Szukaj
Nie chcę wklejać nowych fotek z testu FE50 1.8 więc podmieniłem zdjęcia z wpisu wyżej
Oba na f1.8, wyostrzone po zmniejszeniu w irfanie, surowe jpegi z puchy,( profil krajobraz)
Poprzedni opis nieaktualny.
Ostatnio edytowane przez nordwind ; 14-05-2016 o 19:13
strasznie wpierdziela karoserię te nowe szkło, do aut się nie nadaje.
Faktycznie korozja ... Ale mi sie podoba
Ciamciang będzie dobry. Te gabaryty i waga zobowiązują
Do tej pory używałem S12/2 pod Fuji, świetne szkło.
Niestety widać wszystkie defekty. Rentgen, nie polecam dla handlarzy aut
Mam fotę tegoż pojazdy sprzed miesiąca, jeszcze z szyba i nikt nie skakał po dachu
Ogólnie podoba mi się plastyka obrazu z tego szkła ( na razie to jedyny obiektyw sony fe, więc musi się podobać).
Cokolwiek to znaczy, dla mnie jest to podstawowe kryterium. Na f2.2 ostrość jest już super, bokeh z tych gładkich i spokojnych.
Porównywałem dzisiaj dzwięki 50/1.8 z fujinonem 35/1.4 z podobnym napędem, jest remis , oba bzyczą podobnie.
Mały minusik dla fujinona za dodatkowe efekty soniczne.
Szkoda, że nie posiadam 28/2 ( myślę intensywnie o zakupie), to byłby najlepszy punkt odniesienia, chociaż ja już swoje wiem![]()
Ostatnio edytowane przez nordwind ; 14-05-2016 o 23:25
coby nie wisiał taki suchar z puszki wersja mkII
Na to liczę. Może zabiorą te sierściuchy je... kochane
Szczerze mówiąc, za taką kasę obiektyw tego typu powinien być optycznie (i nie tylko) bardzo dobry. I na razie wygląda na to, że faktycznie jest. Dawno się tak nie jarałem ciemnym zoomem, a przecież mam 70-200/4, któremu też niewiele można zarzucić (poza tym, że jest biały).
Męczyłem też psa:
https://www.lensrentals.com/blog/201...d-consistency/
Wyniki z 50mm 1.8
Porównanie z Canonem 50mm 1.8
Skontaktuj się z nami