Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 66

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez buskibj Zobacz posta
    Zakres używalny 26-35mm f 1.8 nie jest zablokowane w tym obiektywie,więc nie wiem o co chodzi z tym "z musu"
    Chodzi mi o to, że przymknięcie przysłony ujawnia się w postaci czarnego kółka prawda?
    Fajnie to wygląda, ale z 24-35 będziesz na pewno bardziej zadowolony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarzd3100 Zobacz posta
    Chyba tylko ślubniakom taka winieta nie przeszkadza
    Chyba tak ale lepiej ją dodawać niż mieć w pakiecie z obiektywem,

Domyślnie

Widywałem znacznie mocniejsze winiety dodawane programowo, niż ta przedstawiona.

Zawsze można nieznacznie wykadrować. Na podstawie przedstawionych zdjęć, też bym ocenił obiektyw jako użyteczny.
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Chodzi mi o to, że przymknięcie przysłony ujawnia się w postaci czarnego kółka prawda?
    A ja myślałem, że przymykanie szkła pomniejsza winietę

Domyślnie

Fajnie to wygląda, ale z 24-35 będziesz na pewno bardziej zadowolony
    Nie,spokojnie można zmieniać. Natomiast im krótsza ogniskowa tym większa winieta się robi. Przy 18 mm mamy piękne koło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarzd3100 Zobacz posta
    A ja myślałem, że przymykanie szkła pomniejsza winietę
    E no weź, bo jeszcze ktoś uwierzy

Domyślnie

E no weź, bo jeszcze ktoś uwierzy
    35DX na FX:

f/5.6

f/1.8

Dane EXIF zachowane.

Edit:
    Uwno widać. Tak widać lepiej https://www.dropbox.com/sh/bs0vo8kim...l7lwS-TCa?dl=0
    Ostatnio edytowane przez nikoniarz ; 16-03-2016 o 20:04

Domyślnie

Nie mam jak tego sprawdzić na cyfrze, ale zaczepiłem szybko 35 do analoga i podglądem głębi ostrości przymykałem przysłonę... i mam jakby inne spostrzeżenia
    Sprawdzałem na 35 DX, 10-24 DX, 17-55 DX i Sigmie 17-50 i wszędzie wraz z przymykaniem przysłony w wizjerze coraz czarniej...

Domyślnie

Nie mam jak tego sprawdzić na cyfrze
    Otwórz oba powyższe zdj (nie z linka) na nowych kartach i poprzełączaj się kilka razy między nimi Albo zapisz i otwórz w jakiejś przeglądarce...

Domyślnie

Nie mam jak tego sprawdzić na cyfrze, ale zaczepiłem szybko 35 do analoga i podglądem głębi ostrości przymykałem przysłonę... i mam jakby inne spostrzeżenia
    Sprawdzałem na 35 DX, 10-24 DX, 17-55 DX i Sigmie 17-50 i wszędzie wraz z przymykaniem przysłony w wizjerze coraz czarniej...
    A na tzw "chłopski rozum", w testach i na zdjęciach, obiektywy na jakiej przysłonie mają największą winietę?
    Odp Na najbardziej otwartej - np.1.8... Po przymykaniu winieta maleje. Dlaczego tu miałoby być inaczej?

Edit. Jest "coraz czarniej" u Ciebie w wizjerze, bo coraz mniej światła wpada z przymykaniem.
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów