Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 725

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Masz przecież na tym obrazku zwalony globalny balans bieli.
    @PiKa
    No i w końcu, po wrzuceniu NEF, sprawa "czerwonych twarzy" w C1 chyba się wyjaśniła
    Ty już co prawda sam wersję ze zmienionym WB pokazałeś, ale i ja wcześniej tu zerknąłem, plik do C1 zapodałem i po zmianie WB otrzymałem, beż żadnych dodatkowych lokalnych ingerencji, coś takiego jak poniżej. Plik już wcześniej miałem przygotowany, ale czasu na pisanie zabrakło i dopiero teraz mam mam chwilę, więc mimo wszystko pozwolę sobie wrzucić. Nie zmieniałem nic istotnego (domyślne ustawienia) oprócz WB (starałem się trafić w neutralny) i wyszło mi chyba coś pomiędzy Twoimi wersjami.
    Klikalny crop:

Gościnnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rawkik30 Zobacz posta
    @PiKa
    No i w końcu, po wrzuceniu NEF, sprawa "czerwonych twarzy" w C1 chyba się wyjaśniła
    Tak, ale to była nie tylko kwestia balansu bieli, ale też tego, że dodawałem kontrast i nasycenie na całym zdjęciu, i na początku nie usuwałem tego na twarzy. Więc nic dziwnego, że kolory twarzy były bardziej nasycone (czerwone). Ale wpadłem na to dopiero po jakimś czasie

Natomiast z tym ociepleniem balansu to się zdziwiłem, że skóra "czerwona" po ociepleniu kolorów robi się ... hmmm mniej czerwona.

Cytat Zamieszczone przez rawkik30 Zobacz posta
    Ty już co prawda sam wersję ze zmienionym WB pokazałeś, ale i ja wcześniej tu zerknąłem, plik do C1 zapodałem i po zmianie WB otrzymałem, beż żadnych dodatkowych lokalnych ingerencji, coś takiego jak poniżej. Plik już wcześniej miałem przygotowany, ale czasu na pisanie zabrakło i dopiero teraz mam mam chwilę, więc mimo wszystko pozwolę sobie wrzucić. Nie zmieniałem nic istotnego (domyślne ustawienia) oprócz WB (starałem się trafić w neutralny) i wyszło mi chyba coś pomiędzy Twoimi wersjami.
    Dzięki, jaki dałeś WB? Tint (odcień?) ruszałeś?

Identycznych obrazków na pewno nie dostaniemy, bo jak podawałem, w moich zdjęciach jest trochę zmian nie tylko w balansie.
    D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter

Uprawnienia umieszczania postów