Close

Strona 18 z 38 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 372

Domyślnie

wyciaganie nieboszczyka z szafy jako przyklad do porownania? ej no...

Domyślnie

Nie ma kolega mozliwosci pokazania zdjec wykonanych nikkorem 1.4 lub 1.8? Pzdr.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    A jaki to nieboszczyk 58G ? Nowe szkło można powiedzieć.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    Ja bym takiego nieboszczyka adoptować chciał, gdyby nie ten czynsz na wstępie... To jest szkło z cyklu "wielu o nim słyszało, ale mało kto je widział"

Domyślnie

Ja się dzisiaj z sigmy wyleczyłem ponownie... Co prawda sprawdzałem 50mm 1.4 art ale jak jeden z użytkowników osiemdziesiątki piątki, tu opisał " jak trafi" to jest pięknie...
    Szkło które musze ustawić na +20 i jest cudnie - trafia praktycznie na większości punktów AF (łącznie z centralnym) ALE za chwile wyłączyć muszę korekcję aby trafiało centralnym bo przemieściłem się w troszkę inne miejsce - to nie dla mnie. Tym bardziej za 3 tysiące złotych.
    Mój 50 1.4 jest gorszy optycznie o kilka klas, ale bardziej przewidywalny.

Domyślnie

Hej Mam taką prośbę. Czy ktoś mógłby mi podać wymiary sigmy 85 art z założoną osłoną przeciwsłoneczną? Będę kupować sakwy na obiektywy i chciałbym od razu kupić jedną na to szkło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viking89 Zobacz posta
    Hej Mam taką prośbę. Czy ktoś mógłby mi podać wymiary sigmy 85 art z założoną osłoną przeciwsłoneczną? Będę kupować sakwy na obiektywy i chciałbym od razu kupić jedną na to szkło.

z zalozona ma 17.5-18cm

Domyślnie

A średnica osłony?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viking89 Zobacz posta
    A średnica osłony?
    prawie 11cm

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Ja się dzisiaj z sigmy wyleczyłem ponownie... Co prawda sprawdzałem 50mm 1.4 art ale jak jeden z użytkowników osiemdziesiątki piątki, tu opisał " jak trafi" to jest pięknie...
    Szkło które musze ustawić na +20 i jest cudnie - trafia praktycznie na większości punktów AF (łącznie z centralnym) ALE za chwile wyłączyć muszę korekcję aby trafiało centralnym bo przemieściłem się w troszkę inne miejsce - to nie dla mnie. Tym bardziej za 3 tysiące złotych.
    Mój 50 1.4 jest gorszy optycznie o kilka klas, ale bardziej przewidywalny.

to fakt, ze trzeba troche popstrykac (prawde mowiac, to moim fx body chyba wiecej zdjec zrobilem testowych niz normalnych) i poustawiac (uzywam usb docka, po ustawieniu juz nie musze nic korygowac w body), ale zeby sie pozniej cos rozjezdzalo, to u mnie chyba nie ma. ja akurat z art mam 35 i 85. moze w 50 jest inaczej?

Domyślnie

Bardzo dziękuję za info w kwestii wymiarów. Co do sigmy 50 art to jest moje ulubione szkło. Z d800 daje super obraz a co do autofokusa też nic złego nie powiem. To juz z nikkorami mam większe problemy. Sigmy w razie czego mogę chociaż dockiem ustawic a na nikkorze 85 1.8 mam -20 w body i to jeszcze mało. Z nikkorem 24-70 mam -15. Lekki problem mialem tylko z sigma 35 ale jak posiedziałem nad nią z dockiem to było potem lepiej.

Strona 18 z 38 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni