Kup SB700 i nie zawracaj sobie glowy chinczykami.
Aha, jeszcze jedno drozsza lampa nie bedzie trudniejsza w obsludze ^^ - wrecz przeciwnie, ale na sb900/910 sie nie musisz jeszcze porywac.
Szukaj
Kup SB700 i nie zawracaj sobie glowy chinczykami.
Aha, jeszcze jedno drozsza lampa nie bedzie trudniejsza w obsludze ^^ - wrecz przeciwnie, ale na sb900/910 sie nie musisz jeszcze porywac.
https://500px.com/Rafal_S Nikon FM2N
a co myślicie by amatorowi zaproponować nissin i40?
ma mozliwośc współpracy z krótkimi migawkami, obracaną/odchylaną głowicę, tryb ttl, manual, zdalne wyzwalanie (za pomoca błysku z lampy z aparatu) itp
SB-910 nie gryzie a do jej obsługi nie trzeba mieć certyfikatów od firmy Nikon.![]()
Dzięki za rady. Pomyślę o tej sb-700 .
Ja ponad rok temu tez miałem dylemat czy kupić dwie lampy nikona czy chińszczyzne typu yongnuo/triopo i zdecydowałem jednak że kupie cztery sztuki triopo, okazało się to trafne zwłaszcza że lampy działają w trybie master/slave i z autoFP/HSS bez problemu, wtedy był lepszy kurs dolara i jedna lampa wyszła 280zł z vatem/cłem ( model 982IIN ), lampy w testach wypadają o jakieś 10-15% słabiej od odpowiednika nikona ale mogę śmiało polecić zwłaszcza ze względu na cenę.
Trzeba być świadomym tego co się kupuje, często można spotkać opisy kłopotów z takimi lampami, ja i znajoma mamy łącznie sześć tych lamp, odpukać wszystkie działają od 1-1,5 roku.
Z tańszych lamp to ją bym brał Nissina Di600, i40 lub Di700. Z lepszych Metza 52 AF-1.YN, Triopo czy Voeloon nie są całkiem złe, ale mają swoje braki, które mogą dość przeszkadzać w określonych sytuacjach.
Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
Nikon D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1
Skontaktuj się z nami