Szukaj
Trochę mocno kontrastowych ujęć pod światło.
Wszystkie z RAW
- - - - kolejny post - - - - - -
z RAW ekwiwalent 82mm
z RAW ekw.100mm
złożona panorama z powyższych kadrów programem Microsoft Image Composite Editor
panorama złożona ręcznie z innych kadrów w jpg na na ekw.80mm każde
pojedynczy kadr z RAWa na ekwiwalencie 24mm obcięty z góry i z dołu
- - - - kolejny post - - - - - -
Proszę o usunięcie postów #384 i #385
hosting postimg.org się zbiesił, przerzuciłem zdjęcia na inny, ifotos.pl
Ostatnio edytowane przez Juriko ; 28-10-2016 o 13:44
heja Canonierzy wśród Nikoniarzy
mam pytanko, jaki programik trzeba ściągnąć na smarkfona (andek), by Kwanonik G7X z nim banglał ?
i drugie, czy to oprogramowanie da mi taką możliwość, by zmienić korektę AE podczas realizacji bracketingu ?
Chodzi o to, że bracketing jest tylko +- 2 EV i chcąc rozszerzyć jego funkcjonalność o kolejne w naświetlenia, trzeba by wprowadzić korektę do następnej serii trzech zdj, a to może spowodować poruszenie aparatu względem kadru i nierówne fotki
no to d.pa, taka funkcjonalność mnie nie interesuje
a jak wywołać możliwość przesuwania ramki AF ?, dotykowy wyzwalacz działa świetnie, ale by się też przydała ta możliwość
dzięks,
przed chwilą odkryłem możliwość odchylenia lampki błyskowej po skosie do góry i o dziwo, daje to efekty dużo lepsze, niż z błyskiem bezpośrednim (a ktoś pisał, że nie można odbić błysku![]()
Tak, ale musisz sobie przytrzymać palcyma
niom
ktoś łączył się z tym ichnim serwisem chmurowym i wie, jak spowodować, by fotki łądowały później w Google Drive ? (zaznaczyłem tę opcję w CIG, ale bez rezultatu)
Usługę trzeba oprócz zaznaczenia, aktywować. Łączysz się z serwisem za pomocą aparatu (górny przycisk na kole funkcj. aparat w trybie przegladania zdjęć i wybierasz ikonę "Aktualizacja usług sieci Web") jednoczesnie łączysz sie z serwisem za pomocą przeglądarki. Aparat poda kod aktywacji który wpisujemy w odp.miejscu na stronie w przegladarce. Po aktywacji wybierasz tym samym kołem opcję wifi i odpowiednią usługę, w tym przpadku dysk google, zaznaczasz grupę zdjęć do wysyłki i leci.Ja mam aktywowana jeszcze chmurę Canona i synchronizacje folderów ze zdjeciami na kompie. Praktycznie całą wymianę zdjęć realizuję przez wifi. Jedynie duże ilości zgrywam czytnikiem.
Skontaktuj się z nami