I mnie się również podoba![]()
Szukaj
I mnie się również podoba![]()
d7200 | d300 | N 17-55 2.8 | S 10-20 | N 50 1,8 | S70-200 | SB-700 | NaneuK3Pro | Moja Strona | Instagram
Duzy plus za jednolitość materiału, minus za przewagę ciasnych kadrów. Ogólnie się podoba.
Debiut? Masz oko. Strach się baćjak będziesz w takim razie focił za 2 lata.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Bardzo ładne i ciepłe zdjęcia. Rzeczywiscie jak na debiut ślubny to już wogóle super. Widać, że się mocno przygotowałeś zanim zacząłeś zarabiać i to jest godne pochwały.
Trochę jest przyciasno na niektorych zdjęciach, ale może właśnie dlatego budzą tyle cieplejszych odczuć przy oglądaniu?
Bo ostatnio bywa zbyt sterylnie na zdjęciach ślubnych![]()
Nie do końca wiem czy PM spodobała się mina jaką zrobiła na zdjeciu numer 4![]()
A ja napiszę tak:
jest to najlepszy przykład na to, że bez zbędnej bufonady i stwarzania otoczki pro, zaawansowany amator jest w stanie spokojnie zrobić satysfakcjonujące repo ślubne. Wystarczy, że umie patrzeć i posługuje się w miarę przyzwoitym narzędziem.
Odnośnie samych prac; MZ najsłabszym elementem jest w nich postprocess; tu są jeszcze spore rezerwy ....., ale to tylko moja subiektywna opinia; generalnie nie mam większych uwag.
To też jedna z moich ulubionychw oryginale była szersza, ale wykadrowałem tak aby uwydatnić wyraz twarzy starszej Pani
Dzięki bardzocały reportaż ma 150 fotografii i jest więcej szerszych ujęć, na potrzeby forum wrzuciłem te wg mnie najciekawsze. Lubię ciasne kadry, tak jak wspomniałeś, są jakieś lepsze w odbiorze. Gdzieś kiedyś wyczytałem: "jeśli Twoje zdjęcie nie jest wystarczająco dobre to znaczy, że nie byłeś dostatecznie blisko" czy jakoś tak...i staram się trzymać tej zasady
ps. Zdjęcie nr 4 Młodym też bardzo się podobało, fajni bardzo ludzie, z dystansem i wszystko na luzie było,więc dzięki nim też cały reportaż się udał i było mi jakoś łatwiej
Cieszę się, że zdjęcia się podobają, jest motywacja do dalszej pracy i nauki, bo jeszcze wiele przede mną![]()
Z6II, Z6, D750; N24-70/2.8ed; N35 1.8S, N50 1.8S, N58 1.4, S135 1.8, S150-600C
Dla mnie ciasne kadry są plusem, dodają intymności. Ostatnio bardzo dużo widzę ślubnych zdjęć gdzie para młoda/fotografowany obiekt zajmuje 1/4 część kadru, reszta to otoczenie...
Generalnie całość bardzo udana, obróbka w moim smaku, widać że ślub na luzie (prawda to?), bez tego jakże popularnego nadęcia nowobogackiego. Brawo!
Całość robiona 35/50/85?
Ostatnio edytowane przez smogg9 ; 13-07-2016 o 10:23
Pozdrawiam | D610 | 16-35 | 35 | 50 | 85 | 70-300 | X100T | X70 + WCL | thewanderingpath.com | instagram
Skontaktuj się z nami