Wiem, dlatego pisze ze niedawne Body nie było pod tym względem zadowalające, stad rozterka nad 7200.
Szukaj
Wiem, dlatego pisze ze niedawne Body nie było pod tym względem zadowalające, stad rozterka nad 7200.
Nie wydaje mi się, żeby d700 miało mniejsze szumy niż d7200
D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter
Zostaje kupić d7200. - nowego, w tym przedziale tylko z takim sprzętem moge sie liczyć.
Ale ja nie napisałem, że ma mniejsze szumy. FX ma inną strukturę szumu. Poza tym moja propozycja była napisana nie jedynie pod wpływem szumu (bo nawet ISO-6400 jest do przełknięcia przy odpowiednim wywołaniu rawa), ale też pod wpływem innych cech. Co mi z mniejszego szumu, jak trudniej trafić odpowiednią klatkę z meczu? Także może zamiast się czepiać i łapać za słówka spójrz na temat trochę szerzej
https://www.dpreview.com/reviews/stu...aCameraCount=0
Rozumiem, ze z d7200 trafienie bedzie cięższe, niżeli d610. ?
Nowe to juz różnica cenowa, a w cenie nowego 7200- kupie jedynie z migawka ponad 80 k zdjec, comtez nie do końca mnie satysfakcjonuje brać pogwarancyjne używki.
Deczko mnie zmarwiliscie.
Nie wiem, nie używałem D7200. Propozycja D700 (oczywiście z gripem, o czym zapomniałem dopisać) wzięła się stąd, iż uważam to za dobry kompromis między ceną, jakością obrazu oraz użytecznością. D610 da lepszy obrazek, ale fpsy obniżą ilość ciekawszych kadrów. Ja naprawdę nie zmuszam, nie nakłaniam na siłę do zakupu tego co proponuję. Wyrażam tylko swoją opinię. A to co ktoś wybierze to już jego sprawa- ja tym pracować nie będę...
Skontaktuj się z nami