Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Czas B [bulb]

Domyślnie Czas B [bulb]

Siema
    Pytanko takie małe. Czy Nikon d40 ma jakieś ogniczenie czasowe co do czasu naświetlania B? Bo np Olympus e-400 ma max 8 min.

Domyślnie

Proponuję poczytać instrukcję obsługi aparatu a wszelkie pytanie zostaną rozwiane.
    fordclubpolska.org

Domyślnie

gorzej, że aparatu nie kupiłem jeszcze, się rozglądam dopiero, więc sory, nie mam instrukcji.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fil_ftp Zobacz posta
    gorzej, że aparatu nie kupiłem jeszcze, się rozglądam dopiero, więc sory, nie mam instrukcji.
    Musiałbys w testach poszukac czy nie ma takich info:

http://fotopolis.pl/index.php?n=5092

http://www.dpreview.com/reviews/nikond40/

Domyślnie

wg instrukcji "indefinitely", czyli bez ograniczeń - aż się zagotuje lub padnie bateria
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    wg instrukcji "indefinitely", czyli bez ograniczeń - aż się zagotuje lub padnie bateria
    Swoją drogą ciekawie by to wygladało... naswietla, naswietla, naswietla... po czym zapach spalonego plastiku... szary dymek.....
    Prawie jak przy poczatkach fotografii, gdy wyzwoleniu "lampy" towarzyszył dym i huk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Swoją drogą ciekawie by to wygladało... naswietla, naswietla, naswietla... po czym zapach spalonego plastiku... szary dymek.....
    ...i ponad 2 miliony "jedno-groszówek" w siną dal
    fordclubpolska.org

Domyślnie

a gwarancja nie obejmuje spalenia??

Pewnie ktoś już pisał na ten temat ale niechce mi się szukać, po ilu zdjęciach na czasie 30s matryca zacznie się gotować?? Oczywiście chodzi o D70s
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

Masz D70s to spróbuj. Później opiszesz na forum swoje wrażenia. Zapachowe również.
    Jacek

Domyślnie

ja d70 naswietlalem kilka zdiec pod rzad z czasami od 7 do ok. 25 minut. nic mu bylo - zdiecia mialy troche wiecej kolorowego szumu niz zwykle tylko z reszta wszystko jest do odszukania w archiwum.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów