Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Pytanie o PayPal

Hej.
    Mam do Was takie pytanie, potrzebuje kupić pewną rzecz za granicą, niestety jedyną możliwością jaką mam, to płacenie przez PayPal.
    Niestety nie posiadam konta, i jakoś nie ciągnie mnie by mieć, zwłaszcza jeśli ma byc ono powiązane z moim kontem bankowy.
    Wyczytałem gdzieś, że kiedyś była taka możliwość, że można było iść na pocztę i zasilić konto PayPal.
    Zakładając, że utworzę sobie konto na PayPal, to czy jest możliwość zasilenia go w inny sposób, czy tylko przelew z konta?
    Będę bardzo wdzięczny za pomoc i odpowiedź.
    Pozdrawiam
    Janusz

D7100+N 18-105; S10-20; S17-50 2,8; N50 1.8G+BENRO A1695F
    Kilka moich zdjęc i jeszcze kilka

Domyślnie

Nie musisz przelewać żadnych środków na konto PayPal. Zapłać kartą kredytową poprzez PayPal i po temacie. To jest bezpieczne, a nawet bezpieczniejsze niż Twoja płatność bezpośrednio kartą czy z konta, bo finalny odbiorca nie ma wtedy wglądu do wrażliwych danych - Paypal jest posrednikiem i dane zostają u niego. A jeśli naprawdę się obawiasz, to załóż u siebie w banku kartę wirtualną i zasil ją z konta. Potem użyj tej karty do płacenia poprzez PayPal.

Jednym słowem łatwo, prosto i bezpiecznie.
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

ksh
    Gość

Domyślnie

Można tez zasilić konto paypal i potem tymi środkami zapłacić.

Domyślnie

Konto PayPal jest kontem wirtualnym, na zasadzie karty kredytowej,

jestem ciekaw czy w ogóle założysz konto bez zlecenia automatycznego połączenia z kontem bankowym

W PayPal nr. konta jest mail, można go zasilić z innego PayPal przez podanie maila i wypłacać na podane w ustawieniach swoje konto bankowe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta
    Konto PayPal jest kontem wirtualnym, na zasadzie karty kredytowej,

jestem ciekaw czy w ogóle założysz konto bez zlecenia automatycznego połączenia z kontem bankowym

W PayPal nr. konta jest mail, można go zasilić z innego PayPal przez podanie maila i wypłacać na podane w ustawieniach swoje konto bankowe
    No właśnie, z tego co czytałem(ale mało się tym tematem interesuje i mało się na tym znam) to przy zakładaniu konta, powinno się powiązać konto ze swoim właściwym kontem bankowym, na dodatek trzeba podać dokładnie te same dane, bo inaczej gotówka nie przejdzie.
    Niby to takie bezpiecznie, ale z drugiej strony wszystko jest jak na talerzu. Dlatego szukam możliwości takiej, bym mógł przelać komuś kasę na "e-mail" bez wiązania konta z kontem. Wyczytałem, ze ponoć da się to zrobić, robiąc przelew z poczty na konto PayPal, ale jest o tym bardzo mało informacji.
    Logicznie myśląc. Zakładając konto na PP, powinny być dane do przelewu, gdzie później można iść wygodnie do pierwszego lepszego banku, wziąć nakaz płatniczy,przelać kasę na konto i po problemie. Bo patrząc na to od drugiej strony, to jaki jest sens PayPal, kiedy trzeba przelać kasę ze swojego konta na ich, bo inaczej się nie da. To równie dobrze można przelać bezpośrednio komuś, omijając PP.

Domyślnie

Nie wiem czy to coś daje w sensie bezpieczeństwa o który Ci chodzi, ale ja mam powiązany pay pal z kartą wirtualną do płatności w internecie. Chyba każdy bank taką wydaje. Na karcie jest cały czas 0zł. i zasilam ją przed przewidywaną płatnością. Na karcie nie może być debetu. Nie wiem czy jest jakiś kruczek, który by mógł zrobić debet na koncie Pay Pal, ale jak tylko kupuję to chyba nie.
    D300S/1 J1 /N AF-S 35@1,8/ N AF-S 50@1,4/N AF-S 85/1,8/AF-S VR 18-200/ SB-800/ Capture NX2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bajcy Zobacz posta
    No właśnie, z tego co czytałem(ale mało się tym tematem interesuje i mało się na tym znam) to przy zakładaniu konta, powinno się powiązać konto ze swoim właściwym kontem bankowym, na dodatek trzeba podać dokładnie te same dane, bo inaczej gotówka nie przejdzie.
    Niby to takie bezpiecznie, ale z drugiej strony wszystko jest jak na talerzu. Dlatego szukam możliwości takiej, bym mógł przelać komuś kasę na "e-mail" bez wiązania konta z kontem. Wyczytałem, ze ponoć da się to zrobić, robiąc przelew z poczty na konto PayPal, ale jest o tym bardzo mało informacji.
    Logicznie myśląc. Zakładając konto na PP, powinny być dane do przelewu, gdzie później można iść wygodnie do pierwszego lepszego banku, wziąć nakaz płatniczy,przelać kasę na konto i po problemie. Bo patrząc na to od drugiej strony, to jaki jest sens PayPal, kiedy trzeba przelać kasę ze swojego konta na ich, bo inaczej się nie da. To równie dobrze można przelać bezpośrednio komuś, omijając PP.
    ja już mam od kilku ładnych lat PayPal i nie ma problemu, zastanów sie jak w przyszłości, czy będziesz korzystał, załóż sobie nowego maila tylko do PayPal i nie zapomnij hasła bo w przyszłości nie założysz już innego na swoje dane, w dodatku haslo do PayPal bedziesz znal tylko Ty, jak w bankowym,
    minusem jest ze za przelew płacisz parę %, moim zdaniem sporo
    Ostatnio edytowane przez .:Gerard:. ; 14-05-2016 o 15:16

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta
    ja już mam od kilku ładnych lat PayPal i nie ma problemu, zastanów sie jak w przyszłości, czy będziesz korzystał, załóż sobie nowego maila tylko do PayPal i nie zapomnij hasła bo w przyszłości nie założysz już innego na swoje dane, w dodatku haslo do PayPal bedziesz znal tylko Ty, jak w bankowym,
    minusem jest ze za przelew płacisz parę %, moim zdaniem sporo
    No tak, tylko tutaj rozchodzi się tak na prawdę na jednorazową płatność. Na chwilę obecną nie planuję więcej wydatków takim sposobem, dlatego szukam innego wyjścia

Domyślnie

Powiąż PayPal z kartą bankomatową a nie z kontem bankowym. Po dokonaniu płatności wycofaj kartę z Pay Pal albo ogranicz wypłaty na przelewy internetowe z karty do jakiejś minimalnej kwoty.
    D810 N20-35/2,8 AF-D; N50/1,4 AiS; SB-800

Domyślnie

Moim zdaniem, jeśli komuś zależy na bezpieczeństwie swoich pieniędzy - to właśnei PayPal jest dobrym rozwiązaniem.

Po pierwsze możesz go zasilać z karty wirtualnej, to znaczy takiej, na jakiej wszelkie ruchy pieniędzy kontrolujesz samodzielnie i w czasie rzeczywistym. W dodatku jak Ci się odwidzi, likwidujesz kartę zasilającą, a samego konta w PayPalu nei musisz likwidować, nich czeka na lepsze jutro, albo jak ci się zachce zarejestrować inną kartę.

Po drugie możesz przekazać pieniądze na drugi koniec świata (i vice versa, ktoś może Tobie) bez podawania danych wrażliwych jak bank i nr konta, a tylko maila zarejestrowanego w PayPalu. Proste i efektywne, a jednocześnie relatywnie bardzo bezpieczne.

Po trzecie, jako kupujący np. na ebayu mam z PayPala same korzyści: naprawdę dobrą ochronę przed nieuczciwym sprzedawcą bądź zaginięciem przesyłki, i już samo to, że mogę wnieść skargę, a działanie PayPala jest wyjątkowo skuteczne ogranicza pole do nadużyć. Oczywiście nie jest tak, że kupujący zawsze wygrywa, ale nie jeden raz PayPal ocalił mi kasę albo za niewysłany towar, albo za nierzetelnego kontahenta, który chcąc załagodzić sprawę i udobruchać mnie jako wnoszącego skargę dosłał mi znaczącego bonusa.

Bajcy - ale naprawdę najprostszym rozwiązaniem, jeśli akurat nie chcesz się wikłać (wiem po sobie -- fobie nie bolą, choć bywa że utrudniają życie) - znajdź kumpla, któremu możesz powierzyć tą sumę i który ma PayPala. Załatwi to za Ciebie, bo to jest mniej więcej ta trudność, co wysłanie maila.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni