Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

no właśnie jak napisał kolega obuch może to problem że proc...nie wyrabia ma max zbliżeniu, bo przełączeniu na manual obraz jest ok, jutro sprawdzę jeszcze na 55-300 z VR może z VR będzie oki.

Domyślnie D7100 problem? LiveView

Cytat Zamieszczone przez arturroo123 Zobacz posta
    no właśnie jak napisał kolega obuch może to problem że proc...nie wyrabia ma max zbliżeniu, bo przełączeniu na manual obraz jest ok, jutro sprawdzę jeszcze na 55-300 z VR może z VR będzie oki.
    Chyba nie do końca to, bo przybliżenie jest to samo.
    Chyba że mechanizm AF robi aż tak duży narzut i przy równoczesnym przybliżeniu i auto-ostrzeniu rzeczywiście nie ogarnia.
    Sprawdzę czy wybuchnie jak z aktualizuję soft i dam znać czy coś lepiej/gorzej.

//
    Niespodzianki nie było i na nowym sofcie jest podobnie, jak żyć?
    Ostatnio edytowane przez obuch ; 24-11-2015 o 22:13
    D50

Domyślnie

a więc jeszcze jedna próba odległość od testu jakieś 1,5 m na statywie. zamieściłem na yt obiektyw 35mm 1,8g. jak ustawiam af na zbliżeniu LV nie ostro jak puszczam w ekraniku ostro, jakby zamrażał się wyświetlacz na nieostro, widać to na filmiku 13 , na filmiku 14 obiektyw 55-300 przy ogniskowej 55 też nie ostrzy ,ale przy ogniskowej 300 mm obrazek zamrożony przez af taki sam jak z puszczonym spustem -ostry nie ma do czego się przyczepić , o co tu biega??????
    https://www.youtube.com/watch?v=1_Wu-iMjMBo 35 mm tryb A
    https://www.youtube.com/watch?v=jBS99JgaCPQ ogniskowa 300 -aparat ustawiony na A

Domyślnie

kolego obuch ...czepiam się czy tak mam być?????

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturroo123 Zobacz posta
    kolego obuch ...czepiam się czy tak mam być?????
    Niezbadane są projekty inżyniera Nikon

A tak na serio to nie wiem, mi to jakoś bardzo nie przeszkadza, szczególnie wiedząc, że nie ma wpływu na efekt końcowy.
    D50

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów