Close

Strona 171 z 193 PierwszyPierwszy ... 71121161169170171172173181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 701 do 1 710 z 1929

Domyślnie

Czyżby złapany w trakcie konsumpcji?

Domyślnie

Kilka pytań do doświadoczonych użytkowników, trudno przeszukać setki stron...
    1. czy ładujecie akumulatory zwykłą (ale dobrą, markową oczywiście) ładowarką do telefonu? Choćby taką 2V od Samsungów?
    2. jakie są na rynku dobre zamienniki baterii? coś jak dobre w stosunku cena/jakość pattony do fuji, taki złoty środek
    3. czy da się gdzieś ustawić aby powiększenie wykonanego zdjęcia wajchą od zoomowania było mniejsze? domyślne jest tak wielkie, że piksele widać i zawsze muszę pomniejszać.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie Sony Cybershot RX100 (Mk1-Mk5)

Ja ładuje taką ładowarką Patona. Aku zamienniki też mam Patona i jest Ok - polecam. Ładuje ten zestaw ładowarką do iPada albo w samochodzie ładowarką jak na zdjęciu niżej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Kilka pytań do doświadoczonych użytkowników, trudno przeszukać setki stron...
    1. czy ładujecie akumulatory zwykłą (ale dobrą, markową oczywiście) ładowarką do telefonu? Choćby taką 2V od Samsungów?
    2. jakie są na rynku dobre zamienniki baterii? coś jak dobre w stosunku cena/jakość pattony do fuji, taki złoty środek
    3. czy da się gdzieś ustawić aby powiększenie wykonanego zdjęcia wajchą od zoomowania było mniejsze? domyślne jest tak wielkie, że piksele widać i zawsze muszę pomniejszać.
    1. również mogę polecić ładowarkę patona, sprawdza się
    2. zamienników jeszcze nie stosowałem, znalazłem tylko w miarę tanie źródło oryginalnych aku sony na stronie http://fotomarket24.pl/, z zamienników dobre opinie zbierają akumulatory Hahnel HA HL-X1
    3. wydaje mi się, że tego nie da się zmienić, pokrętło od razu daje obraz 100% w miejsce na którym była ustawiona ostrość bez możliwości zmiany w ustawieniach.

Domyślnie

Witam
    Mam Sony RX100 chciałbym coś kupić nowszego i lepszego z obrotowym ekranem i wyzwalaniem migawki zdalnym plus timelaps, jaki najlepiej kupić aparat SOny RX100 III czy Sony RX100 IV widziałem nagrania z RX100 III i są słabe jakość dość słaba tak ja w jedynce.
    Aparat do podróży. Sony RX100 się sprawdza ale nie ma obrotowego wyświetlacza i nie mogę zdalnie wyzwolić migawki a czasami muszę. Po następne dobrze by było jakby można było zdalnie wyzwolić migawkę z HDR.
    Co wybrać.

Dzięki

Domyślnie

Warto brać IV. Masz 4K, slowmo do 1000kl/s, slog2. Migawkę możesz wyzwolić smartfonem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    Warto brać IV. Masz 4K, slowmo do 1000kl/s, slog2. Migawkę możesz wyzwolić smartfonem. ...
    Dokładnie tak. Slowmo pierwsza klasa. Slog takoż. Z 4K daleko się nie zajedzie, bo puszka się szybciutko (4-5 min.) grzeje i zatrzymuje nagrywanie. Ale obrazek jest OK.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

OK tylko czy jakość nagrania jest poprawiona w stosunku do trójki, zależy mi na dobrych 1080p.
    4K nie ma ograniczeń w nagrywania ? Bo z tego co widziałem tez się przegrzewa a;e widziałem wyniki lepsze niż 5minut.
    Slownmotion nie jest priorytetem u mnie.
    Jakość zdjęć lepsza niż w trójce.
    Wiem, że z telefonu wyzwole migawkę, wolałbym z pilota. Tylko czy HDR też wyzwole z migawki (ustawienie na P)?
    W trójce wkurza mnie, że nie mogę odpalić migawki zdalnie, chyba, że wcisnę przycisk na stałe ale zdjęcia mogą być nie wyrażone no i brak szerokiegokąta.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebo6sebo Zobacz posta
    OK tylko czy jakość nagrania jest poprawiona w stosunku do trójki, zależy mi na dobrych 1080p.
    4K nie ma ograniczeń w nagrywania ? Bo z tego co widziałem tez się przegrzewa a;e widziałem wyniki lepsze niż 5minut.
    Slownmotion nie jest priorytetem u mnie.
    Jakość zdjęć lepsza niż w trójce.
    Wiem, że z telefonu wyzwole migawkę, wolałbym z pilota. Tylko czy HDR też wyzwole z migawki (ustawienie na P)?
    W trójce wkurza mnie, że nie mogę odpalić migawki zdalnie, chyba, że wcisnę przycisk na stałe ale zdjęcia mogą być nie wyrażone no i brak szerokiegokąta.
    Miałem Mk.I mam Mk.IV Niigdy nie miąłem w rękach Mk.III. Dla mnie różnica jakości zdjęć miedzy I i IV jest niewielka. Na korzyść IV
    Te 5 minut nagrywania 4K w Mk.IV to stwierdziłem organoleptycznie (koncert w zamkniętej i gorącej sali w lecie). Ograniczeniem jest typ karty SD (trzeba bodaj 95 mb/s) oraz pewnie obostrzenia EU czyli 30min max (ale tak daleko, to tylko z chłodzeniem ciekłym azotem). 1080p chyba nie używałem, nie pamiętam. Tak jak nie używałem ani HDR ani timelapse.
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

A możesz sprawdzić czy robi hdr z wyzwolonej migawki z telefonu i czy jest timelaps w aplikacjach czy trzeba sobie kupić?
    1080 jest dla mnie ważne, bo w jedynce to tragedia tak jak i w trójce.

Strona 171 z 193 PierwszyPierwszy ... 71121161169170171172173181 ... OstatniOstatni