Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 32 z 32

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamil Zobacz posta
    Dorzuce jeszcze swoje trzy grosze.
    Mialem przez pewnien czas szeroka Tokine... Pozbylem sie. Szeroki kat jest rzeczywiscie fajny, ale:

1. Jakosciowo _zdecydowanie_ odbiegala od kita 18-70 w pokrywajacym sie zakresie (ostrosc - u Tokiny mydlo w rogach, aberracje, oddanie kolorow). Moge powiedziec, ze po tym tescie bardziej polubilem moje 18-70

2. Koniecznosc noszenia drugiego szkla. 12-24 na parodniowa wycieczke to po prostu za malo.

Moze wszystkie szerokie katy DX tak maja, nie wiem. Nie naleze do tych, ktorzy slecza przed monitorami ogladajac 100% powiekszenie, jednak roznica w sotsunku do Nikonowego kita byla olbrzymia.
    No a dystorsje i winiekę to nawet z daleka widać u kita, i nie przeszkadzała? Chyba miałeś nie teges egzemplarz, ja właśnie w ostrości nie widzę różnicy. Z aberracją racja. Jeszcze poznaję ten obiektyw, a już jestem całkiem content. nie mówiąc o tym, że najważniejsze jest to co pod 18mm i fakt że dla samego zakresu powyżej 18mm nie warto by bylo kupować tego obiektywu.

Zaraz znajdę jakąś fotkę, zrobię na B&W 8bit to chyba się zmieści na shacku
    Shutter: 1/750 s
    Aperture: F6.7
    ISO speed: 200
    Focal length: 12.0 mm

całe:

górny prawy róg 100%:

Ostatnio edytowane przez Trevor ; 08-08-2007 o 17:19
    DeSiedemset + FE + AF_50/1.4D + AF_35/2D + 105/2.5 AIS + AF_18-35/3.5-4.5D + Tamron 28-75/2.8 + SB600

Domyślnie

Byc moze, tak jak to wielu na Forum wspominalo, rozrzut jakosci szkla jest dosc spory, stad tak czasem rozbiegane opinie.
    Dcośtam + Fcośtam + NIKKORcośtam

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów