Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie

a więc jeszcze jedna próba odległość od testu jakieś 1,5 m na statywie. zamieściłem na yt obiektyw 35mm 1,8g. jak ustawiam af na zbliżeniu LV nie ostro jak puszczam w ekraniku ostro, jakby zamrażał się wyświetlacz na nieostro, widać to na filmiku 13 , na filmiku 14 obiektyw 55-300 przy ogniskowej 55 też nie ostrzy ,ale przy ogniskowej 300 mm obrazek zamrożony przez af taki sam jak z puszczonym spustem -ostry nie ma do czego się przyczepić , o co tu biega??????
    https://www.youtube.com/watch?v=1_Wu-iMjMBo 35 mm tryb A
    https://www.youtube.com/watch?v=jBS99JgaCPQ ogniskowa 300 -aparat ustawiony na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obuch Zobacz posta
    Możesz sprawdzić czy po wyostrzeniu na auto i przełaczeniu na manual, bez ruszania pierścienia, obraz na ekranie sam się wyostrzy bardziej?
    Przy takim powiększeniu poglądu owszem po wciśnięciu spustu do połowy, obraz przestaje być ostry ale po chwili odzyskuje ostrość, przełączenie na manual nie powodowało niczego
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

kolego obuch ...czepiam się czy tak mam być?????

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturroo123 Zobacz posta
    kolego obuch ...czepiam się czy tak mam być?????
    Niezbadane są projekty inżyniera Nikon

A tak na serio to nie wiem, mi to jakoś bardzo nie przeszkadza, szczególnie wiedząc, że nie ma wpływu na efekt końcowy.
    D50

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturroo123 Zobacz posta
    za namową kolegów, zrobiłem jeszcze jeden test, aparat na statywie 1,5m od dobrze oświetlonej buteleczki koloru żółtego z małym czarnym krzyżykiem na środku(toksyczne). aparat ustawiony na a-fs [normal] ustawiam na LV mała zielona kropka idealnie na krzyżyku robię fotę i ostrość jest ok, teraz powiększam kwadrat prawie na maksa mała zielona kropka znika, w ekraniku mam duży krzyżyk w centrum kadru wciskam spust obiektyw robi , ziuu,ziuu,ziuu i kicha obraz nieostry, odpuszczam spust i w ekraniku obraz ostry, znowu do połowy spust ziuu,ziuu,ziuu i kicha, odpuszczam ostro, może na max zbliżeniu ten typ tak ma? zobaczcie jak jest u was
    obiektyw 35mm1.8g przy nikkorze af-s 60 2,8 to samo. jak coś zobię tyci filmik i umieszczę na yt. jak chcecie.

[
    Mam u siebie dokładnie to samo. W trybie LV ostrzy spoko, ale jak chce zrobić zdjęcie to d**a Generalnie trybu nie używam, ale czasem się przydaje jak potrzebuję zrobić zdjęcie z podłogi albo ponad głową... Używam wtedy magicznego guzika do blokady ekspozycji i pstryk. Ale i tak uważam pracę tego LV w tym nikonie (nie znam jak jest w innych) za nieporozumienie. Moja pierwsza Hybryda 10 lat temu radziła sobie lepiej...
    D7100; D80; T17-50; N70-300VR; N35 1.8G

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów