Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Wątek: Co kupic?

Domyślnie

Głównie ze względu na światło i to, co daje obiektyw - kontrast, kolory, plastykę, itp. rzeczy. Wg mojej oceny kitowy 18-70 ustawiony na 50mm i stałka 50 przy przysłonie ustawionej tak, jak w kicie, dadzą inne obrazki pod względem wymienionych cech (no i jeszcze kilku innych parametrów - jak choćby ostrości).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Głównie ze względu na światło i to, co daje obiektyw - kontrast, kolory, plastykę, itp. rzeczy. Wg mojej oceny kitowy 18-70 ustawiony na 50mm i stałka 50 przy przysłonie ustawionej tak, jak w kicie, dadzą inne obrazki pod względem wymienionych cech (no i jeszcze kilku innych parametrów - jak choćby ostrości).
    No tak, co stalka to stalka, pamietam, ze jak kupowalem D50 to wszyscy mnie namawiali, jednak wybralem 17-50 i teraz zrobie podobnie, jednak zoomik wygodniejszy, jesli chodzi o imprezki rodzinne itp.
    Jak bedzie nadmiar kasy to czemu nie poki co ogranicza mnie budzecik.
    Dziekuje za info

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pdzran Zobacz posta
    To co mnie zastanawia to fakt, ze wiele osob ma takie czy inne zoomy a jednak kupuja 50-ke czy 85-ke do portretu.
    Czemu ? Skoro ktos ma 17-50 (wiec ma 50) i np. macro 90 (wiec ma blisko 85) czy 105 to po co kupowac 50-ke czy 85-ke ?
    Ja poważnie myślałem nad kupnem 50-siątki i już miałem zamawiać, ale naszły mnie w ostatniej chwili wątpliwości. Uznałem że to takie trochę szkło bez sensu jak dla mnie. NIe bardzo podobają mi się potrety na 50 mm, a i w Kościele z tym ciężko wyrobić. Jedynie cena niska, bo za niewiele jak 400 zł można je mieć.
    Suma sumarum zrezygnowałem z posiadania tego szłka i nie żałuje (na razie).

Domyślnie

Ja bym brał D80. To świetny aparat i do nauki i do pracy. Ma w zasadzie wszystko to co amatorowi (i nie tylko) jest potrzebne. D40x jest jednak deczko wykastrowany . Jak zachce Ci się kupić kiedyś szkło na śrubokręt to będziesz błogosławił chwilę kiedy wziąłeś D80. Co do skomplikowania obsługi i wykorzystywania w 30% to bez przesady to nie prom kosmiczny .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Super Wielkie dzieki!
    Bylem i widzialem D80 body za rowne 1000e
    +obiektyw 18-135mm 1200e i karta 1gb gratis
    Jesli chodzi o D40x +18-55+karta 512mb to wychodzi 800e
    Co o tym sadzicie?
    Czy moze kupic D80 z mniejszym obiektywem np:18-55?
    Chwila,chwila wlasnie znalazlem D80 DSLR +18-135 za 1095.49e CZY TO JAKIS INNY MODEL?

Domyślnie

Jeśli chodzi o obiektyw to lepiej kupić chyba D40 + 18-70 niż D80 + 18-55 - te szkła bardzo się różnią i na prawdę warto przyinwestować bardziej w obiektyw. Najlepiej bierz D80 + 18-70 (ew. 18-135) jak możesz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nadgob Zobacz posta
    Ja poważnie myślałem nad kupnem 50-siątki i już miałem zamawiać, ale naszły mnie w ostatniej chwili wątpliwości. Uznałem że to takie trochę szkło bez sensu jak dla mnie. NIe bardzo podobają mi się potrety na 50 mm, a i w Kościele z tym ciężko wyrobić. Jedynie cena niska, bo za niewiele jak 400 zł można je mieć.
    Suma sumarum zrezygnowałem z posiadania tego szłka i nie żałuje (na razie).
    A ja bylem zly nie na D50 ale na siebie, ze nie kupilem wtedy D70s , jak sie okazalo, ze lampy nie moze D50 wyzwolic poza stopka.
    Oczywiscie moglbym SU-800 kupic ale to wtedy kosztowaloby w sumie wiecej niz D70s.
    Dlatego pytam, szukam i dopiero kupuje.
    Tak moze byc za chwile ze srubokretem i innymi funkcjami, ktorych nie ma D40.
    Oczywiscie wielu osobom ten model bedzie odpowiadal i wystarczy na dlugo.

Domyślnie

sam niedawno, bo niespełna 2 miesiące temu przeżuciłem się z Canona S2 na Nikona d70s z kitowym szkłem i niedawno dokupiłem sb-600. Zdjęcia - pięknie wychodzą na Nikonie, a uczę się i uczę. Człowiek przecież całe życie się uczy, a na początek to uważam że d70, d70s, d50 jest ok. postrzelasz trochę i zobaczysz, a później jakieś nowe szkiełko itd. itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tad_Bie Zobacz posta
    A coś konkretniej ???
    Generalnie D80 jest dość dobrym aparatem, jednak ma opinię słabego konstrukcyjnie.
    Pozdr.
    A skąd taka opinia ? Rozleciał się już komuś ?

Domyślnie

A coś konkretniej ???
    Generalnie D80 jest dość dobrym aparatem, jednak ma opinię słabego konstrukcyjnie.

a to coś nowego ???????!!!!!!!!!!!!!

W klasie typowo amatorskiej masz do wyboru: Nikona D40x i Canona 400D - czyli bez sensu...
    prędzej te dwa są słabe konstrukcyjne, no ale inna klasa aparatu...
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów