ebay nie dla mnie z uwagi na kłopotliwe płatności.
Ja po staremu wolę kupić w sklepie
Może jakaś używka się nadarzy - do wiosny mam czas.
Szukaj
ebay nie dla mnie z uwagi na kłopotliwe płatności.
Ja po staremu wolę kupić w sklepie
Może jakaś używka się nadarzy - do wiosny mam czas.
jeden wisi na alle. cena niezbyt niska, ale moze ponegocjuj.
Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów
no to trzymajta się chłopy !
może jeszcze kiedyś zanabędę eniksa to wrócę
tymczasem !
Dobrze, że nie wypiąłeś się do nas, ani na nas
Widziałem Twoje obiektywy... Ładnie poszły. Nie byłem nawet w stanie stanąć o nie do walki.
Uwielbiany wszędzie 30/2.0... Rywalizował z posiadanym już 45/1.8 3D... Do streeta zanabyłem nie najlepszą optycznie, za to idealną do tego zastosowania i jedną z ulubionych ogniskowych 20/2.8. Później poszedł na celownik fish 10/3.5. Także u mnie z adaptowanym już dekielkiem... W przeciwieństwie do innych, 30/2.0 przegrała rywalizację z 20 i 45... Myślałem o 16/2.4 do kościoła... Bo fish do tego zastosowania także... Ale proste kadry z 16 to inne spojrzenie, więc oba mogłyby znajdować się w torbie. Twój miał rysę, której wpływ nie sposób oszacować na zdjęciach z mocno nieregularną zawartością kadru. A cena po jakiej poszedł, mocno wysoka w porównaniu do fisha. Chciałem licytować Twoją 16tke, ale cena za wysoka. Chciałem ten 16-50pz także, ale też nie w tej cenie, w której poszedł. Nówka z gwarancją tylko 80zl drożej...
Ludzie poszaleli na Twoich aukcjach. Moze to te Twoje zdjęcia zadziałały na wyobraźnię kupujących?W każdym razie rynek wtórnych NX odżył... Ostatnie tchnienie umierającego systemu
Dałeś nam radość zdjęciami, wypowiedziami mógłbyś dalej...
Pozdrawiam
Chaos świetne zdjęcie szkoda, że zmieniasz sprzęcik.
Po czym Cię teraz rozpoznam na szlaku?
Ja natomiast wczoraj zapiąłem swojego 45/1,8 do użytku na bielskim kiermaszu świątecznym gdzie wystąpila Ania Wyszkoni.
Koncert był bardzo fajny co prawda większość to kolędy ale bardzo dobrze zagrane i zaśpiewane.
W sumie to kręciłem film i tylko kilka fotek z przypadku w wolnych chwilach tzn w przerwach na filmowanie zrobiłem.
Trzymanie aparatu w górze przez dłuższy czas męczy bardzo dobrze że NX30 można utrzymać w dwóch palcach
Na przyszłość zabiorę statyw.
Tak przy okazji na tym zdjęciu widać "zalety" wizjera optycznego lustzranki
- - - - kolejny post - - - - - -
Do kościoła powiadasz?
Super!! Właśnie o takie zastosowanie mi chodziło. Szkoda, że ten Chaosa z blizną i w takiej cenie... Powalczę o następny...
Ja się wkurzyłem bo w fajnej cenie miałem mieć 85mm, a wyszło jak wyszło że nie mam i teraz poluje ponownie, a miał być taki fajny prezent pod choinkę
Znajoma w holandii zakupiła za 350 euro z wystawy 16-50 f/2.0-2.8 to była okazja.
85? A to jesteś fanem "papierowej" głębi ostrości?
Też mi chodził po głowie ale 45 mi jakoś tak wystarcza.
No coż koledzy z Okazji Świąt Bożego Narodzenia życzę Wszystkiego Najlepszego, udanych foci świątecznych i oby nam się systemik NX w Nowym roku nie zapadł pod ziemię
Idę szykować autko na podróż i pakować klamoty ze szmatamiBywajcie.
Z okazji Świąt Bożego Narodzenia, wszystkiego co najlepsze, zdrowia, pogody ducha. Wielu świetnych ujęć , nowego i fantastycznego sprzętu foto.
Dla jadących na Święta bezpiecznej podróży.
Ps Ciekaw jestem tak szczerze, z czego bardziej ucieszyliby nasi forumowicze (z całego forum), ze świetnych ujęć, czy świetnego sprzętu?
Koesh, w tej cenie mieć ten obiektyw to marzenie... Obawiam się że nasi sprzedawcy prędzej zostaną na lata z niesprzedanym sprzętem, niż oddadzą go bez zysku...
Krzysztof - NXowe długie obiektywy trochę jednak kosztują. Tu korzystam ze szkieł Sigmy z mocowaniem Nikona i M42...
Pozdrawiam
Skontaktuj się z nami