Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 57

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    Jak na razie, to nie spotkałem to żadnego fanboja Metza...

Podsumowując - wiem, że masz jobla na punkcie SB-700... pewnie dla tego, że plujesz sobie w brodę, że dałeś się na nią namówić, a teraz wszyscy polecają i tańszego i lepszego Metza...

A czy Metz jest bardziej zgodny - NIE. Jest tak samo zgodny.
    Czytając od jakiegoś czasu twoje wpisy nt lampy Metz 52 mam wrażenie, że właśnie spotkałem "boya", o którym wspominasz. Serio. Dawniej jakoś uwielbiałeś lampy Nikona i one nie miały sobie równych (kiedyś nawet zestawiałem twoje wypowiedzi). A teraz? Zawsze, wszędzie, każdemu... non stop "wciskasz" tego Metza. Jest to trochę podejrzane...

Co do "plucia sobie w brodę"... muszę cię uspokoić bo nigdy nic takiego nie miało miejsca. I... nie ma... Po prostu ta SB jest świetna i tyle w temacie. A to, że kosztuje 150 zł więcej od Metza 52, czyli lampy z tej samej półki... cóż, jakość musi kosztować...

Co do ostatniego zdania... nikt mi nie wmówi, że lampy firmy trzecich, o których już wcześniej wspominałem, działają lepiej, bardziej przewidywalnie, powtarzalnie itd od lamp Nikona...
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Czytając od jakiegoś czasu twoje wpisy nt lampy Metz 52 mam wrażenie, że właśnie spotkałem "boya", o którym wspominasz. Serio. Dawniej jakoś uwielbiałeś lampy Nikona i one nie miały sobie równych (kiedyś nawet zestawiałem twoje wypowiedzi). A teraz? Zawsze, wszędzie, każdemu... non stop "wciskasz" tego Metza. Jest to trochę podejrzane...

Co do "plucia sobie w brodę"... muszę cię uspokoić bo nigdy nic takiego nie miało miejsca. I... nie ma... Po prostu ta SB jest świetna i tyle w temacie. A to, że kosztuje 150 zł więcej od Metza 52, czyli lampy z tej samej półki... cóż, jakość musi kosztować...

Co do ostatniego zdania... nikt mi nie wmówi, że lampy firmy trzecich, o których już wcześniej wspominałem, działają lepiej, bardziej przewidywalnie, powtarzalnie itd od lamp Nikona...
    Że tak napisze - w głowie ci się już pomieszało od tropienia uwielbienia SB-700 i tropienia każdego wpisu na temat innej lampy.
    Już Ci nie jedna osoba napisała że Metz 52 jest lepszy.

Nikt ci nie c nie będzie w mawiał. Żyj dalej w przekonaniu, że znaczek na lampie na znaczenie.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Pomijając drobiazg, że nie znalazłem informacji o "lepszym" działaniu, tylko najwyżej o "równie dobrym"...
    Mam tylko pytanie: czy miałeś okazję dłuższej pracy z lampami Metz?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Mam tylko pytanie: czy miałeś okazję dłuższej pracy z lampami Metz?
    W sumie to czy była okazja do dłuższego działania na jakiejkolwiek lampie poza posiadaną SB-700. Bo żeby coś faworyzować wypada mieć namacalne porównanie... Ale tutaj raczej nie ma co polemizować bo każdy kto miał okazję porównywać wie jak sprawa wygląda.

Domyślnie

Ja sie nie znam i o opinie poprosiłem znajome małżeństwo, obydwoje zawodowi fotografowie i powiedzieli mi ze metz to numer 1 w lampach blyskowych.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cellam Zobacz posta
    Ja sie nie znam i o opinie poprosiłem znajome małżeństwo, obydwoje zawodowi fotografowie i powiedzieli mi ze metz to numer 1 w lampach blyskowych.
    Może widzieli ten ranking: http://webranking.pl/53-lampy-blyskowe.html?

BTW tak się zastanawiam dlaczego praktycznie 100% profesjonalistów używa lamp firmowych zamiast znacznie tańszych zamienników (lamp firm trzecich)? Skąd ten trend? Dlaczego przepłacają? I dlaczego to się kłóci z opinią twoich znajomych czy powyższym rankingiem? Skoro 51% to lampy Metza to co druga na body powinna być tej firmy...
    Ostatnio edytowane przez Andrzej1974 ; 12-04-2016 o 19:16

Domyślnie

Może widzieli ten ranking: http://webranking.pl/53-lampy-blyskowe.html?

BTW tak się zastanawiam dlaczego praktycznie 100% profesjonalistów używa lamp firmowych zamiast znacznie tańszych zamienników (lamp firm trzecich)? Skąd ten trend? Dlaczego przepłacają?
    Srali muszki....
    Praktycznie, to jest tak, że masa używa Metza. A ci znani pro używają systemowych, bo za dostają je za darmo.
    Ci mniej znani używają tylko akcesoriów systemowych, bo chcą się dostać do grupy sponsorowanej.

A lampy Metza przez dziesiątki lat były uznawane za najlepsze i wszyscy się na nich wzorowali. (podobnie z resztą było z Pentaconem i Prakticami).

Teraz Metz trochę osłabł, ale nadal robi lampy równie dobre co systemowe, albo lepsze... Tylko we współczesnym świecie dla wielu ważniejsze jest logo a nie sprzęt...
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Masa używa Metza? Spójrz np na stopki ludzi z tego forum, którzy trzaskają... śluby. W zdecydowanej większości (jak nie wszyscy) używają lamp Nikona. Czy dlatego, że je od kogoś za darmo dostali? Szczerze wątpię...

Domyślnie

Gdzie rozdają lampy Nikona za darmo? Ja głupi kupiłem SB910 i SB700...
    Nie mówię, że Metzy są złe, zresztą akurat z Metzem nie miałem styczności. Ja po pięciu latach przygód z tanim chińczykiem (Di622) postanowiłem pójść w niezawodność. Nie żałuję żadnej złotówki, ani tej na 910 ani na 700

Domyślnie

dlaczego praktycznie 100% profesjonalistów używa lamp firmowych zamiast znacznie tańszych zamienników (lamp firm trzecich)?
    "firmowe" to dla mnie zarówno producenta aparatu, jak i Metz
    Bo w pracy liczy się nie tylko "coś błysnęło", ale także pewność (i niestety serwis).
    Kiedyś lampy Metz były nazywane pieszczotliwie "młotki", nie tylko ze względu na wygląd, ale także na trwałość, to było przed epoką księgowych, ale nadal są to bardzo dobre lampy, które dziś mają chińską konkurencję przejmującą najbardziej oszczędnych (lub szukających dodatkowych cech) klientów.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów