Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: Ślub - debiut

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bystrzyca Kłodzka

Domyślnie

I mnie się również podoba
    d7200 | d300 | N 17-55 2.8 | S 10-20 | N 50 1,8 | S70-200 | SB-700 | NaneuK3Pro | Moja Strona | Instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DaroD300S Zobacz posta
    Ktoś na forum prosił o pozostawianie danych exif w prezentowanych zdjęciach. Było by miło.
    Wybacz, nie zauważyłem tej prośby wśród tysięcy postów na forum Po prostu wrzuciłem tak jak miałem zapisane na dysku, następnym razem wrzucę z danymi exif.
    Z6II, Z6, D750; N24-70/2.8ed; N35 1.8S, N50 1.8S, N58 1.4, S135 1.8, S150-600C

La
    Gość

Domyślnie

Duzy plus za jednolitość materiału, minus za przewagę ciasnych kadrów. Ogólnie się podoba.

Domyślnie

Debiut? Masz oko. Strach się bać jak będziesz w takim razie focił za 2 lata.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Sith Hospodar Impaler Awatar Dex
    Miasto
    Alpy Transylwańskie

Domyślnie

40 najlepsza!

Rycerz
    Gość

Domyślnie

Bardzo ładne i ciepłe zdjęcia. Rzeczywiscie jak na debiut ślubny to już wogóle super. Widać, że się mocno przygotowałeś zanim zacząłeś zarabiać i to jest godne pochwały.
    Trochę jest przyciasno na niektorych zdjęciach, ale może właśnie dlatego budzą tyle cieplejszych odczuć przy oglądaniu?
    Bo ostatnio bywa zbyt sterylnie na zdjęciach ślubnych
    Nie do końca wiem czy PM spodobała się mina jaką zrobiła na zdjeciu numer 4

Domyślnie

A ja napiszę tak:

jest to najlepszy przykład na to, że bez zbędnej bufonady i stwarzania otoczki pro, zaawansowany amator jest w stanie spokojnie zrobić satysfakcjonujące repo ślubne. Wystarczy, że umie patrzeć i posługuje się w miarę przyzwoitym narzędziem.

Odnośnie samych prac; MZ najsłabszym elementem jest w nich postprocess; tu są jeszcze spore rezerwy ....., ale to tylko moja subiektywna opinia; generalnie nie mam większych uwag.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dex Zobacz posta
    40 najlepsza!
    To też jedna z moich ulubionych w oryginale była szersza, ale wykadrowałem tak aby uwydatnić wyraz twarzy starszej Pani

Cytat Zamieszczone przez rycerz Zobacz posta
    Bardzo ładne i ciepłe zdjęcia. Rzeczywiscie jak na debiut ślubny to już wogóle super. Widać, że się mocno przygotowałeś zanim zacząłeś zarabiać i to jest godne pochwały.
    Trochę jest przyciasno na niektorych zdjęciach, ale może właśnie dlatego budzą tyle cieplejszych odczuć przy oglądaniu?
    Bo ostatnio bywa zbyt sterylnie na zdjęciach ślubnych
    Nie do końca wiem czy PM spodobała się mina jaką zrobiła na zdjeciu numer 4
    Dzięki bardzo cały reportaż ma 150 fotografii i jest więcej szerszych ujęć, na potrzeby forum wrzuciłem te wg mnie najciekawsze. Lubię ciasne kadry, tak jak wspomniałeś, są jakieś lepsze w odbiorze. Gdzieś kiedyś wyczytałem: "jeśli Twoje zdjęcie nie jest wystarczająco dobre to znaczy, że nie byłeś dostatecznie blisko" czy jakoś tak...i staram się trzymać tej zasady
    ps. Zdjęcie nr 4 Młodym też bardzo się podobało, fajni bardzo ludzie, z dystansem i wszystko na luzie było,więc dzięki nim też cały reportaż się udał i było mi jakoś łatwiej

Cieszę się, że zdjęcia się podobają, jest motywacja do dalszej pracy i nauki, bo jeszcze wiele przede mną
    Z6II, Z6, D750; N24-70/2.8ed; N35 1.8S, N50 1.8S, N58 1.4, S135 1.8, S150-600C

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lassar Zobacz posta
    Duzy plus za jednolitość materiału, minus za przewagę ciasnych kadrów. Ogólnie się podoba.
    Dla mnie ciasne kadry są plusem, dodają intymności. Ostatnio bardzo dużo widzę ślubnych zdjęć gdzie para młoda/fotografowany obiekt zajmuje 1/4 część kadru, reszta to otoczenie...
    Generalnie całość bardzo udana, obróbka w moim smaku, widać że ślub na luzie (prawda to?), bez tego jakże popularnego nadęcia nowobogackiego. Brawo!
    Całość robiona 35/50/85?
    Ostatnio edytowane przez smogg9 ; 13-07-2016 o 10:23
    Pozdrawiam | D610 | 16-35 | 35 | 50 | 85 | 70-300 | X100T | X70 + WCL | thewanderingpath.com | instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Debiut? Masz oko. Strach się bać jak będziesz w takim razie focił za 2 lata.
    Będzie focił TAK SAMO jak dziś; oko albo się ma albo nie; tego nauczyć się nie da; co najwyżej można opanować parę schematów, ale to nie to samo.......

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni