Szukaj
Ostatnio edytowane przez czarny30 ; 03-10-2016 o 19:46
D3100 D80 Tamron 17-50 f2.8 pare kitów.
Podoba mi się kadr na 3. Na 4 i 5 jakieś dziwne kolory wyszły.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
A mi się 3 nie podoba, bo zabrakło pewnie 20 cm i fotograf byłby na środku dywanu, a tak drażni mnie ta zachwiana symetria. Kolory na 2, 4 i 5 to efekt złego WB. Dodatkowo 4 wygląda, jakby na siłę wyostrzane były oczy PM pomimo, że ostrość jest na mikrofonie.
Przepraszam bardzo, ale mnie te zdjęcia "nie porowały".
Object error. Unable to run this script. Program terminated!
SerU może kolejne będą lepsze poczekaj nie spisuj mnie na straty![]()
D3100 D80 Tamron 17-50 f2.8 pare kitów.
Rzadko się wypowiadam, zwłaszcza w tej tematyce, ale co tam.
Najwyżej po mnie pojadą
Szum paskudny, jeszcze wyostrzony.
Kolor skóry porażka, jakieś różowe wyszło, nie do przyjęcia.
WB do poprawy, za mało kontrastu, przygaszone światła, wyszło jakoś ponuro.
Jedynie trójka jako tako, ale jak ma być symetrycznie to ma być, a nie prawie. Przyciąć z lewej, wyprostować i może ujdzie.
Proponuję zabrać się od nowa za wywołanie, w tej postaci absolutnie nie do przyjęcia.
Ale to moja prywatna opinia, jak coś to mnie skorygujcie.
Pozdrawiam.
D7000+S17-50/2.8+S70-200/2.8+S30/1.4
było: D90, N18-105, N50/1,8D, N70-210D
z 6-tką sobie poradził (aparat i WB auto) a co do poprzednich to może nie być jego ostatnie słowo.
@czarny30 podałbyś jakieś parametry zdjęcia 4 - iso, czas...
Wojas, dobrze że wiesz, że kolory są do poprawy, ale ona tak naprawdę nei są złe, one są fatalne. Na zdjęćiach wewnątrz panna młoda ma twarz płaską jak patelnia, ten jednolicie świecący pomarańczowy kolor wpływa wyjątkowo źle - na fotografii z zewnątrz (wysiadka z samochodu) twarz panny jest już trójwymiarowa i panna wygląda jak człowiek.
Zobacz na zdjęćie oseska: twarz ma wypaloną pomarańczem, z tyłu biały kitel księdza czy kogoś jest niebieski zamiast biały... Takie rzeczy trzeba zauważać i reagować, do tego służy obróbka, żeby takie kwiatki prostować.
W tym kontekście uwagi o symetrii (mnie podobnie jak poprzednika też to drażni, bo robienie zdjęcia symetrycznego w zamyśle bez dochowania symetrii jest szukaniem guza) są raczej drugorzędne, bo najpierw trzeba poprawić te upiorne kolory, żeby było w ogóle warto mówić o czym innym.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Skontaktuj się z nami