Close

Strona 1630 z 2246 PierwszyPierwszy ... 6301130153015801620162816291630163116321640168017302130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 16 291 do 16 300 z 22452

Domyślnie

Na razie FHD jest wystarczające, ale 4K już pojawia się pod strzechami więc kupując nowy sprzęt dobrze byłoby mieć coś co się zbyt szybko nie zestarzeje. Poza tym materiał 4K daje większe możliwości edycji (skalowanie w dół poprawiające jakość, panoramowanie i zoomowanie cyfrowe przy zachowaniu wysokiej jakości obrazu) a tak już bardziej ogólnie to np taki Panas wykombinował sobie jeszcze 4K Photo, które też jest niczego sobie.
    Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    A czymże różnią się te zestawy od np. takiego czegoś?
    Wszystkim, tzn logo producenta.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie wszystkich interesuje wideo

ja bym akurat chetnie uzywal z 22mm na spacer, z 70-300 jako telekonwerter i z 50/1.8 do detali przyrody

no ale to ja... ty bys mial w gablotce

ale co mi za roznica, jak wkrecam puszke w teleobiektyw zalozony na statyw?
    ja nie wiedze wielkiej roznicy miedzy tym czy wkreca obecna mydelniczka (100D) czy taki M5.

M5 nie kupie w jego cenie, bo to jest z ksiezyca wziete. ale ten aparat wyglada, dla mnie, jako perfekcyjne uzupelnienie 6D w podrozy czy plenerze w przyrodzie.

poza tym ma dla mnie duzo racji bytu jako zastepca X-E1. bo nawet jesli korpus ma mordercza cene (niech nawet spadnie do poziomu 900 EUR, to nadal jest sporo) o tyle mam do niego:
    - taniuska i malutka stalke ekwiwalentna 35mm (pozdrawiam Fuji, ktore okreslenia "tanie obiektywy" nie slyszalo)
    - tani i lekki zoom UWA 11-22 (rowniez pozdrawiam Fuji)
    - tania i lekka 50-tke (nawet z adapterem do EF koszt 50STM jest duzo nizszy niz przewidywana cena XF 50/2)

nie mam zludzen, ze standardowe zoomy 18-55 i 55-200 w Canonie nie umywaja sie jakoscia do Fuji. ale moge zyc z tym, biorac pod uwage cene
    Ja rozumiem Nowy bezlusterkowiec Canona - można się zaślinić

Ale wracając na ziemię zdecydowanie wolałbym pójść w stronę Sony A6300 za 4.300 zł http://eu.mydigitaland.com/sony-alph...1csaAqpq8P8HAQ w przeciweiństwie do canona M5 za 6.500 zł, ktorego Sony bije na głowę parametrami (przykładowo AF-em z 425 punktami bazującymi na detekcji fazy / 4D FOCUS ). Miałem Nexy i wiem co potrafią a z adapterami przenoszącymi AF. No i zylion szkieł systemowych oraz innych producentów (do wyboru i koloru) http://briansmith.com/sony-a7-a7r-a7s-lens-guide/

A co do szkieł to faktycznie zawsze można wkręcić denko od słoika np. Canona EF 38-76/4,5-5,6 http://fotodinoza.blogspot.com/2014/...rom-mitow.html
    Nikt nie zabrania używać tanich i lekkich szkieł

ps.
    również pozdrawiam Fuji, bo zrobiłi to na co od Canona nie doczekam się w tym życiu z pewnością
    Ostatnio edytowane przez candar ; 16-09-2016 o 13:51
    Nikon Z6 / Sony A7 III, Nikon Z 50 mm f/1.8 S , Viltrox 85 f/1.8, Techart TZE-01 + MC-11 oraz szkła Sigmy, Sony i M42
    / insta / Mój fejsik / moja stronka / maxmodels / 35photo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Na razie FHD jest wystarczające, ale 4K już pojawia się pod strzechami więc kupując nowy sprzęt dobrze byłoby mieć coś co się zbyt szybko nie zestarzeje. Poza tym materiał 4K daje większe możliwości edycji (skalowanie w dół poprawiające jakość, panoramowanie i zoomowanie cyfrowe przy zachowaniu wysokiej jakości obrazu)
    a jak to wyglada w kwestiach technicznych? komp pokroju i5 jest w stanie udzwignac przetworzenie, dajmy na to, 10 minut wideo przez noc?

