Close

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 68

Domyślnie

Kup SB700 i nie zawracaj sobie glowy chinczykami.

Aha, jeszcze jedno drozsza lampa nie bedzie trudniejsza w obsludze ^^ - wrecz przeciwnie, ale na sb900/910 sie nie musisz jeszcze porywac.

Domyślnie

a co myślicie by amatorowi zaproponować nissin i40?
    ma mozliwośc współpracy z krótkimi migawkami, obracaną/odchylaną głowicę, tryb ttl, manual, zdalne wyzwalanie (za pomoca błysku z lampy z aparatu) itp

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zdebik Zobacz posta
    Ale SB 700 też jest Chińczykiem
    Ale tak na poważnie, to jest to dobra lampa, choć kosztuje dużo. Dużo osób tutaj polecało Metza 50, nie miałem, ale jest tańsza.
    Pamiętaj, że jakość często nie uznaje kompromisów cenowych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zdebik Zobacz posta

Aha, jeszcze jedno drozsza lampa nie bedzie trudniejsza w obsludze ^^ - wrecz przeciwnie, ale na sb900/910 sie nie musisz jeszcze porywac.
    Też mam takie doświadczenia. Jako amatorowi zdecydowanie łatwiej mi jest się uczyć na SB700. Próbowałam z Metzem ale mi nie podszedł. No ale ja puszkę wybierałam po tym jak lezy w ręce, więc weź poprawkę
    D5100/ N35/1.8

Domyślnie

SB-910 nie gryzie a do jej obsługi nie trzeba mieć certyfikatów od firmy Nikon.

Domyślnie

Dzięki za rady. Pomyślę o tej sb-700 .

ksh
    Gość

Domyślnie

Ja ponad rok temu tez miałem dylemat czy kupić dwie lampy nikona czy chińszczyzne typu yongnuo/triopo i zdecydowałem jednak że kupie cztery sztuki triopo, okazało się to trafne zwłaszcza że lampy działają w trybie master/slave i z autoFP/HSS bez problemu, wtedy był lepszy kurs dolara i jedna lampa wyszła 280zł z vatem/cłem ( model 982IIN ), lampy w testach wypadają o jakieś 10-15% słabiej od odpowiednika nikona ale mogę śmiało polecić zwłaszcza ze względu na cenę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Ja ponad rok temu tez miałem dylemat czy kupić dwie lampy nikona czy chińszczyzne typu yongnuo/triopo i zdecydowałem jednak że kupie cztery sztuki triopo, okazało się to trafne zwłaszcza że lampy działają w trybie master/slave i z autoFP/HSS bez problemu, wtedy był lepszy kurs dolara i jedna lampa wyszła 280zł z vatem/cłem ( model 982IIN ), lampy w testach wypadają o jakieś 10-15% słabiej od odpowiednika nikona ale mogę śmiało polecić zwłaszcza ze względu na cenę.
    Więc te lampy typu triopo nie są takie strasznie złe jak większość tu uważa.

ksh
    Gość

Domyślnie

Trzeba być świadomym tego co się kupuje, często można spotkać opisy kłopotów z takimi lampami, ja i znajoma mamy łącznie sześć tych lamp, odpukać wszystkie działają od 1-1,5 roku.

Domyślnie

Z tańszych lamp to ją bym brał Nissina Di600, i40 lub Di700. Z lepszych Metza 52 AF-1.YN, Triopo czy Voeloon nie są całkiem złe, ale mają swoje braki, które mogą dość przeszkadzać w określonych sytuacjach.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni