Close

Strona 328 z 338 PierwszyPierwszy ... 228278318326327328329330 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 271 do 3 280 z 3379

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Teraz podłączyli mi światłowód i trwało to tydzień (non stop).
    A w razie problemów firmy, zniknie w ułamku sekundy.
    Nigdy nie zaufam w 100% czemuś, nad czym nie mam żadnej kontroli. Żeby nie było, że żyję jak w średniowieczu -- także korzystam z chmury, ale jako drugiej kopii i tylko bieżących (niezarchiwizowanych) projektów / sesji. Normalnie leżą na dysku roboczym, ich kopia w katalogu tymczasowym dysku archiwum, i druga kopia właśnie w chmurze.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Zdaje sobie z tego oczywiście sprawę, że (każda) firma może wyparować. Kopia "w chmurze", to tylko dodatkowe zabezpieczenie uzupełniające archiwa na różnych twardych dyskach.
    Ostatnio edytowane przez Pawel92 ; 12-01-2017 o 11:37
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Stig, ja nie chciałbym traktować chmury jako jedyne zabezpieczenie materiału. Ale jako drugie - to poza moją lokalizacją. jeśli za 12$/rok mogę mieć nieograniczony przestrzenią i transferem backup, z dostępem z dowolnego miejsca gdzie jest internet, to wydaje mi się ot na tyle atrakcyjne, że właśnie jedyne co mnie ogranicza to brak światłowodu. Na łączu które mam też w optymalnych warunkach wysyłabym dane przez jakieś 8miesięcy non/stop (a poza tym szybko zjadłbym teoretycznie nielimitowany transfer)
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    Mam nadzieję że nie pytasz się mnie poważnie...
    Ciebie i poważnie. Nie wiem czy doczytałeś, ale była mowa o laptopie. Rzadko kiedy jest tam miejsce na więcej niż jeden dysk.
    FF (Fuji + Fuji)

Domyślnie

Ale ja nie mam Laptopa
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sokolnik Zobacz posta
    Ale ja nie mam Laptopa
    Ale rozwiązujemy tu nie twój problem, lecz frogi'ego.
    Mnie też 250 GB SSD wystarcza, ale mam oprócz tego chyba ze 3 TB na zwykłych dyskach.
    Ciekawe kiedy doczekamy się systemowego narzędzia pozwalającego instalować wszystko na partycji innej niż systemowa bez bawienia się w linkowanie itp.
    FF (Fuji + Fuji)

ksh
    Gość

Domyślnie

Zawsze można mieć swoją chmurę na swoim dysku NAS z dostępem w sieci lokalnej jak i zdalnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    ... jeśli za 12$/rok mogę mieć nieograniczony przestrzenią i transferem backup, z dostępem z dowolnego miejsca gdzie jest internet, to wydaje mi się ot na tyle atrakcyjne, że właśnie jedyne co mnie ogranicza to brak światłowodu. Na łączu które mam też w optymalnych warunkach wysyłabym dane przez jakieś 8miesięcy non/stop (a poza tym szybko zjadłbym teoretycznie nielimitowany transfer)
    Wybór dostawcy tego typu usług, mówię o chmurze, nie jest taki prosty jakby się mogło wydawać, a sam fakt posiadania złącza optycznego może nie wystarczać.
    Istotne jest, gdzie fizycznie znajdują się serwery i jaka w połączeniu z nimi jest rzeczywista przepustowość (naturalnie w obydwu kierunkach). Warto tez sprawdzić ile plików można przesyłać równocześnie i jaka jest maksymalna akceptowalna wielkość pliku. Niektórzy proponują tez rozmaitego typu opłaty jeżeli chce się swoje pliki odzyskać.
    Dobrze jest moc po prostu móc sprawdzić jak rzeczywiście działa taki serwis zanim się za niego zapłaci.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Zawsze można mieć swoją chmurę na swoim dysku NAS z dostępem w sieci lokalnej jak i zdalnie.
    To mam. Ale nie załatwia to sprawy zewnętrznego backupu. To własnie mój NAS miał się kopiować na zewnętrzną chmurę.

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Wybór dostawcy tego typu usług, mówię o chmurze, nie jest taki prosty jakby się mogło wydawać, a sam fakt posiadania złącza optycznego może nie wystarczać.
    Istotne jest, gdzie fizycznie znajdują się serwery i jaka w połączeniu z nimi jest rzeczywista przepustowość (naturalnie w obydwu kierunkach). Warto tez sprawdzić ile plików można przesyłać równocześnie i jaka jest maksymalna akceptowalna wielkość pliku. Niektórzy proponują tez rozmaitego typu opłaty jeżeli chce się swoje pliki odzyskać.
    Dobrze jest moc po prostu móc sprawdzić jak rzeczywiście działa taki serwis zanim się za niego zapłaci.
    będę szukał optymalnej wersji jak będę miał łącze
    Jak rozważałem to rozwiązanie to brałem pod uwagę amazon nie pamiętam dokładnie jak się nazywał, ale to było nielimitowana przestrzeń na zdjęcia w dowolnym formacie za 12$ rocznie. Nie wiem czy nadal ta oferta funkcjonuje ?
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Porównywałem (na papierze) chyba wszystko , co jest u mnie dostępne w tej materii. O darmowych "chmurkach" z 5Gb nie wspominam, bo to jest dla mnie za mało. Przetestowałem praktycznie HUBIC - dałem spokój, gdyż działał zbyt wolno. Skończyło się na Amazon Drive. Kosztuje to u mnie 70E na rok, nieograniczone archiwum, wszystkie typy plików. Widziałem, ze jest ta sama oferta za 60USD/rok, ale nie mam do niej dostępu.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Strona 328 z 338 PierwszyPierwszy ... 228278318326327328329330 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów