Close

Strona 846 z 1914 PierwszyPierwszy ... 34674679683684484584684784885689694613461846 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 451 do 8 460 z 19131

Domyślnie

Ostatnio czytałem dobre opinie na temat Pentacona 135/2.8
    Faktycznie sample wyglądały nieźle. Jest kilka wersji i nie są drogie. http://vintage-camera-lenses.com/pentacon-135-2-8/
    Zeiss C/Y niestety kosztuje chyba ok 1000zł.

Domyślnie

Ja polecę Jupitera 37a. Fakt, że to jest 3.5, ale na prawdę pięknie rysuje, no i bokeh ruski A mam i lubię kółeczka w bokehu z Nippona 135 2.8. Wytrwałem nowego na znanym portalu za 400

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    To prawda. Ewentualnie usłyszy, że ma sobie sam pójść, bo ma inne zdanie W zasadzie dziwię się, że Tobie się to jeszcze nie znudziło
    W zasadzie, to wszędzie się znudziło. Tam wszyscy wszystko wiedzą, a tu można komuś pomóc. Tyle, że tu posty wylatają.

Zbanowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    W zasadzie, to wszędzie się znudziło. Tam wszyscy wszystko wiedzą, a tu można komuś pomóc. Tyle, że tu posty wylatają.
    Parafrazując to nie ma nic gorszego niż posiąść wiedzę, która wykracza poza własne możliwości. Co do wylatywania postów to nie wiem jednak czy nie lepiej jednak z grubej rury ciąć, niż pod płaszczykiem słodkiego pierdzenia komuś z partyzanta sikać na buty. Zresztą kompletnie to bez znaczenia. Mi tam szkoda tylko zdjęć wpk, że się samoograniczają do paru osób.
    @Umbra, dlaczego Pani tak główkę przyciąłeś? A może tylko mnie to drażni.

Domyślnie

Coś jest z tym przycinaniem głowy. Przy kwadratowym kadrze wydaje mi się to usprawiedliwione bo może się znaleźć w kadrze coś ciekawszego od czubka głowy ale w pionowym gdzie w górę jest akurat sporo miejsca nie wiem czy jakąś wartość dodaną da takie przycięcie, jak by to było potrzebne aby pokazać np. dłonie na dole czy coś istotnego... Swoją drogą chyba by sporo dało docięcie do kwadratu aby pokazać głównie twarz i tatuaż, bez sukni.
    No i jak ciąć to stanowczo aby nie wyglądało na przypadek tylko celowe kadrowanie
    Nie wiem czy bym też nie zasłonił włosami ucha, jest ono teraz w mocnym punkcie i dodatkowo otoczone ciemnymi włosami wyskakuje kontrastem i odwraca uwagę od twarzy.
    Z tłem też się zastanawiam, dziwnie wygląda ten cień kończący się na brodzie. I jeszcze dość niefortunnie styka się ten cień krawędzią z ustami.
    Natomiast fajnie że coś nowego kombinujesz z portretami Aż się boję o ilu rzeczach sam bym nie pomyślał robiąc takie zdjęcie, tak sobie leniwie siedząc przed kompem to się łatwo czepiać
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

MZ pokazanie całej, pięknej zresztą główki nic by nie wniosło do tego portretu i kolega Umbra pewnie dobrze o tym wie. Ja bym ciął nawet niżej. Przycięcie tego zdjęcia do kwaratu to również nic dobrego ponieważ suknia jest tu bardzo ważnym elementem i musi zostać.
    Ten niby cień z tła kończący się na brodzie i ustach to przynajmniej dla mnie są włosy modelki i świetnie podkreślają dolny kontur twarzy. Jedyne do czego się przyczepię to lewy dolny róg kadru gdzie jak mniemam widać część ręki/nogi.
    Widzę tutaj naprawdę przemyślany portret więc panowie, podziwiać i uczyć się

Domyślnie

Nad ręką też myślałem. Kształt ucha też nie do końca mi się podoba, ale w sumie nie jestem pewien, czy jest lepiej.

Domyślnie

Hmmmm...to cięcie głowy Pierwsze moje wrażenie było takie, że jest niefortunne. Bo poradniki nie każą tak tnąć Szybko jednak "przyzwyczaiłem" się
    Fuji

Domyślnie

Na poradniki już dawno nie zwracam uwagi. Tym bardziej, że rzadko można w nich znaleźć dobre zdjęcia.

Strona 846 z 1914 PierwszyPierwszy ... 34674679683684484584684784885689694613461846 ... OstatniOstatni