Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Czas B [bulb]

Domyślnie

podziękował
    Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||

Domyślnie

czyli jednak za nikonem teraz jestem, bo 8 min to jednak jest ograniczenie, a ja wolnośc wole

Domyślnie

a co do zagotowania... gdzieś kiedyś widziałem ciekawe zdjęcie. Koleś w nocy ustawił aparat obiektywem do góry i naświetlał kilka godzin. Aparat mu nie padł a fota dośc ciekawa, ruch gwiazd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fil_ftp Zobacz posta
    a co do zagotowania... gdzieś kiedyś widziałem ciekawe zdjęcie. Koleś w nocy ustawił aparat obiektywem do góry i naświetlał kilka godzin. Aparat mu nie padł a fota dośc ciekawa, ruch gwiazd
    Nie trzeba godzin.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fil_ftp Zobacz posta
    Pozwolę sobie poprawić jako siedzący w temacie, właściwie jest to pozorny ruch sfery niebieskiej, bo jak wszyscy wiemy to Ziemia wiruje wokół własnej osi

@szymony
    ładne zdjęcie, siedzisz w astronomii czy to były tylko eksperymenty?

Pozdrawiam
    Dawid K.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DawidK Zobacz posta
    @szymony
    ładne zdjęcie, siedzisz w astronomii czy to były tylko eksperymenty?
    "podejrzane eksperymenta"
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony Zobacz posta
    "podejrzane eksperymenta"
    Sam muszę się za takie eksperymenta zabrać... widzę, że naświetlałeś ponad 10 minut...
    D70s, F90, pięć szkieł i coś tam jeszcze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    wg instrukcji "indefinitely", czyli bez ograniczeń - aż się zagotuje lub padnie bateria
    Widać - dokonał się postęp, bo mój to ograniczenie do 30 min. posiada...
    Jednak chciałbym mieć możliwość porównania, ile "pięknej" purpury produkuje matryca D40 w stosunku do D70 przy analogicznym czasie
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Kurcze.To ja jednak mam chyba jakiś problem.Bo u mnie już przy 1,5 minuty w jednym rogu zaczyna pojawiać się taka różowa poświata.Wydaje mi się,że to od ,,grzania'' się elektroniki i myślałem,że to normalne.Myliłem się?
    D300s||Nikkor 18-70mm f:3,5-4,5||Tamron 55-200mm f:4,0-5,6||SB-800||Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Domyślnie

to calkowicie normalne - zapomnialem, ze jest i ten efekt uboczny.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów