Aku Newell do A7ii to syf, wytrzymuje jakieś 30 min ciągłej pracy.
Szukaj
Aku Newell do A7ii to syf, wytrzymuje jakieś 30 min ciągłej pracy.
Kiedyś sprawdziłem rekomendacje z yutubka poniżej, niektóre można kupić na ebayu lub amazonie. A może i nawet u nas. Nie sprawdzałem ostatnio.
Też nie jestem zadowolony z Newell-a.
Miałem dwa. Jeden padł całkowicie po pół roku.
Drugi ma wydajność/pojemność tak na oko połowę tego co oryginał.
Niestety nie mam oparcia w jakimś większym odcinku czasu jeśli chodzi o AF w bezlustrach. Kupiłem a7 całkowicie dla fun'u z manualnymi szkłami. Ostatnio podpiąłem sobie dla testu Sony 18-105 znajomego, co prawda APS-C, ale to jedynie z ciekawości AFu.
Zrobiłem niezłekiedy w marnym świetle a7 +18-105 trafiał raz po raz w punkt, a mój mk3+dowolne L miał o wiele większy odsetek nietrafień i zdecydowanie dłuższy czas ostrzenia.
Kurcze, aż tak dobrze AFu w jedynce nie wspominam![]()
Zapewne wszyscy na to czekali więc Sony dziś pokazało nowe lufy:
To odrobinę kończy dyskusje o "systemie". Ile razy padało pytanie "a teleobiektywy dla fotografów sportowych i przyrody?".
Pozdrawiam Krzysiek vel kojot. | Z6III | N24-70/2.8S | N70-200/2.8S | N24-200 | N180-600 | V40/1.2 | kojotowe.pl l fikołki l
Dla mnie dyskusja się skończy gdy pojawi się niedrogie systemowe 35/1.8 Te działa i tak są poza moim zasięgiem finansowym więc nigdy sobie nie zawracałem głowy tymi słoikami dla kosmitów. I tak się zastanawiam ilu z tych, którzy w ten sposób argumentowali braki w systemie w ogóle rozważa zakup szkła za kilkanaście tysięcy ojro?
+1. Świeżo co kupiłem a7 II, obecnie używam z 28/2 - obiektyw fajny, ale jednak zestaw robi się spory jak porównam z wcześniej używanym przeze mnie x-t1 + 18/2. Dlatego chciałoby się 35 f/1.8-f/2 wielkości obecnej 35/2.8 i ze znaczkiem ZeissaDo tego fe 85/1.8 lub samyang 85/1.4 i jakiś manualny voitek lub planar w okolicach 40-50mm do zabawy i pasuje.
Używał może ktoś obu i ma porównanie Zeissa 35/2.8 z 28/2?
x70|x-pro2+xf16+xf23+xf56+xf90
Dlatego zawsze sugeruje brać pod uwagę wielkość tego 2/28mm i czy nie jest za wąsko jak na coś np wycieczkowego, nawet ostatnio o tym wspominałem jak ktoś pytał o zestaw wycieczkowy, sugerowałem samyanga 2.8/24, bo i jest jeszcze 2.8/35 też maleństwo, światło nie jest to bebłania tła, rozdzielczość nie robi szału ale zestawik mieści mi się w kieszeni zgrabnej torby podróżnej albo w kieszenie w bojówkach.
Jeśli idziesz w kierunku super rozdzielczości to nie masz wyjścia w żadnym systemie bo to wymaga gabarytów w obiektywie.
Skontaktuj się z nami