Wszystkim, tzn logo producenta.
    tja... Fuji akbar!

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    Ja rozumiem Nowy bezlusterkowiec Canona - można się zaślinić
    mozna do niego podpiac posiadane szkla i miec znana ergonomie i znane kolory.

nie za ta cene, ale kiedys to w koncu spadnie albo bedzie uzywane

Ale wracając na ziemię zdecydowanie wolałbym pójść w stronę Sony A6300 za 4.300 zł w przeciweiństwie do canona M5 za 6.500 zł, ktorego Sony bije na głowę parametrami ( AF z 425 punktami bazującymi na detekcji fazy / 4D FOCUS ). Miałem Nexy i wiem co potrafią a z adapterami przenoszącymi AF canonwskie szkła też można było używać.
    mozna i tak oczywiscie

Domyślnie

Ceny A6300 w Polsce zaczynają się od 5 kafli + kilka stówek. Sprzedawca z twojego linka to typowy chińczyk albo jeszcze inny przekrętas bez gwarancji itd. A adaptery działają jednak słabo ze szkłami od Canona. Sam miałem okazję sprawdzić, a do tego jest sporo materiału w necie na ten temat. Co do ceny to widzę, że nadal nie odpuszczasz i porównujesz coś czego jeszcze nie ma na rynku + szkło z gołym aparatem, który jest sporo droższy w polskiej dystrybucji niż to co podałeś

Edit: Co do edycji 4K to nie wiem bo nie mam takiego sprzętu, u mnie na i5 nawet FHD dosyć ciężko się obrabia, z 4K przewiduję kłopoty.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 16-09-2016 o 13:39

Domyślnie

Ceny A6300 w Polsce zaczynają się od 5 kafli + kilka stówek. Sprzedawca z twojego linka to typowy chińczyk albo jeszcze inny przekrętas bez gwarancji itd. A adaptery działają jednak słabo ze szkłami od Canona. Sam miałem okazję sprawdzić, a do tego jest sporo materiału w necie na ten temat. Co do ceny to widzę, że nadal nie odpuszczasz i porównujesz coś czego jeszcze nie ma na rynku + szkło z gołym aparatem, który jest sporo droższy w polskiej dystrybucji niż to co podałeś

Edit: Co do edycji 4K to nie wiem bo nie mam takiego sprzętu, u mnie na i5 nawet FHD dosyć ciężko się obrabia, z 4K przewiduję kłopoty.
    Możliwe, ale i tak za 5k zl mamy pełną klatkę w Sony A7 i chyba ze 100 obiektywów różnych producentów http://briansmith.com/sony-a7-a7r-a7s-lens-guide/ Tak więc umówmy się, że w tym zylionie szkieł przy których nie trzeba adaptera coś sobie dla siebie wybierzemy...
    Ostatnio edytowane przez candar ; 16-09-2016 o 13:53
    Nikon Z6 / Sony A7 III, Nikon Z 50 mm f/1.8 S , Viltrox 85 f/1.8, Techart TZE-01 + MC-11 oraz szkła Sigmy, Sony i M42

Domyślnie

candar , przyczepiłeś się do tego Canona i na siłę próbujesz nam udowodnić, że to najgorszy bezlusterkowiec na rynku.
    Odpuść już i pokaż jakąś ładną panią
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

Zapraszam na giełdę na fuji forum.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Koledzy. Jaja sobie robicie ? Przecież jest osobny wątek dotyczący Canona M5. Od 4k też pewnie się znajdzie
    Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Domyślnie

Zamiana tematu !!!! Faktycznie zrobiło się OT

Wasze zdanie na temat Fuji X-T2, ktoś coś ? Swoje zdanie mam, ale jestem ciekawy Waszych przemyśleń

Zbanowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zamiana tematu !!!! Faktycznie zrobiło się OT

Wasze zdanie na temat Fuji X-T2, ktoś coś ? Swoje zdanie mam, ale jestem ciekawy Waszych przemyśleń
    Bardzo sympatyczny w cenie niesympatycznej. Coś jak biżuteria z kryształkami Swarovskiego kupowana przez uboższych Rosjan chcących dorównać do oligarchów.

Strona 1630 z 2246 PierwszyPierwszy ... 6301130153015801620162816291630163116321640168017302130 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów