Szukaj
Ja też stoję przed dylematem zakupu 65", na oku mam Sony XD93, Samsunga KS9000 (szkoda tylko że nie ma płaskiego ekranu do wyboru), no i DX Panasonic'a ale raczej mocno ponad budżetem :/
Nikon Fx
Dobry wybór bo 65" jest fajne i 4K już daje efekt.
Posłuchajcie mnie starego durnia i kupujcie jak największe telewizory oby do domu weszły. Prawie 3 lata temu kupiłem 50 calowy tłumacząc tu i sobie, że 40 cali to już ogromny TV dla mnie, a ten 50 calowy po 3 latach uległ zmniejszeniu, że oglądać go teraz nie mogę taki malutki![]()
Ja mam od ośmiu lat projektor i ekran 92", oglądam z odległości trzech metrów i mam podobny efekt jak w IMAX![]()
Nic nie mów o projektorze, ja głupi , jak remontowałem mieszkanie to nie pociągnąłem kabli i teraz muszę oglądać TV 65 cali. A koszt ekranu + projektora jest taki jak TV 65 cali. A o efekcie nawet nie wspominam.
Robin masz racje największy na jaki masz stać taki kupujcie. I nie wierzcie, że 65 cali z 2,5 metra to dużo, po miesiącu stwierdzicie, że mogło by być więcej cali
Moja żona jak zobaczyła 75 cali w sklepie od razu wołała tego bierzemy
![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Blog
Ale projektor ma swoje wady, do uzyskania jakości wymaga zaciemnienia, a co do kabli to faktycznie problem.
Z tym iMaxem to bym nie przesadzał. Ale na 100" z 2 - 2,5m mam podobnie jak w normalnym kinie siedząc nieco bliżej niż w połowie sali. I ilekroć idę do kina zastanawiam się czemu obraz tam nie wygląda lepiej jak u mnie, skoro mój projektor to zupełny przeciętniak. Właściwie prawie każdy komu pokazywałem filmy na nim mówił, że następny będzie projektor a nie TV.
Są ekrany takie jak Black Diamond, które nie wymagają zaciemnienia. W dzień można spokojnie oglądać przy odsłoniętych oknach, chociaż maks kontrast będzie dopiero po ich zasłonięciu (ale nie musi być ciemno w pomieszczeniu).
Ja mieszkanie mam wynajęte, więc o zabudowywaniu kabli w ścianach nie ma mowy. Po prostu poprowadziłem je w listwach na kable, które przylepia się do ścian i tyle. W tych samych listwach lecą kable z audio.
Co do jakości w kinie, może to śmiesznie zabrzmi ale w erze przed filmami 3D jakość ta w sporej ilości sal była lepsza, obecny materiał 2D jest słaby jakościowo i nie ma porównania do tego co może dać projektor w domu.
W Krakowie kino Kijów oferuje lepszą jakość niż przeciętne/słabe ekrany cinemacity.
Skontaktuj się z nami