Albo takie u mnie to jedyne karty, które nigdy nie miały kłopotów z różnymi modelami nikona ( odpukać ), wydajność podobna do sandisk, cenowo nie wiem ale zawsze były tańsze.
Szukaj
Albo takie u mnie to jedyne karty, które nigdy nie miały kłopotów z różnymi modelami nikona ( odpukać ), wydajność podobna do sandisk, cenowo nie wiem ale zawsze były tańsze.
koesh nie ma jej Kingston tu u nas, niestety.
Dobra biorę te:
https://www.parkcameras.com/p/906093...class-10-uhs-i
32GB mi styka, będzie miała speed 74.0 wystarczy![]()
Pomyłka to chodziło o micro sdhc 32GB speed 74.0 a nie sdhc 32GB więc wzięłam SanDisk SDXC 64GB Extreme Pro 95MB/s
Dzięki za pomoc![]()
Witam.
Jeszcze w kwestii puszka Nikon szkiełko Sigma.
Z moich doświadczeń wynika , że najlepiej korpus po zakupie przetestować z kilkoma szkłami systemowym (najlepiej takimi pewnymi trafiającymi w punkt) .
Jeśli są jakieś problemy to od razu wysyłać korpus do serwisu Nikona.
Ja jedną z moich puszek zaraz po zakupie dwa razy wysyłałem do serwisu na kalibrację AF. Po drugiej wysyłce wrócił z adnotacją "kalibracja toru optycznego..."
Od tamtej pory ze wszystkimi szkłami w punkt.
Jak kupiłem Sigmę F 1.4 jedna kalibracja w serwisie Sigmy i wszystko elegancko.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Czy ja mogę użyć w D7200 zwykłej SDHC 8GB na kilka dni ? Zamówiłam karte SanDisk SDXC 64GB Extreme Pro 95MB/s i nie mają na stanie musze czekać do przyszłego tygodnia.Szlak mnie trafi bo nawet tego aparatu jeszcze nie sprawdziłam![]()
Pewnie że tak, każda wolniejsza zadziała, nawet takie za grosze micro z adapterem.
Jak nie mają to bierz dwie 32GB, jest to lepsze i pewniejsze, masz dwa sloty w aparacie, na jednym raw, na drugim jpg i masz wybór plus backup.
Nie no wolę mieć jedną.Mam tak z 8GB aż 4 i noszę się z tym cały czas.
Oki to dzisiaj odpalę D7200![]()
Zalecane jest raczej użycie 2x32 niż 1x64. Zwłaszcza, że nawet jedna 32 Ci wystarcza, jak pisałaś. Ale oczywiście możesz mieć swoje preferencje.
Jeśli chodzi o "zwykłe" karty, to nie powinno być problemów, choć aparaty potrafią czasem kaprysić. Dlatego warto sprawdzić kompatybilność karty na spokojnie, a nie na minutę przed wyjściem w plener.
I pamiętaj, by przed użyciem sformatować kartę w aparacie.
Wybrałam najlepszą:
http://www.cameramemoryspeed.com/nik...rd-comparison/
Ale nie upieraj się bo dobrze ci radzimy że dwie karty mniejsze są lepsze niż jedna duża, a czy kupisz tą nr1 czy nr10 nic się nie zmieni w użytkowaniu jeśli jest zbliżona prędkość zapisu i odczytu, do odczytu i tak dobry czytnik z USB3 potrzeba żeby odczuć wydajność karty.
Skontaktuj się z nami