Close

Strona 32 z 43 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 427

Wątek: Canon G7X

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr3K Zobacz posta
    A są już może użytkownicy Mark II?
    Ciekawe, czy rzeczywiście poprawki dały dużo dobrego, czy zmiany niewielkie, a "skopany" AF w filmach (a właściwie dźwięk skopany autofocusem)?
    O co chodzi z tym terkotaniem. W moim G7X I żadnego nie słyszę. Trochę, ale bardzo cicho, słychać zoom. Słyszałem natomiast, że w Mark II terkocze autofokus. Jak to jest? Może ktoś coś więcej wie.

Domyślnie

Trochę mocno kontrastowych ujęć pod światło.
    Wszystkie z RAW

- - - - kolejny post - - - - - -

z RAW ekwiwalent 82mm

z RAW ekw.100mm

złożona panorama z powyższych kadrów programem Microsoft Image Composite Editor

panorama złożona ręcznie z innych kadrów w jpg na na ekw.80mm każde

pojedynczy kadr z RAWa na ekwiwalencie 24mm obcięty z góry i z dołu

- - - - kolejny post - - - - - -

Proszę o usunięcie postów #384 i #385
    hosting postimg.org się zbiesił, przerzuciłem zdjęcia na inny, ifotos.pl
    Ostatnio edytowane przez Juriko ; 28-10-2016 o 13:44

Domyślnie

heja Canonierzy wśród Nikoniarzy
    mam pytanko, jaki programik trzeba ściągnąć na smarkfona (andek), by Kwanonik G7X z nim banglał ?
    i drugie, czy to oprogramowanie da mi taką możliwość, by zmienić korektę AE podczas realizacji bracketingu ?
    Chodzi o to, że bracketing jest tylko +- 2 EV i chcąc rozszerzyć jego funkcjonalność o kolejne w naświetlenia, trzeba by wprowadzić korektę do następnej serii trzech zdj, a to może spowodować poruszenie aparatu względem kadru i nierówne fotki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    heja Canonierzy wśród Nikoniarzy
    mam pytanko, jaki programik trzeba ściągnąć na smarkfona (andek), by Kwanonik G7X z nim banglał ?
    i drugie, czy to oprogramowanie da mi taką możliwość, by zmienić korektę AE podczas realizacji bracketingu ?
    Chodzi o to, że bracketing jest tylko +- 2 EV i chcąc rozszerzyć jego funkcjonalność o kolejne w naświetlenia, trzeba by wprowadzić korektę do następnej serii trzech zdj, a to może spowodować poruszenie aparatu względem kadru i nierówne fotki
    To Canon Camera Connect. Niewiele można nim zdalnie zrobic, jedynie zmieniać zoom i ustawić samowyzwalacz, no i pstryknąć
    Oprocz zdalnego sterowania można nim pobrać zdjęcia z aparatu.

Domyślnie

no to d.pa, taka funkcjonalność mnie nie interesuje
    a jak wywołać możliwość przesuwania ramki AF ?, dotykowy wyzwalacz działa świetnie, ale by się też przydała ta możliwość

Domyślnie

no to d.pa, taka funkcjonalność mnie nie interesuje
    a jak wywołać możliwość przesuwania ramki AF ?, dotykowy wyzwalacz działa świetnie, ale by się też przydała ta możliwość
    Najwygodniej dotykowo, ale można teź ustawić aktywację funkcji regulacji ramki AF poprzez przyporzadkowanie funkcji do przycisku filmowania i przycisku RingFunc. Ustawiamy wówczas ramkę kółkiem funkcyjnym na tylnej ściance aparatu.

Domyślnie

dzięks,
    przed chwilą odkryłem możliwość odchylenia lampki błyskowej po skosie do góry i o dziwo, daje to efekty dużo lepsze, niż z błyskiem bezpośrednim (a ktoś pisał, że nie można odbić błysku

Oszczędny w słowach Awatar goranick
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Tak, ale musisz sobie przytrzymać palcyma

Domyślnie

niom
    ktoś łączył się z tym ichnim serwisem chmurowym i wie, jak spowodować, by fotki łądowały później w Google Drive ? (zaznaczyłem tę opcję w CIG, ale bez rezultatu)

Domyślnie

niom
    ktoś łączył się z tym ichnim serwisem chmurowym i wie, jak spowodować, by fotki łądowały później w Google Drive ? (zaznaczyłem tę opcję w CIG, ale bez rezultatu)
    Usługę trzeba oprócz zaznaczenia, aktywować. Łączysz się z serwisem za pomocą aparatu (górny przycisk na kole funkcj. aparat w trybie przegladania zdjęć i wybierasz ikonę "Aktualizacja usług sieci Web") jednoczesnie łączysz sie z serwisem za pomocą przeglądarki. Aparat poda kod aktywacji który wpisujemy w odp.miejscu na stronie w przegladarce. Po aktywacji wybierasz tym samym kołem opcję wifi i odpowiednią usługę, w tym przpadku dysk google, zaznaczasz grupę zdjęć do wysyłki i leci. Ja mam aktywowana jeszcze chmurę Canona i synchronizacje folderów ze zdjeciami na kompie. Praktycznie całą wymianę zdjęć realizuję przez wifi. Jedynie duże ilości zgrywam czytnikiem.

Strona 32 z 43 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów