Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Nad Motławą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    to zdecydowanie patrzymy na inne zdjęcia.
    Ja bym się skłaniał jednak ku opinii kolegów o przesadzonej obróbce. Łatwe do zapomnienia to zdjęcie.
    A ja zostane przy swoim
    Owszem niebo jest troche przerysowane (szczegolnie w srodkowej czesci), ale daleko mu mz do przegiecia w obrobce.

Poprostu niebo w BW podane na mocno. Jakos mi to tutaj pasuje...
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    Uglaskane zdjecia robilem jak zaczynałem bawic sie w fotografie. Teraz czas na widzenie autorskie, na pokazanie swojej wizji tego miejsca
    dokładnie, kreowanie swojej wizji zamiast zwykłego (choćby do bólu poprawnego i atrakcyjnego) odwzorowania rzeczywistości... bardzo trudna sztuka wymagająca sporego wyczucia i warsztatu - ja nie potrafię się zdobyć na kreacjonizm nawet podczas zabawy w forumowe RAWki, zawsze wydaje mi się, że pojechałem w jakąś zbyt odrealnioną stronę
    Co do powyższej fotografii to zupełnie nie ogarniam BW ale obrazek (zaproponowana wizja) nie podoba mi się... prawdopodobnie za sprawą znacznej rozbieżności pomiędzy całością kadru, a niebem które wygląda nieco jak malowane akwarelą. Może gdyby cały obrazek był utrzymany w podobnej stylistyce...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    Dokładnie tak , zdjecie jest celowo przerysowane , zamysłem było zrobic B&W zeby wykorzystac zastane warunki, własnie z pobitym kontrastem i niebem ktore było bardzo chmurne - nie podoba sie trudno , takie prawo ogladajacego . Mnie podoba sie bardzo i mimo krytycznych uwag zrobiłbym je jeszcze raz identycznie. Uglaskane zdjecia robilem jak zaczynałem bawic sie w fotografie. Teraz czas na widzenie autorskie, na pokazanie swojej wizji tego miejsca , dodam ze rewelacyjnie wyszło w druku w rozmiarze 160X100cm na Ilfordzie Satynie 300Gr, zamawiajacy powiesil je w duzym 38 metrowym salonie . U mnie jest normalnie przepałow nigdzie nie widze, z uwagi na bardzo duzy rozmiar tej fotografii, zdaje sobie sprawe ze zmniejszenie jej do takiego rozmiaru mogło zaowocowac zanikiem szczegółowosci zdjecia

pozdrawiam

ps . tak wygladał ten dzien , na pionach było jeszcze wiecej chmur poniewaz jak wiadomo zdjecia do panoramy robi sie na zakładke , wiec efekt chmur sie pogłebia , jak wspomnialem były to cztery pionowe kadry

https://postimg.org/image/pnt7gw1a3/
    Och, harb! Czy urodziłeś się przedwczoraj? Przecież od wieków, gdy kogoś gryzie zazdrość, że to nie jego chwalą, to zaraz ów ktoś wynajduje uchybienia i braki, by zdeprecjonować obraz, autora i wszystko to, co nie jest jego... Foto mi się podoba. Mój Tatko także uwielbiał takie klimaty (w zamierzchłych czasach fotografii analogowej - trudniej było uchwycić dramatyczne niebo) - pewnie to rodzinne. Właśnie dzięki takiemu postrzeganiu świata Tato został uhonorowany AFIAP.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom-masz Zobacz posta
    Och, harb! Czy urodziłeś się przedwczoraj? Przecież od wieków, gdy kogoś gryzie zazdrość, że to nie jego chwalą, to zaraz ów ktoś wynajduje uchybienia i braki, by zdeprecjonować obraz, autora i wszystko to, co nie jest jego...
    a ja bym wolał żebyś nie mierzył wszystkich "swoją miarą"...
    przypisywanie nie znanym sobie osobom kierowanie się tak niskimi pobudkami jak "zazdrość" jest po prostu słabe i to bardzo!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -zahir- Zobacz posta
    a ja bym wolał żebyś nie mierzył wszystkich "swoją miarą"...
    przypisywanie nie znanym sobie osobom kierowanie się tak niskimi pobudkami jak "zazdrość" jest po prostu słabe i to bardzo!
    Ech, Zahirze - pomimo że znasz Jorge Luisa Borgesa, nie masz pojęcia, jaką miarą mierzę innych - na pewno nie swoją...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom-masz Zobacz posta
    nie masz pojęcia, jaką miarą mierzę innych - na pewno nie swoją...
    nie miałem, dopóki nie dałeś publicznie temu wyraz powyżej...
    uprzejmie przypominam, że to jest forum dyskusyjne i tutaj się z definicji dyskutuje (zakładam, że rozumiesz definicję dyskusji) - w tym przypadku o zdjęciach - z czym ty masz najwyraźniej problem, nie mając nic do powiedzenia na temat zdjęcia stawiasz się (nie proszony) w roli adwokata autora czym prowokujesz nie potrzebnie toksyczną sytuację

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12