Close

Strona 807 z 1914 PierwszyPierwszy ... 30770775779780580680780880981785790713071807 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 8 061 do 8 070 z 19131

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Wiem, że tanie 50 są dobre, wiem czym różnią się od tych za 3-5k, ale nie nazwałbym ich po prostu przeciętnymi optycznie, czy bylejakimi...
    Ale obecnie są całe masy lepszych 50tek. Wszystkich nazywać dobrymi albo wybitnymi nie można. Część musi trafić do przeciętnych oraz słabych na tle reszty. Nazwanie tego budżetowego canona średnią 50tką to chyba i tak dla niego gloryfikacja

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Ta dyskusja to kolejny dowód na to, że Sony zaczyna mieszać na rynku. Do tej pory głupie wojenki typu co 100 x lepsiejsze, co miażdży co oraz inne tego typu przechwałki dotyczyły przeważnie pary Nikun - Kanun. Teraz rozrywki na forach zaczyna dostarczać też Sony. Brawo on.
    Sigma chyba więcej namieszała, jest w zasięgu zainteresowań dużo większej liczby potencjalnych klientów
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Ta dyskusja to kolejny dowód na to, że Sony zaczyna mieszać na rynku. Do tej pory głupie wojenki typu co 100 x lepsiejsze, co miażdży co oraz inne tego typu przechwałki dotyczyły przeważnie pary Nikun - Kanun. Teraz rozrywki na forach zaczyna dostarczać też Sony. Brawo on.
    Najlepszym dowodem ,że Sony miesza na rynku jest 2 pozycja sprzedaży FF w USA. Ludzie pokazują to swoimi portfelami. A nowy A9 pokazuje potencjał technologiczny firmy. Konkurencja niebawem może mieć problemy.

Domyślnie

Masz rację, choć to tez trochę bicie piany... Posiadacze bezluster czują się lepsi, nowocześniejsi, posiadacze luster tez czuja się lepsi i żadna strona nie przyjmuje, że racja jest po środku Ja bym chciał A7, ale nie wyobrażam sobie porzucenia systemu Nikona... Ot tak
    Ps. Jak kiedyś kupowałem pierwsze lustro, to sporo czytałem o lustrach Sony... Rewolucyjnie dobre, wypasione, wszystko mające, tańsze... No i nie dało rady... Kupiłem Nikona, bo najlepiej leżał w dłoni, no i tak zostało. Mam często w dłoniach Canona 6D i też go bardzo lubię. Pobawiłem się A7 i się trochę zauroczyłem, szczególnie możliwościami podpięcia wszystkiego. Nie lubię radykalizmu... Każde rozwiązanie ma coś dobrego, użytecznego i wyjątkowego, a najczęściej coś dobre we wszystkim jest do...

Domyślnie

Ostrość to ogólnie przereklamowana cecha. Przynajmniej w portrecie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikit Zobacz posta
    Ale obecnie są całe masy lepszych 50tek. Wszystkich nazywać dobrymi albo wybitnymi nie można...
    Wybitnymi nie, ale dlaczego nie można czegoś dobrego nazwać dobrym skoro takie jest? A, że coś jest lepsze i przy okazji dużo droższe to już inna sprawa. Sam chyba przed chwilą napisałeś, że 50tki to łatwe w produkcji szkła więc nie powinno dziwić, że prawie wszystkie są dobre.
    ...Nazwanie tego budżetowego canona średnią 50tką to chyba i tak dla niego gloryfikacja
    Ja tam widzę sporo dobrych ocen tego szkła na różnych portalach.
    ...Sigma chyba więcej namieszała, jest w zasięgu zainteresowań dużo większej liczby potencjalnych klientów
    Sigma jest lepsza od wszystkich więc nie ma się o co kłócić
    Cytat Zamieszczone przez Tornvald Zobacz posta
    Najlepszym dowodem ,że Sony miesza na rynku jest 2 pozycja sprzedaży FF w USA. Ludzie pokazują to swoimi portfelami. A nowy A9 pokazuje potencjał technologiczny firmy. Konkurencja niebawem może mieć problemy.
    Odczekajmy jednak chwilę z fanfarami. Te wyniki, którymi obecnie chwali się Sony to jak dla mnie trochę taka kreatywna księgowość (za 2 miechy nowego roku). Poczekajmy do końca i zobaczymy czy tendencja się utrzymuje. Trzeba też pamiętać, że Nikon od dawna nie wypuścił żadnego FFa dla ludu a to ma duży wpływ na jego wyniki sprzedaży.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 25-04-2017 o 11:10

Domyślnie

@up

Powiedz to zleceniodawcom. Ja osobiście uważam, że ostrość była, jest i będzie ważna. Zdjęcie może mieć super obróbkę, ciekawą kompozycję, światło, nastrój itd. ale jeśli nie trafiłeś z ostrością lub jest ona słaba to nic tego zdjęcia nie uratuje.
    A7R3 + 14 F2.8 + 55 F1.8 + 28-75 F2.8 + 135 F2

Zbanowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Z ciekawości, jakich 50tek używałeś?
    .
    A zaspokoję Twoją ciekawość, bo 50-ka to moja najważniejsza ogniskowa. Używałem praktycznie wszystkich canonów (także manualnych), wszystkich minolt (także manualnych) i kilku nikonów (także manualnych).
    Która 50-ka jest moim zdaniem najlepsza? Summicron 50/2
    Czym fotografuję? Canon 50/1.4. Bo muszę.
    Nowa 50 1.8 STM jest bardzo dobra. Pod względem optycznym, nie budowy.

Sony zaś robi może dobre matryce. Ale nad szkłem niech popracują jeszcze kilkanaście lat.

Domyślnie

A najlepiej niech wrócą do produkcji telewizorów. I tylko.

Domyślnie

Walkmanów
    A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G

Domyślnie

Odczekajmy jednak chwilę z fanfarami. Te wyniki, którymi obecnie chwali się Sony to jak dla mnie trochę taka kreatywna księgowość (za 2 miechy nowego roku). Poczekajmy do końca i zobaczymy czy tendencja się utrzymuje. Trzeba też pamiętać, że Nikon od dawna nie wypuścił żadnego FFa dla ludu a to ma duży wpływ na jego wyniki sprzedaży.
    Masz rację jednak biorąc pod uwagę to,że system jest na rynku zaledwie kilka lat, uchodzi za drogi itd. to ten wynik mi imiennych imponuje. Nie spodziewałem się tego. A to, że Nikon nic nowego nie wypuszcza świadczy tylko o stagnacji. Mogą za to zapłacić wysoką cenę. Brak bezlusterkowca Nikona to też duży błąd.

A9 nie zawojuje rynku PRO bo to jest zwyczajnie niewykonalne. Brak długich tele, przywiązanie do marki, koszt zmiany systemu. To wszystko powoduje,że nie będzie nagłej zmiany. Jeśli jednak Canon i Nikon nie wezmą się do roboty to klienci im odpłyną.

A jaki jest problem ze szkłami Sony? Przecież to Minolta i mają doświadczenie nie mniejsze niż Canon czy Nikon...
    Do tego wiele szkieł do systemu FE to Zeiss a kto jak kto ale oni wiedzą jak zrobić dobra optykę...

Summicron 50/2 jest dobry ale wszystko wskazuje na to, że Zeiss Loxia 50/2 jest jeszcze lepszy...
    BTW ma ktoś na forum Loxie 50?

Strona 807 z 1914 PierwszyPierwszy ... 30770775779780580680780880981785790713071807 ... OstatniOstatni