Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: M8 na dpreview

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Czornyj jak rozumiem Mamiya 7 ?
    Z workiem obiektywów

Domyślnie

Czyli z tego co widzę to sa same ogólniki: "jest lepsza", "do niektórych rodzajów niezastąpiona" itd. Jedyny konkret to to że jest mała (i racja) oraz, że coś jakby lepiej z szerokim kątem (ale dlaczego lepiej?)

Czyli nanad moje zdanie na jego temat jest takie, że jest to aparat, który kupuje się dla marki i ceny jaką kosztuje niż dla samej jakości.
    D7100 + N18-70 f3.5-5.6 + N50 f1.8 + N55-200VR + Metz48AF1

Domyślnie

Lepiej dlatego, że konstrukcja optyczna szerokokątnych obiektywów do dalmierzy jest symetryczna, dzięki czemu znacznie prościej jest taki obiektyw zrobić.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shadowArt Zobacz posta
    Czyli z tego co widzę to sa same ogólniki: "jest lepsza", "do niektórych rodzajów niezastąpiona" itd. Jedyny konkret to to że jest mała (i racja) oraz, że coś jakby lepiej z szerokim kątem (ale dlaczego lepiej?)

Czyli nanad moje zdanie na jego temat jest takie, że jest to aparat, który kupuje się dla marki i ceny jaką kosztuje niż dla samej jakości.
    Nikt Ci nie broni mieć własnego zdanie. Nikt Cię też nie będzie uszczęśliwiał na siłę aparatem, który Ci nie leży. Nie zmienia to jednak faktu, że w pewnych zastosowaniach i sytuacjach może być on nieoceniony. Zrozum też to, że są tacy dla których te zalety są na tyle istotne, że mogą rozważać sens jego zakupu na poważnie.
    Pozdrawiam
    Marcin

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Mialem w lapach M8 i Summiluxa 35/1.4 na dobrych kilka godzin.... i powiem Wam tyle - nie ma co porownywac do 5d itp, to zupelnie inna klasa i mowie tu glownie o wrazeniach... swietnie wykonana, bardzo dobrze lezy w lapie i [co najwazniejsze] wypluwa bardzo przyjemne obrazki... maszynka wprost stworzona do portretow [chocby z tego wzgledu nie straszy ludzi ] i robienie nia zdjec to ogromna przyjemnosc... domyslam sie ze wiekszosc ludzi patrzac na cene mysli ze to po prostu droga zabawka i kupia ja tylko lansiarze albo prawdziwi napalency [z akcentem na ta pierwsza grupe ludzi ] ale jezeli mialbym na zbyciu pare milionow to bym z checia wrzucil taka M8ke z kompletem szkiel do plecaka. Polecam wszystkim postrzelac tym sprzetem, jeszcze nie widzialem osoby ktora byla by zawiedziona

Domyślnie

Zamierzam sprezentować sobie M8 na urodziny i mam pytanie czy ona jest sprzedawana w kicie z 35mm F1.4?

I jakie uniwersalne szkło warto do niego dokupić? Tri Elmar M 16-18-21 mm F4 ?

Zastosowanie typowo do streeta.

Domyślnie

CzłowiekZ, pogadaj z (o ile dobrze pamiętam) Rafałem z Pstryka (www.pstryk.pl) on Ci wiele pomoże w kupnie tego ustrojstwa...a także i sprzeda, jak zajdzie taka potrzeba.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    niebawem wpadnie w moje łapki ... przedstawiciel tego fotograficznego gatunku (niestety nie-Leica). .....zaprezentuję do czego to maleństwo jest zdolne.
    Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    nie, średni format
    ładne mi maleństwo

kupiłeś od gościa z moich okolic? On to ostatnio sprzedawał (jak i wcześniej noct 58/1.2 i kilka haseli z workiem szkieł)

o wyższości leiki, haseli i innych tego typu kultowych wręcz sprzętów można dyskutować bez końca. Ma to chyba jednak jakieś znaczenie. Ta legenda nie wzieła się znikąd, a samopoczucie fotografa ma tez znaczenie dla efektu końcowego.

Wkurzam się, jak się niektóre firmy rozmieniły na drobne. Nazwy słynnych niemieckich "szklarni" są na byle kompaktach i kamerach video. Takie czasy. I jak tu potem wytłumaczyć młodym cyfromaniakom, że leika ma coś w sobie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    ładne mi maleństwo

kupiłeś od gościa z moich okolic? On to ostatnio sprzedawał (jak i wcześniej noct 58/1.2 i kilka haseli z workiem szkieł)

o wyższości leiki, haseli i innych tego typu kultowych wręcz sprzętów można dyskutować bez końca. Ma to chyba jednak jakieś znaczenie. Ta legenda nie wzieła się znikąd, a samopoczucie fotografa ma tez znaczenie dla efektu końcowego.

Wkurzam się, jak się niektóre firmy rozmieniły na drobne. Nazwy słynnych niemieckich "szklarni" są na byle kompaktach i kamerach video. Takie czasy. I jak tu potem wytłumaczyć młodym cyfromaniakom, że leika ma coś w sobie.
    Nie - poprzedni właściciel jest z Łodzi (nb. siedzi w Leice M). Sporo teraz tego się pojawia, a szlag mi trafił 645-tkę (i dobrze).

Domyślnie

Przejrzałem uważnie test na dpreview i twierdzę, że Leica to zachwycający aparat, po prostu dzieło sztuki. Nie bez znaczenia jest cena obiektywów, które z pewnością są bardzo dobre, a cała reszta zależy od fotografa. Jest to aparat nie na moją kieszeń, ale rozumiem nabywców M8 - stać ich na robienie zdjęć zachwycającym aparatem. Spodobała mi się opinia autora testu na dpreview, który zmienił swoje przyzwyczajenia fotograficzne pod wpływem Leica M8.
    N_D80+N18-70DX+S75-300+CprimaS28N+Me_AF48-1

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów