Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: PayPal

Domyślnie PayPal

buszowałem sobie wczoraj w nocy po eBayu. .de, .com, .co.uk. Porobiłem trochę zakupów, płaciłem przez PayPal. Nagle, przy jednej transakcji wyskoczył mi komunikat, że "płatność nie została zrealizowana, a konto nie zostało obciążone. Skontaktuj się z handlowcem" Co jest? Sprawdziłem kartę, środki są. Zrobiłem następną, groszową płatność, przeszła. Dzisiaj zadzwoniłem do PayPala. Miła pani miała problem ze znalezieniem transakcji. Potem nie mogła odnaleźć numeru karty, którą płacę. Jestem cierpliwy z natury, może się uczy? Ale gdy stwierdziła, że czasami system blokuje płatności i nie można nic z tym zrobić, nie wytrzymałem. Poprosiłem o rozmowę z przełożonym, nie da się. Poprosiłem o kontakt do kogoś z kierownictwa firmy - nie da się. Jedyne wyjście, to odczekać 24 godziny i spróbować ponownie. Na moje stwierdzenie, że może to jest pilna płatność i nie mogę czekać, odpowiedziała, że nic nie da się zrobić. Tu już mnie poniosło, aż potem mi się jej szkoda zrobiło
    Spróbowałem jeszcze raz zapłacić. Nic z tego. Cały czas działałem na iPadzie. Włączyłem laptopa i spróbowałem ponownie. Płatność zrealizowana od ręki. System PayPal rozpoznaje działanie na urządzeniu przenośnym, miałem nagłówek "PayPal na telefonie". I prawdopodobnie dla bezpieczeństwa blokuje działania, gdy jest zbyt dużo wysokich płatności. Ale powinienem zostać o tym poinformowany przez "handlowca". Podejrzewam jednak, że jak w innych firmach, pracują tu ludzie z łapanki. Nie przeszkoleni należycie, pracujący za minimum. I w efekcie jest, jak jest.

Domyślnie

Pointa?
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Nie z łapanki. Po prostu system korporacyjny tak funkcjonuje. Mają wytyczne i określone swoje kompetencje w zakresie których mogą udzielać informacji. Jeśli na liście potencjalnych pytań i przygotowanych odgórnie odpowiedzi, brak zadanego przez klienta, pracownik call center informuje, żeby pisać maila, lub czekać itp.
    Także działają zgodnie z wytycznymi swoich przełożonych, a nie oczekiwaniami klientów.

Domyślnie

Ale jedne korporacje mają to lepiej zrobione, a inne gorzej. Zgłosiłem Amazonowi problem ze swoim Kindle, przez chat. Pierwsza instancja przekazała mnie specjaliście, jak tylko się okazała za krótka, czyli dość szybko.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Boryszuk Zobacz posta
    Pointa?
    liczą się tylko pieniądze, które Ty wpłacisz. W drugą stronę już niekoniecznie.
    Post napisałem raczej w celach informacyjnych, może ktoś będzie też miał taką sytuację.

Domyślnie

Mi się w Paypalu nie podoba to, że nie mogę swojego konta zasilić przelewem w EUR ani też wpłacić EUR w żaden inny sposób. Co mnie boli, bo od czasu do czasu robię jakieś zlecenie zagraniczne, i chcąc kupić coś na ebayu brytyjskim muszę dwukrotnie zamieniać kasę. Zapytywałem się ich, jak to zrobić, odpowiedź brzmiała, że tak nie można i kropka.
    D7000 D40 | S 10-20/4.0-5.6 | N 18-105VR | N 35/1.8 | N AF 80-400VR | SB-400 SB-600 | Moje the best fotki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adriansocho Zobacz posta
    Mi się w Paypalu nie podoba to, że nie mogę swojego konta zasilić przelewem w EUR ani też wpłacić EUR w żaden inny sposób. Co mnie boli, bo od czasu do czasu robię jakieś zlecenie zagraniczne, i chcąc kupić coś na ebayu brytyjskim muszę dwukrotnie zamieniać kasę. Zapytywałem się ich, jak to zrobić, odpowiedź brzmiała, że tak nie można i kropka.
    O_o
    Ja moge sobie otworzyc 'subkonta' w dowolnej walucie. Kupujac na eBayu amerykanskim mam podana cene w funtach i dolarach, klikam 'zaplac' i z bańki (i banku)
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

W momencie płatności masz do wyboru: Przeliczenie waluty przez paypall, wtedy od razu wiesz ile zapłacisz, albo przeliczenie przez wystawcę karty. W tym drugim przypadku można sobie podpiąć konto w dowolnej walucie.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Uprawnienia umieszczania postów