Super, gratulacje. Opisz koniecznie swoje wrażenia. Przykładowe zdjęcia bardzo mile widziane. Jak najwięcej. A jakbys pokusil się o jakiś test - recenzję... Dozgonna wdzięczność kolegów z tego działu - bezcenna
Jeszcze raz gratuluję.
Szukaj
Super, gratulacje. Opisz koniecznie swoje wrażenia. Przykładowe zdjęcia bardzo mile widziane. Jak najwięcej. A jakbys pokusil się o jakiś test - recenzję... Dozgonna wdzięczność kolegów z tego działu - bezcenna
Jeszcze raz gratuluję.
Mój awaryjny i muzealny sprzęt nie che się ani popsuć ani zniknąć z użycia i nijak nie widzę dla niego alternatywy póki co.
Mały to wszędzie wejdzie
- - - - kolejny post - - - - - -
E tam 500 tki leżały niedawno w Euro i wszystkie zniknęły - na wiosnę ja też sobie dokupię.
Za to nowy NX300 jest jeszcze za 1150 PLN.
NX500 schodza jak swieze bulki. W Pl cena jest nizsza niz na zachodzie, wiec to dobry moment na zakup. Ja mam komplet szkiel, wiec po sprzedazy kitowego obiektywu, mikro lampki i mojego NX200 zupelnie nowiutki i na gwarancji NX500 wyjdzie mnie 750zl. Zadna firma na rynku nie moze sie zblizyc nawet na kilometr relacja jakosc/cena w tej sytuacji.
Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów
A do tego jeszcze legalny Lightroom w pudełku - to też jakiś koszt.
Do stałek dobrze mieć 2-3 aparaty odpada przepinanie w terenie.
Mam plan kupić NX500 do pracy z 16/F2,4 (z uwagi na 28 MP) i NX30 do użytku ze stałkami 45 lub 30.
A kiedyś może NX1+ 50-150/F2,8 i nic więcej mi nie trzeba.
No to 10/3.5 jest moje!!!
Do szczęścia brakuje:
16, 30 i 16-50pz
Mam ważną i ciekawą wiadomość dla posiadaczy 10/3.5. Pasuje ten dekielek z linka, którego wcześniej wrzucałem, o średnicy 55mm jak napisał Puch. Trzeba lekko go wcisnąć i wchodzi na wcisk. Może lekko pilniczkiem zwiększę otwór w miejscach osłonki przeciwsłonecznej.
Ps Czekam aż Hyper dostanie i przetestuje NX 500...
paczka juz jedzie, ale ja bede w domu dopiero na swieta.
Jak chcesz moj PZ16-50 z kompletu to daj znac bo ja mam 16-50/2-2,8
tez sie zastanawialem nad nx30, ale jednak wybralem droge nx500-->nx1
Hyper, nie mogę wysłać do Ciebie wiadomości na priw, bo masz pełną skrzynkę XD
Przepraszam za upublicznienie tej informacji![]()
Skontaktuj się z nami