Close

Strona 822 z 1914 PierwszyPierwszy ... 32272277281282082182282382483287292213221822 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 211 do 8 220 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez badtorro Zobacz posta
    Porada? ja tylko zauwazyłem, że wbrew materiałom reklamowym Sony I hurra-optymizmu w internecie , istnieją problemy o których mało się mówi.
    Tylko pogratulować takiego świetnego doradcy który wprowadza w błąd bo coś tu słyszał, coś tam czytał, sam praktycznie nie używał, nie wie jak teraz wyglądają sprawy bo przestał siedzieć w temacie ale chętnie podzieli się swoją 'wiedzą'
    A jak coś to 'nie zdawałem sobie sprawy' 'rzeczywiście, masz rację'...
    Po czym po wywołaniu burzy przyłącza się do apelu o robienia zdjęć zamiast roztrząsanie
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

ogólnie jest dedykowany wątek do A9
    do ślubów A9 będzie chyba świetne. czas pokaże.
    nie będąc reporterem i mając podobną kasę do wydania, ja bym się obejrzał za Fuji GFX.
    Wszystko zależy czego kto oczekuje jednak GFX to inna półka cenową 4500$ vs 6500$ ;]
    Do tego niezły kloc ;] Z tym względzie bardziej mi się podoba Hasselblad. Bardzo zgrabna puszka! Z kiepskim AF. Może kiedyś...;]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Tylko pogratulować takiego świetnego doradcy który wprowadza w błąd bo coś tu słyszał, coś tam czytał, sam praktycznie nie używał, nie wie jak teraz wyglądają sprawy bo przestał siedzieć w temacie ale chętnie podzieli się swoją 'wiedzą'
    A jak coś to 'nie zdawałem sobie sprawy' 'rzeczywiście, masz rację'...
    Po czym po wywołaniu burzy przyłącza się do apelu o robienia zdjęć zamiast roztrząsanie
    Witamy w Internecie.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    Wszystko zależy czego kto oczekuje jednak GFX to inna półka cenową 4500$ vs 6500$ ;]
    Jeśli ktoś będzie mógł wydać na gadżet ponad $4000, to i do tych 6-ciu też dołoży.
    Problem w tym, że Sony wyznacza nowe standardy, ale cenowe. Za chwilę A7III będzie startować od $3500 i zabawa zrobi się tylko dla bogatych, bo oczywiście konkurencja wykorzysta okazję i również podniesie ceny.

Jakoś ambasadorzy i fanatycy nie wspominają, że Sony olało dotychczasowych użytkowników wprowadzając poprawiony system zasilania do A9 i niekompatybilny z poprzednimi, co pozwoliłoby poprawić największą wadę serii A7. No, chyba że o czymś nie wiem.

Domyślnie

Problem w tym, że Sony wyznacza nowe standardy, ale cenowe.
    Słucham? Ile obecnie kosztuje taki Nikon D5 czy jego odpowiednik ze stajni Canona? Ile kosztowały w momencie premiery? Gdzie te wyższe standardy cenowe od Sony bo prawdę mówiąc jakoś nie widzę, a do tych modeli należy porównywać nowe A9. Warto także zauważyć, że bezlustra z natury są droższe niż lustra (niezależnie od producenta).

Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał kiedykolwiek styczność z obiektywem FE 24 240 ? Jakieś wrażenia?
    A7R3 + 14 F2.8 + 55 F1.8 + 28-75 F2.8 + 135 F2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez damiroz Zobacz posta
    Słucham? Ile obecnie kosztuje taki Nikon D5 czy jego odpowiednik ze stajni Canona?
    Tyle, że to są konie robocze, a soniak w tej formie to dalej gadżet. I nie przekonasz mnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Jeśli ktoś będzie mógł wydać na gadżet ponad $4000, to i do tych 6-ciu też dołoży.
    Problem w tym, że Sony wyznacza nowe standardy, ale cenowe. Za chwilę A7III będzie startować od $3500 i zabawa zrobi się tylko dla bogatych, bo oczywiście konkurencja wykorzysta okazję i również podniesie ceny.

Jakoś ambasadorzy i fanatycy nie wspominają, że Sony olało dotychczasowych użytkowników wprowadzając poprawiony system zasilania do A9 i niekompatybilny z poprzednimi, co pozwoliłoby poprawić największą wadę serii A7. No, chyba że o czymś nie wiem.
    Nie zgodzę się z Tobą. Nie uważam żeby GFX czy A9 były gadżetami. Podejrzewam,że dla większości właścicieli to narzędzie pracy. Natomiast różnica w cenie jakieś +50% jest duża. Poza tym to są bardzo różne puszki. GFXa to raczej z A7R2 należy porównać.
    A co do cen to powiedz gdzie konkurencja jest tańsza? A7 jest najtańszym FF na rynku. A7 II jest droższy ale to żaden następca. Jak widzisz aparaty pierwszej i drugiej serii współistnienieja na rynku.

Jak to Sony olało? A co mieli zrobić? Do serii A7 są battery gripy jeśli komuś potrzeba. Ciągnięcie akumulatorów z Nexa w serii A7 skończyło się tak, że wielu ludzi na nie narzeka.

Domyślnie

do tego odchodzące gumy w różnych modelach.
    Akurat to to jest we wszystkich modelach, jedynie kwesta czasu

Porada? ja tylko zauwazyłem, że wbrew materiałom reklamowym Sony I hurra-optymizmu w internecie , istnieją problemy o których mało się mówi.
    Podziel się z nami problemami, które miałeś w trakcie użytkowania aparatów serii A7.
    Ostatnio edytowane przez Borat1979 ; 28-04-2017 o 20:25
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Tyle, że to są konie robocze, a soniak w tej formie to dalej gadżet. I nie przekonasz mnie.
    Nie mam nawet takiego zamiaru. Uważam, że ten aparat sam się obroni.

Ja tylko tak z boku chciałem zauważyć, że kilkadziesiąt miesięcy temu wszyscy jarali się faktem, że Fujifilm za chwilę wykosi C i N z rynku
    Spokojnie, nie od razu Rzym zbudowano. Wystarczy popatrzeć co dzieje się na rynku fotografów ślubnych. Wielu z nich porzuca swoje ciężkie Canony / Nikony właśnie na rzecz Fuji i są bardzo zadowoleni.
    A7R3 + 14 F2.8 + 55 F1.8 + 28-75 F2.8 + 135 F2

Domyślnie

Warto także zauważyć, że bezlustra z natury są droższe niż lustra (niezależnie od producenta).
    Co to znaczy "z natury"? Czy mały telewizorek za parę centów w hurcie jest z natury droższy od szlifowanego pryzmatu, lustra z całą jego mechaniką i precyzyjnie obrobionej matówki, albo choćby układu lusterek, które trzeba poprawnie skalibrować? Czy koszt materiałów użytych do budowy małej puszki jest z natury większy, niż aparatów wielkości typowej lustrzanki? Nie mów mi o "naturze", chyba że masz na myśli chciwą naturę producentów.

Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    Jak to Sony olało? A co mieli zrobić?
    Normalnie olało. Bo jeśli kształt puszki zostaje ten sam, co w drugiej serii A7, to i kształt baterii również. Ulepszyli pewnie samą technologię baterii, więc nie było potrzeby zmiany styków. Czyli nawet nie olali, tylko zrobili na złość dotychczasowym użytkownikom. Tak to widzę.

Strona 822 z 1914 PierwszyPierwszy ... 32272277281282082182282382483287292213221822 ... OstatniOstatni