Close

Strona 23 z 52 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 520

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Witam wszystkich
    Też jestem posiadaczem D7200, a ostatnio dokupiłem wychwalaną tu na forum S17-50.

Do @czerwony3 mam pytanie czy sigma na LV trafia?

U mnie niestety nie dało się uzyskać korekty AF w body D7200 takiej, żeby przy pracy przez wizjer była jednakowa na różnych ogniskowych i różnych odległościach. Na krótkich ogniskowych jest BF, na dalszych FF, do tego im fotografowany obiekt jest dalej, tym efekt BF/FF powiększa się.

A co najbardziej dziwne, sigma na LV też nie trafia.

Dlatego ja swój zestaw wysyłam w styczniu do serwisu Sigmy na wgranie nowego firmware’u (podobno to ma być warunek poprawy pracy na LV i jednakowe zachowanie niezależnie od ogniskowej i odległości) i kalibrację i do tego czasu swoje zachwyty muszę zawiesić.
    Szkoda, że nie można tego zrobić samemu na usb-dock.

Cytat Zamieszczone przez czerwony3 Zobacz posta
    Moi drodzy przepraszam, bo to zapewne nie w tym dziale, ale nie wiem czy w związku z tym powinnam założyć nowy wątek? ?
    Faktycznie, może przydałby się oddzielny wątek dla D7200 z S17-50
    Ostatnio edytowane przez Keszelski ; 29-12-2016 o 09:37

ksh
    Gość

Domyślnie

Ja słyszałem kiedyś że tryb LV w lustrzance jest tak samo przydatny jak widelec do rosołu z makaronem

Domyślnie

To zależy czy ktoś lubi leżać w błocie , żeby zrobić niektóre zdjęcia czy nie
    Z5 + N24-200 + FTZ II + T17-35/2,8-4+ N70-300 (AF-P)
    D7200 + S18-35/1,8 + S10/2,8 + S17-70/2,8 + N10-20, N18-55 (AF-P) + N70-300 DX (AF-P)

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Sosnowiec/Częstochowa

Domyślnie

no to ja odpowiadając zadam pytanie, bo przesiadając się z innego aparatu zauważyłam, że wszystko jest możliwe. Fotografując przez wizjer zawsze wybrane ostre pola podświetlają się na czerwono (w trybie LV normalnie jest na zielono), tak jakby nie łapał właśnie ostrości, chyba, że w N. czerwony kolor to normalne? :P. Zdjęcia mimo wszystko wydają się być ostre.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czerwony3 Zobacz posta
    no to ja odpowiadając zadam pytanie, bo przesiadając się z innego aparatu zauważyłam, że wszystko jest możliwe. Fotografując przez wizjer zawsze wybrane ostre pola podświetlają się na czerwono (w trybie LV normalnie jest na zielono), tak jakby nie łapał właśnie ostrości, chyba, że w N. czerwony kolor to normalne? :P. Zdjęcia mimo wszystko wydają się być ostre.
    Oj instrukcja jest po to, żeby nie zadawać takich pytań
    Na czerwono podświetlane są punkty lub punkt ostrości. Potwierdzenie ostrości to taka kropka po lewej stronie w wizjerze
    Co do Sigmy i oddzielnego wątku, jest gdzieś na forum wątek D7100 plus Sigma 17-50 2.8 i wszystko co tam jest opisane, pokrywa się z D7200 Jeżeli są jakiekolwiek problemy, zestaw do Gdyni na kalibrację i będzie ok

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Siemianowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Oj instrukcja jest po to, żeby nie zadawać takich pytań
    Na czerwono podświetlane są punkty lub punkt ostrości. Potwierdzenie ostrości to taka kropka po lewej stronie w wizjerze
    Co do Sigmy i oddzielnego wątku, jest gdzieś na forum wątek D7100 plus Sigma 17-50 2.8 i wszystko co tam jest opisane, pokrywa się z D7200 Jeżeli są jakiekolwiek problemy, zestaw do Gdyni na kalibrację i będzie ok
    Dzisiaj odebrałem D7200 i z sigmą działa rewelacyjnie, więc warto iść w to rozwiązanie Poza tym trzeba pamiętać, że do 15 stycznia jest cashback, więc rożnica cenowa pomiędzy D7100 a D7200 jest o około 200 zł mniejsza.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojteksroka Zobacz posta
    Dzisiaj odebrałem D7200 i z sigmą działa rewelacyjnie, więc warto iść w to rozwiązanie Poza tym trzeba pamiętać, że do 15 stycznia jest cashback, więc rożnica cenowa pomiędzy D7100 a D7200 jest o około 200 zł mniejsza.
    No więc gratuluję zakupu, no i udanych kadrów życzę Pochwal się kiedyś na forum

Domyślnie

Witam,
    mam takie pytanie odnośnie d7200 (bo wiem, że d7100 tego nie posiada). Czy w modelu d7200 jest coś takiego, co jest obecne np. w d750 tj. FILM (nie zdjęcia) POKLATKOWY tj. opcja tworzenia timelapsa w postaci zapisu video nie zdjęć i/lub ew. dodatkowo dostęp do plików źródłowych tj. ustrzelonych fotek w trakcie tworzenia owego filmu?

Dzięki

Domyślnie

@FrancisBegbie
    O to Ci chodzi?
    Mimo nazwy, zapisuje jako film.
    Brak możliwości dostępu do samych zdjęć.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Tak, o to chodzi - czy mógłbyś mi napisać jaki jest format zapisu ile klatek i jaki format?

Strona 23 z 52 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów