A czy ktos moze jeszcze takie zestawienie robil z canon 85 1.2. Te powyzsze swietne porownanie. Dziekuje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Szukaj
A czy ktos moze jeszcze takie zestawienie robil z canon 85 1.2. Te powyzsze swietne porownanie. Dziekuje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Popełniłem nieduży, ilustrowany tekst o adapterze Techart Pro Leica M - Sony E. Na razie pierwsze wrażenia, przewidziane jest rozwinięcie w postaci w miarę pełnego testu. Zapraszam: http://per-analogia.blogspot.com/201...sony-e-af.html
elmaritowy bokeh kaczkowy wyszedł wyczesany![]()
Mam pytanie: Kompatybilność podajesz za producentem czy sprawdziłeś osobiście?
Zastanawiałem się nad możliwością podpięcia do Nexa7 lub A6000, mam dość dużo Rokkorów.
FajnoPrawie z każdym pleśniakiem jest AF. Podłącz jeszcze coś z większymi adapterami M42 albo MD/FD żeby pokazać możliwości bo nie wszyscy to łapią i czekają bez sensu na adaptery z innymi mocowaniami
Dużo waży ten adapter? Bo wielkość boska... Można by odzyskać część kasy z mniej używanych szkieł A zastępując je tańszymi manualami które w większości wypadków starczają i mieć mniejszy adapter bo z LAEA4 to ostro przegięli.
Info o cenie by się też przydało żeby sobie oszacować na ile się taka inwestycja opłaca.
Byłby to też ewentualnie dodatkowy powód do inwestycji w drugą A7kę (swoją drogą dziwne że A7S2 nie jest w kompatybilnych aparatach). Tylko szkoda tak trochę bo jednak większy i cięższy od A7, a moja ma dopiero 8k zdjęć... Cóż, może kiedyś
W ogóle taki combos mi przychodzi do głowy... Bo brakuje mi ciągle tej 35/2 z AF, z małą MFD w systemie (odpowiednik szkiełka z RX1 albo e24/1.8 na nexach) i ładnym bebłaniem... A 35mm obstrzelili już w systemie wszędzie naokoło więc pewnie się nie doczekam tej kombinacji... I takie A7II+ten adapter+(nowy) voitek 35/1.7 (który jest fajny a adapter dałby mu przydatny przy 35mm AF oraz możliwość mniejszej MFD [którą już można mieć dzięki adapterom helikoidalnym]) mogłoby spełnić moje oczekiwania jako uniwersalny obiektyw do zabierania w pojedynkęAlbo ewentualnie voitek 40/1.4 którego już mam...
A do kompletu mógłbyś dorwać 50/1.5 za FE55 który jest ciemniejszy i sporo droższy...
I jakąś zgrabną przyzwoitą portretówkę 75-85mm za wielkiego Z85/1.4 do którego trzeba jeszcze wielkie LAEA...
A za oszczędzoną kasę dorwać przyzwoite i całkiem zgrabne FE70-300 zamiast tele z LAEA... W ogóle LAEA by wtedy mogło wypaść...
A przy CV35 już FE28 nie byłoby takie niezbędne bo jest jeszcze FE24-70...
Hmm...
Hmmmmm...
Cicho.
Zamilknij.
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Ja jestem ciekaw, jak pracuje z Noctim.![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Chyba się już sam ostudziłem robiąc szybki kosztorysSzkiełka wychodzą całkiem fajnie (poza tele, musiałoby zostać jednak LAEA+100-300 bo jest ok. 5000 taniej niż opcja FE...) ale sama zmiana a7 na a7II to dopłata ok. 3000zł... Więc może przynajmniej poczekam na adapter działający na A7, może kiedyś zrobią. Albo na jakąś naturalną ewolucję że w końcu zmienię aparat na A7v2.
Więc póki co zostaje nudzenie na SAR że potrzebna jest w systemie 35/2, może ktoś się zlituje
A, działa z adapterem ostrzenie w oko czy nadal tylko natywne obiektywy?
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Skontaktuj się z nami