Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Domyślnie Tokina 12-24 Test

Witam szanowne grono forumiczów.

Poszukuję szkła T12-24 i w tych poszukiwaniach trafiłem również na allegro. Znalazłem tam jedno w dość w dobrej cenie i poprosiłem właściciela o jakieś zdjęcia z tej tokiny. Dostałem takie coś:
    http://img517.imageshack.us/img517/7113/dsc0001lx8.jpg
    oraz
    http://img118.imageshack.us/img118/4631/dsc0004rw9.jpg

Czy ktoś z właścicieli takiego szkiełka jest w stanie mi powiedzieć, czy jego T robi podobne fotki czy można z niej wyciągnąć znacznie więcej, bo szczerze mówiąc nie powalają na kolana :/ Prawdopodobnie to jest wina fotografującego a nie samego szkła, czekam na komentarze w tej sprawie.
    Pozdrawiam
    opis w fazie przygotowań ...

Domyślnie

Nie miałem kontaktu z tym szkiełkiem, choć opinie ma niezłe i sam przymierzam się do zakupu. A zdjęcia to po prostu "pstryk" z okienka i oceniać można chyba jedynie kunszt fotografa...
    Odyniec! Atakuje ! Uciekajmy do domu !

Domyślnie

Daleko mi do autorytetu w tej dziedzinie, ale mogę zapewnić, iż nie jest to kres możliwości tego szkła. Jestem co prawda szczęśliwym posiadaczem zaledwie od dwóch dni jednak w krótką chwilę niedzielnego popołudnia przekonałem się, że dużo czasu mi zajmie dorośnięcie do tego obiektywu.

Domyślnie

Czesc,
    jesli chcesz to moge jutro swoim egzemplarzem zrobic jakiegos kotleta i wrzucic go na forum.

Cos tak na szybkiego jeszcze znalazlem - te fotki byly robione tym szklem - ogniskowa 12mm.
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=31190
    (nie wiem czy taki typ fotografii pozwoli ci cokolwiek ocenic...)

Pozdrawiam
    AK
    Ostatnio edytowane przez akrzykalski ; 30-07-2007 o 23:01
    => całe życie zastanawiam się co tutaj umieścić <=

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akrzykalski Zobacz posta
    Czesc,
    jesli chcesz to moge jutro swoim egzemplarzem zrobic jakiegos kotleta i wrzucic go na forum.

Pozdrawiam
    AK
    Jeśli nie sprawi to problemu to jak najbardziej TAK, jestem zdecydowany na kupno takiego szkła i jedynie słyszę dobre opinię na jego temat, chciałbym wkońcu zobaczyć jego efekty
    Jestem ciekawy czy trzeba szukać dobrego egzemplarza tak jak jest z tamronem 17-50, czy każda sztuka jest ostra.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akrzykalski Zobacz posta
    (...)

Cos tak na szybkiego jeszcze znalazlem - te fotki byly robione tym szklem - ogniskowa 12mm.
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=31190
    (nie wiem czy taki typ fotografii pozwoli ci cokolwiek ocenic...)

Pozdrawiam
    AK
    Zdjęcia bardzo fajne, ale nie idzie z nich odczytać za wiele Fotki po zmniejszeniu i odpowiedniej obróbce, a najlepiej oceniać na surowym zdjęciu. Dziękuję za zainteresowanie tematem i pomoc
    Pozdrawiam

Domyślnie

Ja zakupiłem swój w fotojokerze. Mieli tylko jeden egzemplarz na stanie więc nie było specjalnie z czego wybierać. Popstrykałem trochę gabloty + sympatyczne panie i następnego dnia zakup. Szczerze mówiąc nie słyszałem aby trzeba było specjalnie szukać konkretnego szkła jak w przypadku np. sigmy a interesowałem się nim od prawie roku.

Domyślnie

Dobrze słyszeć że nie ma z nimi problemów, a jak cenowo wyszedł zakup w FJ ?

Domyślnie

Spoko, jak jutro wzejdzie slonce a moje powieki sie uniosa (urlop, heh) wrzuce jakis widoczek zza okna
    => całe życie zastanawiam się co tutaj umieścić <=

Domyślnie

po małych negocjacjach 1824. Niestety nie mogę przesłać dużych plików więc oryginały nie wchodzę w grę ale po małej kompresji jeżeli jesteś zainteresowany, to parę gniotów na szybko wczoraj zrobiłem.
    A tu jeden
    Ostatnio edytowane przez lazaruss ; 30-07-2007 o 23:27

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów