiedzy i oczytania nie posiadają, stąd też kiedy zobaczą kogoś, kto w życiu ma obycie i oczytanie, od razu im się wydaje, że "to lata świetlne" i "podobne wartości" - nie są bowiem w stanie ani zdefiniować tego o czym piszą, ani właściwie ocenić zasobu wiedzy (własnej i czyjejś). To tyle, jeśli chodzi o kwestie epistemologiczne.
    Po drugie, wypowiedzi w stylu "buchchchcachchchacha" wskazują, że oczytanie i obycie zdobywałeś albo na forum onet.pl lub faktycznie jesteś absolwentem marketingu, co imputujesz tutaj innym. Bo czytając Ciebie, to ja faktycznie nie wiele " rozjumiem"
    Rafik , RAFikutek, RAFikkunek, RAFiut.... .... na chamsto reaguj chamstwem jak rozmawiasz z "Rywinem" to tylko po rywinowemu on rozumie

Domyślnie

popmart, o co Ci wlasciwie chodzi?
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

dajcie spokój i nie zaśmiecajcie wątku...
    pyskówki to proponuję na PM a wątek do posprzątania
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

popmarkt, jak to miło czytać, jak z ciebie dres wychodzi moja wina, że napisałem w języku dla ciebie skomplikowanym (moja wielka wina). Cóż, hamulce poszły jak w autokarze pod Grenoble ...
    McKane, bardzo inteligentnego i pełnego ogłady obrońcę sobie znalazłeś

Domyślnie

O rany. No musicie gadać z popmartem? Przecież widzicie na co go stać.
    Najlepiej niech to mod posprząta bo szkoda wątku na te śmieci.

Kurde - RAF - daj spokój i nie drażnij. McKane sam doskonale wie co robi.

Strona 18 z 19 PierwszyPierwszy ... 816171819 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów