Close

Strona 178 z 371 PierwszyPierwszy ... 78128168176177178179180188228278 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 771 do 1 780 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

Domyślnie

ebay nie dla mnie z uwagi na kłopotliwe płatności.
    Ja po staremu wolę kupić w sklepie
    Może jakaś używka się nadarzy - do wiosny mam czas.

Domyślnie

jeden wisi na alle. cena niezbyt niska, ale moze ponegocjuj.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

no to trzymajta się chłopy !
    może jeszcze kiedyś zanabędę eniksa to wrócę
    tymczasem !

Domyślnie

Dobrze, że nie wypiąłeś się do nas, ani na nas
    Widziałem Twoje obiektywy... Ładnie poszły. Nie byłem nawet w stanie stanąć o nie do walki.
    Uwielbiany wszędzie 30/2.0... Rywalizował z posiadanym już 45/1.8 3D... Do streeta zanabyłem nie najlepszą optycznie, za to idealną do tego zastosowania i jedną z ulubionych ogniskowych 20/2.8. Później poszedł na celownik fish 10/3.5. Także u mnie z adaptowanym już dekielkiem... W przeciwieństwie do innych, 30/2.0 przegrała rywalizację z 20 i 45... Myślałem o 16/2.4 do kościoła... Bo fish do tego zastosowania także... Ale proste kadry z 16 to inne spojrzenie, więc oba mogłyby znajdować się w torbie. Twój miał rysę, której wpływ nie sposób oszacować na zdjęciach z mocno nieregularną zawartością kadru. A cena po jakiej poszedł, mocno wysoka w porównaniu do fisha. Chciałem licytować Twoją 16tke, ale cena za wysoka. Chciałem ten 16-50pz także, ale też nie w tej cenie, w której poszedł. Nówka z gwarancją tylko 80zl drożej...
    Ludzie poszaleli na Twoich aukcjach. Moze to te Twoje zdjęcia zadziałały na wyobraźnię kupujących? W każdym razie rynek wtórnych NX odżył... Ostatnie tchnienie umierającego systemu
    Dałeś nam radość zdjęciami, wypowiedziami mógłbyś dalej...
    Pozdrawiam
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Domyślnie

Chaos świetne zdjęcie szkoda, że zmieniasz sprzęcik.
    Po czym Cię teraz rozpoznam na szlaku?

Ja natomiast wczoraj zapiąłem swojego 45/1,8 do użytku na bielskim kiermaszu świątecznym gdzie wystąpila Ania Wyszkoni.
    Koncert był bardzo fajny co prawda większość to kolędy ale bardzo dobrze zagrane i zaśpiewane.
    W sumie to kręciłem film i tylko kilka fotek z przypadku w wolnych chwilach tzn w przerwach na filmowanie zrobiłem.
    Trzymanie aparatu w górze przez dłuższy czas męczy bardzo dobrze że NX30 można utrzymać w dwóch palcach
    Na przyszłość zabiorę statyw.

Tak przy okazji na tym zdjęciu widać "zalety" wizjera optycznego lustzranki

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez FelTom Zobacz posta
    ... Myślałem o 16/2.4 do kościoła...
    Do kościoła powiadasz?

Domyślnie

Super!! Właśnie o takie zastosowanie mi chodziło. Szkoda, że ten Chaosa z blizną i w takiej cenie... Powalczę o następny...
    Światła i cienie...
    Samsung i Nikon

ksh
    Gość

Domyślnie

Ja się wkurzyłem bo w fajnej cenie miałem mieć 85mm, a wyszło jak wyszło że nie mam i teraz poluje ponownie, a miał być taki fajny prezent pod choinkę
    Znajoma w holandii zakupiła za 350 euro z wystawy 16-50 f/2.0-2.8 to była okazja.

Domyślnie

85? A to jesteś fanem "papierowej" głębi ostrości?
    Też mi chodził po głowie ale 45 mi jakoś tak wystarcza.

No coż koledzy z Okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Wszystkiego Najlepszego, udanych foci świątecznych i oby nam się systemik NX w Nowym roku nie zapadł pod ziemię
    Idę szykować autko na podróż i pakować klamoty ze szmatami Bywajcie.

Domyślnie

Z okazji Świąt Bożego Narodzenia, wszystkiego co najlepsze, zdrowia, pogody ducha. Wielu świetnych ujęć , nowego i fantastycznego sprzętu foto.
    Dla jadących na Święta bezpiecznej podróży.

Ps Ciekaw jestem tak szczerze, z czego bardziej ucieszyliby nasi forumowicze (z całego forum), ze świetnych ujęć, czy świetnego sprzętu?

Koesh, w tej cenie mieć ten obiektyw to marzenie... Obawiam się że nasi sprzedawcy prędzej zostaną na lata z niesprzedanym sprzętem, niż oddadzą go bez zysku...

Krzysztof - NXowe długie obiektywy trochę jednak kosztują. Tu korzystam ze szkieł Sigmy z mocowaniem Nikona i M42...

Pozdrawiam
    Światła i cienie...
    Samsung i Nikon

Strona 178 z 371 PierwszyPierwszy ... 78128168176177178179180188228278 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów